(no subject)

Jun 07, 2009 02:19


 Suėjus lygiai trejiems metams po to, kai gavau savo Mazdecą - gegužės pirmąją - mašiną apsėdo bloga karma.
Tą pačią gegužės pirmąją ilgesnio savaitgalio proga išsiruošėm pasivažinėti - tetą su dėde nuvežti į kaimą (netoli Mažeikių), o patys - porai dienų į Juodkrantę pailsėti. Netoli Raseinių pastebėjau, kad labai pakilo termometūra, iki degalinės jau vos benuriedėjom, ibo bandant bent kiek akceleruot girdėdavosi cypimas, nors antifrizo turėjau bagažinėje ir užpyliau... Ką gi, atsiminiau, kad Lietuvos draudimas kasko klientams siūlo nemokamą techninę pagalbą kelyje, pasiskambijau, šiaip ne taip išsiaiškinau, kur esam, atvažiavo ir nutempė mašiną į Raseinius. Patys sulaukėm kito šoferio iš Vilniaus, kuris, visa laimė, turėjo laiko mus visus pavežiot iki Mažeikių ir atgal; žodžiu, savaitgalis praėjo namie, apsiėjom be jūros.

Po savaitės, šeštadienį, grūdamės autobusu į Raseinius pasiimti automobilio - meistrai paaiškino, kad buvo užsikirtęs termostatas ir perdegė tarpinė, bet jie viską sutaisė, patrikrino - viskas gerai. Atvažiuojam, sumokam 700 lietuviškų, išvažiuojam. Tikrai, gerai mašinėlė važiuoja, tik akys vis paranojiškai į temepratūros matuoklį įbestos, vos į kelią prisimenu pažiūrėt. Jautė širdis, matyt... Pusvalandį pavažiavus autostrada, jau netoli Kauno, temperatūra vėl pakilo. Sustoju, antifrizas verda burbuliuoja, gražu klausyt... Skambiju meistrams - ok, grįžkit, keista kaip, mums viskas gerai buvo, čestnoje pionerskoje. Ale važiuoti atgal į Raseinius, tada vėl į Vilnių autobusu, po savaitės vėl grįžt - nea, geriau pažiūrėsim, kaip čia važiuojasi. Pasirodo, jei važiuoji ne greičiau nei 100 km/h ir  ne daugiau kaip 2500 apsukų, viskas normalu. Jei pabandai greičiau bent penkiolikai sekundžių - kaista...

Parvažiavom namo, pasiguodėm įvairiems šeimynos nariams, nusprendėm pirmadienį ieškotis kokio serviso, bet paskambino uošvis - jis su auksarankiu draugu atvažiuos antradienį ir nuvarys mašiną į Raseinius - tegul taiso, ko iki galo nepadarė. Atvažiavo, apžiūrėjo, nusprendė dar pabandyti nuorinti sistemą - nu ir akurat, nieks nebekaista, pavažiavo 50 km autostrada - stovi tempos rodyklė kaip įkalta. Valio valio, niekur niekam važiuoti nebereikia, viskas veikia.

Po dviejų savaičių važiuoju aš į Kauną. Taip maždaug ant 120 km/h, už Elektrėnų, nuvažiavus kiek daugiau nei 50(!) km, pusę minutės pavažiavau 130 km/h, ir labadienaašjūsųteta - tempa vėl kyla... Tik dabar galiu važiuoti iki 115 km/h ir ne daugiau kaip 3000 apsukų.

Taip ir važinėju kol kas - mieste greičiai ne tie, nesijaučia nieko, o serviso, kur normaliai diagnozuotų problemą, dar nesusiradau. Tik va, penktadienį parkavausi jau tūkstantis penktąjį kartą į savo boksą požeminiame parkinge ir... neįsipaišiau. Nubruožiau dureles, vos vos įlenkiau... Aprasojo, matote, visi stiklai ir veidrodėliai, o mes gi asai, ir taip žinom, kur sienos...

Viskas dar būtų nieko, bala nematė tų nubrauktų dažų, bet šiandien, po tikrai gero vakaro Trakuose viduramžių šventėje, važiuojant namo į šoną įvairavo ožys. Tas toks tikras, raguotas, stirnos vyras kur. Nemažas, gražiais dideliais ragais... Išlindo gražuolis iš tamsos tiesiai prieš mašiną. Visa laimė, kad aš dabar vis bijau užkaitinti variklį, tai labai nespaudžiu, ir kad pasąmoniniai refleksai spėjo suveikti - pasukti į šoną, bet ne tiek, kad į griovį nulėktumėm. Ožys, ačiūdie, irgi pasuko, tad tik dunkstelėjo tikriausiai šonu - balti plaukai ant galinio sparno liko, ir atšoko tas sparnas vos vos. Ir nubėgo, svoločius, galėjo bent sprandą nusisukti - iš mėsos tokio nieko gero, bet ragai, kailis ir visokie ten kaulai bent jau giedriui_v praverstų :)

Žodžiu, esmė viso šito rašinio tokia - gal kas žinote gerus meistrus, kurie variklį išmanytų? Arba gerą žiniuonį/šventiką/beleką, kas mokėtų nužiūrėjimą nuimti?..

bėda bėdutė, ratai

Previous post Next post
Up