60% світового океану постраждало від впливу людини

Aug 19, 2019 19:45

Морські корали та водорості найбільше постраждали від впливу людини - їх кількість у світових водах стрімко скорочується.
Про це йдеться в дослідженні американських біологів з Національного центру екологічного аналізу та синтезу. Вчені підрахували, наскільки згубним виявився вплив людства на екосистему світового океану. За їх підрахунками, більше половини всіх вод на Землі вже постраждали від руки людини.

Вчені оцінювали комплексний вплив діяльності людини: забруднення харчовими відходами, полювання на морських мешканців, рибальську справу та ін. Крім того, стимулом до зникнення багатьох морських видів послужило глобальне потепління, яке призвело до зростання рівня кислотності й температури води.

Найбільше постраждали прибережні регіони Австралії, Східної Європи та Західної Африки. Водночас, позитивні тенденції були помічені у водах Великобританії, Данії та Японії.

Але вчені попереджають, що без комплексного підходу до вирішення проблеми незабаром зміни в світовому океані будуть незворотними.

https://iod.media

Экология, Океан

Previous post Next post
Up