Ренген по-українські.

Jul 04, 2012 23:37

Вчора мав нагоду завітати у Першу Міську Клінічну Лікарню ім. Князя Лева. (Поліклінічне відділення №2), та, що по вул.Тополній.

По направленню від травматолога мені треба було зробити знімок (рентген). За останні два тижні, це вже в п’ятий раз. Лікар Білан Ю.О. не вдавався у подробиці та не оглянув медичну книгу, але одразу назвав сумму послуги у 30грн. На питання «чому так дорого», відповідь була стандартна -  «якість краща». Для порівняння, у 5 поліклініці на Чупринки, 2 тижні тому робив за 15 грн.  Але відповідь знову пролунала стандартна….Окрім цього, лікар наголосив, що платити йому треба вже, а потім йти у рентген-кабінет! Було зроблено, але у рентген-кабінеті мене вже лякала лаборант неякісним знімком із загіпсованим пальцем. Довелось самотужки знімати гіпсову лангетку та просити, щоб зробили якісно. Після огляду знімки, лікар почав завіряти, що все добре, не знаючи у яких місцях були переломи! Довелось тикати пальцем і задавати питання…Через пару хвилин лікар погодився і побачив таки один перелом, який за 2 тижні, ще не встиг загоїтись. На моє прохання написати письмовий висновок рентгенолога, пане Білан напористо хотів зекономити мій час,  завіряв що нічого серйозного та писати по мокрому не буде! Не одразу зрозумівши його, я сушив знімки на вікні, добре, що було сонечко.

Через 10 хвилин, мене закликали у кабінет та почались знову оглядини знімки та філософія-гадання…Коли я попросив до висновку письмове підтвердження оплати рентген-послуги у 30 грн., мені відповіли, «що не мають на це права»! Значить право пхати гроші у кишеню позволяє…На мої пояснення, що потрібно підтвердити факт оплати, наприклад, для компенсації, лікар почав вигадувати нову стратегію. Довелось купити плівку у аптеці ціною 11грн.34коп. та отримати поверненні гроші.

Мене дуже дивує така робота наших лікарів, особливо, така жадібна націнка за послуги! Адже краще покрутити голову всім, ніж вирішити питання трупу жінки, який пролежав під сонцем більше трьох годин перед головним входом у ПЕРШУ міську клінічну лікарню ім.. Князя Лева, поліклінічне відділення №2, у той самий день!

кидалово, звернення

Previous post Next post
Up