Науковці випробували підводну електростанцію

Aug 28, 2017 18:01



В Японії пройшли випробування установки для вироблення електроенергії за рахунок підводних океанічних течій. Ця технологія використовується вперше в світі. Людство намагається використовувати для виробництва струму все більше відновлювальних джерел. Японські дослідники з компанії IHI і Організації з розвитку нової енергетики і промислових технологій зараз експериментують з підводними електростанціями, які можуть працювати завдяки течіям.
Для цього на глибині 20-50 метрів розташували три циліндри довжиною по 20 метрів кожен. Усередині двох із них знаходяться генератори з лопатями діаметром до 11 метрів кожна. Третій призначений тільки для забезпечення стійкого положення всієї системи і енергію не виробляє. За планом, потужність такої установки може досягати 100 кіловат, під час експериментів її максимальний показник не перевищив 30 кіловат.

Дослідження конструкції проводились на шляху Куросіо - потужної течії, що знаходиться біля південних і східних берегів Японії, а далі йде на північ. Експеримент тривав п'ять діб і був визнаний успішним.

Тепер тестування підводної електростанції продовжиться. Якщо все піде добре, то повноцінний запуск об'єкта заплановано на 2020 рік.

http://news.platfor.ma

Энергетика, Будущее, Япония

Previous post Next post
Up