ЖЕК vs. ЛКП

Jul 08, 2014 17:54

Отже пройшов цілий місяць після зелених свят. Саме перед ними я змушений був лазити по деревах перед будинком по вул. Яцківа та опилювати верхівки, щоб хоч трохи сонця попадало на грибкову стіну. На заяви по ремонту даху ЖЕК не реагує вже більше року, але мова вже не про дах, труби і стіни.

На опилювання верхівок пішло два дні. Ризикуючи, на рівні третього поверху, своїм життям та вікнами сусідів я мусив це зробити, бо за стільки років про цю справу комунальники геть забули!

Відходів з дерев було багато і я один не годен був усе віднести на смітник та і гіляки просто б не помістились туди, створивши незручності мешканцям з прилеглих будинків. Тому вирішив обережно та компактно поскладати їх між пішохідною ділянкою та проїзною частиною, де власне теж ростуть величезні липи, які вже досягли над дротами 2м.

Посилаючись на квитанції з ЖЕКу, у яких постійно чітко вказаний пункт «вивезення твердих побут .відходів - 0,27 коп.», я був впевнений, що скоро приїде машина та працівники дороблять свою справу, яку я вже наполовину зробив задарма. Але йшли дні та тижні… Машина де коли приїздила, але чемно забирала тільки маленьку купку сміття, яку назбирувала прибиральниця з проїзної частини. Величезна купа завдовжки у 5м. , шириною у метр та з початковою висотою 1,5м. перетворювалась у звалище пластикових пляшок, скла та інш. непотребу. Листя висохло, а я все не встигав вибігти за тою машиною, яка так рідко приїздила, тому мусив зранку вичікувати самих двірників та розпитувати за це неподобство.







Двірники навіть не здивувались на моє запитання, певно цю тему вже довго обговорювали та вирішили ніц не робити. Тому що по версії двірника - це все ЖЕК! Коли я пояснив, що це самі мешканці не витримали та зробили їх роботу, то відповідь була миттєвою - тоді най вони і виносять! Як же все просто на перший погляд… Прийшлось переконувати аргументами тарифів та територією, яка виявилась таки ЛКП! Але ж це ЖЕК мав опилювати і там серед гиляк немає жодної липи! Ось так! Двірники в нас розумні і у школі робили файні гербарії. Коли прийшлось вже казати про гарячу лінію, телебачення та Садового, двірник з кимось таки порадилась по телефону та пообіцяла що за пару днів відходи вивезуть.

Не така вже і проста ситуація, погодьтесь! Але спосіб уникнути її вирішення один і той самий - показати пальцем на іншого. Ну от чому у нашій країні усе так? Ну добре, зарплатня 1,100грн., але ж це не аргумент! Керівники мали б вирішити цю справу, а не слухати цей детектив експертизи від двірників. І що взагалі роблять ті ЖЕКи?! За що люди їм сплачують кошти?

Бардак в країні починаючи від самого двірника!

про Львів, жеки, рагулі, комунальні послуги, звернення, вулиці, міська рада

Previous post Next post
Up