Бреше, як президент Ізраїлю Реувен Рівлін про УПА ( про черпак дьогтю у діжці меду)

Sep 27, 2016 22:41

Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган - за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів (переважно членів ОУН-м).
У 1941-1943 роках у Бабиному Яру розстріляно 621 члена ОУН, серед них і відому українську поетесу Олену Телігу разом із чоловіком.


Виступаючи сьогодні у Верховній Раді України з приводу для пам'яти жертв Холокосту, промовляючи про розстріли у Бабиному Яру, президент Ізраїлю Реувен Рівлін  сказав:

(з 5 хвилини)
"... В Бабиному Яру не тільки загинули від рук нацистів десятки тисяч людей - євреї, українці, цигани та представники інших народів.
Вони були знищені німцями та іх українськими прібічниками.
.....
(з 8 хвилини)
Панове, Близько 1,5 млн євреїв було вбито на території сучасної України під час Другої світової війни у Бабиному Яру і багатьох інших місцях. Їх розстрілювали в лісах біля ярів і ровів, зіштовхували в братські могили. Багато пособників злочину були українцями.
І серед них особливо виділялися бійці ОУН, які знущалися над євреями, вбивали їх та у багатьох випадках видавали німцям.
Вірно й те, що було більше 2,5 тис. праведників народів світу, ті лічені іскри, які яскраво горіли в період темних сутінків людства. Однак більшість мовчала. Відносини між українським та єврейським народами сьогодні спрямовані в майбутнє, але ми не можемо допустити, щоб історія як з її страшними, так і з її гарними подіями забулася.
Антисемитизм слід визнавати таким, яким він був у минулому і у його сьогоднішній подобі. І не можна реабілітувати і прославляти антисемітів"...
(ну і далі - прозорі натяки про те, що "світова спільнота"  ніколи не  сприйме за рівних собі  лідерів країн, котрі прославляють "антисемітьски структури" -  напевно, на кшталт УПА)

image Click to view


https://youtu.be/aYKXw6ZlNkQ

"бійці ОУН"  у промові  Рівліна - це напевно партизани УПА , бо іншої, окремої від УПА структури, ні  у ОУН(б), ні у ОУН(м),  не було.

Українська повстанська армія (УПА) - озброєне крило ОУН (організації українських націоналістів) - військово-політичне формування, що діяло в Україні протягом 1942-1954 років.
УПА провадила свою війну на два фронти - проти нацистів і проти комуністів.
УПА воювала з весни 1943 року і до кінця 1954 року, коли активні її дії було придушено військами НКВС. Окремі вогнища спротиву діяли впродовж 1950-1960-х років.
УПА , ніколи:
- ні  сама  не провадила антиєврейских акцій,
-ні  ніколи не "видавала німцям євреїв".

* * *
Семён Глузман и Михаил Хейфец о советских лагерях, о том - почему в них вместе с ним по политическим мотивам там сидело больше всего украинцев, о партизанах УПА, о своем, уважительном к ним отношении


вести с полей, кажущееся и действительное, отож, факт, плевок в вечность

Previous post Next post
Up