Жареная цветная капуста с йогуртом и тахиной - Fried cauliflower with yogurt and tahina
Dec 10, 2016 00:02
Привет! Обожаю цветную капусту - она такая нежная и вкусная! Сегодня у меня для вас очень простое и легкое в исполнении блюдо с этой красоткой) Рекомендую повторить обязательно:
[english version]Hi! Really like cauliflower - it's so tender and delicious! Today I have for you a very simple and easy-to-do dish with this beauty) Recommend cooking surely:
for 4 servings
head of cauliflower little oil for frying bunch of greens 1 clove of garlic 150 ml Greek yoghurt 1-2 tbsp of tahina zest and juice of 1/2 lemon salt and pepper to taste 1 tbsp olive oil 1 tbsp date syrup/molasses/honey
It's very simple - disassemble cauliflower on inflorescences. Fry in oil on medium heat (not deep fry, but rather stew until golden). Shift cauliflower on paper towels. Crush the garlic. In a bowl mix garlic, tahina, yogurt, lemon zest and lemon juice, syrup and olive oil. Stir and bring to taste. Chop greens. Fill the cauliflower with sauce, add greens and mix!
Bring to the table!
Bon appetit!!!
на 4 порции
кочан цв капусты немного масла для жарки пучок зелени 1 зубчик чеснока 150 мл греческого йогурта 1-2 ст/л тахины цедра и сок 1/2 лимона соль и перец по вкусу 1 ст/л ол масла 1 ст/л финикового сиропа/патоки/меда
Все очень просто - капусту разобрать на соцветия. Обжаривать в масле на среднем огне (не фритюр, скорее тушить до золотистости). Капусту переложить на бумажные полотенца. Чеснок измельчить. В миске смешать чеснок, тахину, йогурт, цедру и сок лимона, сироп и масло. Перемешать - довести до вкуса. Зелень измельчить. Заправить капусту соусом, добавить зелени и перемешать!