Камбек з чізкейком

Sep 12, 2013 15:57

Всім привіт! Давненько мене тут не було! Але вчора зробився в мене такий чізкейк, що не можу більше мовчати:)





Чізкейк я дуже люблю і вдома випробувала щонайменше з п"ять рецептів. Щоправда, на 600 г філадельфії і жирні вершки так і не можу розщедритись, тому готую зі звичайним м"яким сиром. Дійшла до висновку, що коли то все запікати, то воно стає більше схоже на сирник, ніж на чізкейк (хоча все одно смачно), тому улюблені чізкейки - без випічки. Отже, рецепт (комбінований з різних джерел і фантазії).

Основа
150 г масла
200 г печива
100 г вівсяних пластівців

Начинка
~500 г м"якого сиру (жирність 5-9%)
50 г масла
пакетик ванільного цукру або ваніліну
цукор за смаком
цедра 1 лимона (не обов"язково)
1 ст.л. (без гірки) желатина

Прикраса (за бажанням)
будь-які ягоди або варення

Найбомбезніше в цьому рецепті - це основа; здається, вона від Джемі Олівера, але до мене потрапила через треті руки. Думаю, що вона чудово підійде до будь-якої ягідної або желейної-суфлейної начинки. Отже, печиво розтовкти або перемолоти блендером (в мене були залишки всіх недоїдених в хаті 5 видів, але за задумкою - печиво типу "до кави" або "пряжене молоко"). Пластівці (краще брати дрібні або подрібнені) підсмажити на сковорідці ~5 хв. до золотавого кольору. Вкинути туди ж масло кубиками (щоб розтопилося) і крихти від печива. Добре перемішати.

Викласти рівним шаром без бортиків в роз"ємну форму або форму, в якій будете подавати (в мене скляна, в якій і готую і подаю). Форму попередньо добре змастити маслом (обов"язково, інакше тісто приставатиме). Утрамбувати ложкою чи руками, трохи охолодити, тоді поставити в холодильник.

Для начинки сир і м"яке масло добре розтерти блендером, додати ванільний цукор (або ванілін) і цедру (за бажанням). Можна також підсолодити за смаком (в мене частково були солодкі "дитячі" сирки, тому я цукор не клала). Далі я влила трохи (до 1 ст.л.) желатину, що підігріла у ~70 мл води до розчинення. Підозрюю, що прихильники традиційного чізкейку обурились би з приводу желатину, але знову ж таки, куди мені до традиційного чізкейку. Колись просто брала більше масла (100 г), і теж добре застигало, але зараз вирішила, що то буде перебір. (Також, певно, можна скористатись загусником на основі крохмалю, але я поки не пробувала). В будь-якому разі, желатину беремо небагато, і виходить не желе, а ніжна вершково-сирна паста. Ретельно все змішуємо, викладаємо на основу, відправляємо в холодильник. Години через дві вже можна їсти. Можна прикрасити ягодами або варенням. Смакота!

Ну і бонусом, поки згадалося, мій рецепт літа - тірамісу! Тут буде лише фото, бо все робила за оцим рецептом Белоніки (тільки іноді заміняла савоярді печивом "повітрулька" виробництва київського Ашану - цілком гідна заміна:))


девчачье, вкуснятина

Previous post Next post
Up