Неделя вторая Великoго поста. Святителя Григория Паламы. Глас 2. ОБЕДНИЦА (Изобразительные)

Mar 26, 2024 13:52


31 мáрта 2024 гóда. Недéля вторáя Велúкaго постà. Святúтеля Григóрiя Палáмы, архiепíскопа фессалонíтскаго. Глас 2. Воскрéсная прáздничная слýжба для домáшнего (келéйнаго) совершéнiя. Вся слýжба прáздника по Октóиху и Трióди. Слýжба мiрскúм чúном. Послéдованiе изобразúтельных.

Прежде глагóли часы. Аще имаши произволéнiе то чти ýтреню с канóном и пéрвым чáсом, áще же ни, тóкмо часы.

ЧИН ОБЕДНИЦЫ

Глагóли сúце: Благословѝ, душè моя́, Гóспода,/ благословéн есѝ Гóсподи.

Псалом 102



Благословѝ, душè моя́, Гóспода,/ и вся внýтренняя моя и҆́мя святóе Егò./ Благословѝ, душè моя, Гóспода,/ и не забывáй всех воздая́нїй Егò,/ очищáющаго вся беззакóнїя твоя́,/ исцеля́ющаго вся недýги твоя́,/ избавля́ющаго от истлéнiя живóт твой,/ венчáющаго тя ми́лостїю и щедрóтами,/ исполня́ющаго во благи́х желáнїе твоè:/ обновится я́ко óрля ю́ность твоя́./ Творя́й ми́лостыни Госпóдь,/ и судьбý всем оби́димым./ Сказà путѝ Своя́ Моисéови,/ сыновóм Iзрáилевым хотéнїя Своя́:/ Щедр и Ми́лостив Госпóдь,/ Долготерпели́в и Многоми́лостив./ Не до концà прогнéвается,/ нижè во век враждýет,/ не по беззакóнїем нáшим сотвори́л есть нам,/ нижè по грехóм нáшым воздáл есть нам./ Я́ко по высотè небéсней от землѝ,/ утверди́л есть Госпóдь ми́лость Свою́ на боя́щихся Егò./ Ели́ко отстоят востóцы от зáпад,/ удáлил есть от нас беззакóнїя нáша./ Я́коже щéдрит отéц сы́ны,/ ущéдри Госпóдь боя́щихся Егò./ Я́ко Той познà создáнїе нáше,/ помянý, яко персть есмы̀./ Человéк, яко травà днíе eгò,/ яко цвет сéльный, тáко оцветéт,/ яко дух прóйде в нем,/ и не бýдет, и не познáет ктомý мéста своегò./ Ми́лость же Госпóдня от вéка и до вéка на боя́щихся Егò,/ и прáвда Егò на сынéх сынóв, храня́щих завéт Егò, и пóмнящих зáповеди Егò твори́ти я./ Госпóдь на Небесѝ уготóва Престóл Свой,/ и Цáрство Егò всéми обладáет./ Благослови́те Гóспода вси Áнгели Егò,/ си́льнїи крéпостїю, творя́щїи слóво Егò, услышати глас словéс Егò./ Благослови́те Гóспода вся Си́лы Егò,/ слýги Егò, творя́щїи вóлю Егò./ Благослови́те Гóспода вся делà Егò,/ на всяком мéсте влады́чества Егò.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и присно и во вéки векóв, аминь.

Благословѝ, душè моя, Гóспода,/ и вся внýтренняя моя и҆́мя святóе Егò./ Благословéн есѝ, Гóсподи.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Псалом 145

Хвалѝ, душè моя, Гóспода./ Восхвалю́ Гóспода в животè моéм,/ пою Бóгу моемý, дóндеже есмь./ Не надéйтеся на кня́зи, на сы́ны человéческїя,/ в ни́хже несть спасéнїя./ Изы́дет дух eгò/ и возврати́тся в зéмлю свою́./ В той день поги́бнут вся помышлéнїя eгò./ Блажéн, eмýже Бог Iáковль Помóщник егò,/ уповáнiе eгò на Гóспода Бóга своегò,/ сотвóршаго нéбо и зéмлю,/ мóре и вся, я́же в них,/ храня́щаго и҆́стину в век,/ творя́щаго суд оби́димым,/ даю́щаго пи́щу áлчущим./ Госпóдь реши́т оковáнныя./ Госпóдь умудря́ет слепцы̀./ Госпóдь возвóдит низвéрженныя./ Госпóдь лю́бит прáведники./ Госпóдь храни́т пришéльцы,/ си́ра и вдову прїи́мет/ и путь грéшных погуби́т./ Воцари́тся Госпóдь во век,/ Бог твой, Сióне, в род и род.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

ЕДИНОРОДНЫЙ СЫНЕ

Единорóдный Сы́не и Слóве Бóжiй, Безсмéртен Сый/ и извóливый спасéнїя нáшего рáди/ воплоти́тися от Святы́я Богорóдицы и Приснодéвы Марíи,/ непрелóжно вочеловéчивыйся,/ распны́йся же, Хрїстè Бóже, смéртїю смерть попрáвый,/ Един Сый Святы́я Трóицы,/ спрославля́емый Отцý и Святóму Дýху, спасѝ нас.

И поем Блаженны с тропарями из Октоиха

Хор: Во Цáрствiи Твоéм помянù нас, Гóсподи,/ егдà прiúдеши, во Цáрствiи Твоéм.

На 12. Хор: Блажéни нúщiи дýхом,/ я́ко тех есть Цáрство Небéсное.

Хор: Блажéни плáчущiи,/ я́ко тíи утéшатся.

На 10. Хор: Блажéни крóтцыи,/ я́ко тíи наслéдят зéмлю.

Чтец (стiхúры воскрéсные, глас 2): Глас Ти принóсим разбóйничь, и мóлимся: помянѝ нас, Спáсе, во Цáрствiи Твоéм.

Хор: Блажéни áлчущiи и жáждущiи прáвды,/ я́ко тíи насы́тятся.

Чтец: Крест Тебè принóсим в прощéнiе прегрешéнiй: егóже нас рáди прiя́л есѝ, Человеколю́бче.

На 8. Хор: Блажéни мúлостивiи,/ я́ко тíи помúловани бýдут.

Чтец: Покланя́емся Твоемý, Влады́ко, погребéнiю и востáнiю: и́миже от тлéнiя избáвил есѝ мiр, Человеколю́бче.

Хор: Блажéни чúстiи сéрдцем,/ я́ко тíи Бóга ýзрят.

Чтец: Смéртiю Твоéю, Гóсподи, пожéрта бысть смерть: и Воскресéнiем Твои́м, Спáсе, мiр спасл есѝ.

На 6. Хор: Блажéни миротвóрцы,/ яко тíи сы́нове Бóжiи нарекýтся.

Чтец: Мvронóсицы срéтил есѝ, воскрéс от грóба, и ученикóм возвести́л есѝ, рещѝ Твоè востáнiе.

Хор: Блажéни изгнáни прáвды рáди,/ я́ко тех есть Цáрство Небéсное.

Чтец: И҆́же во тьме спя́щiи Тя, свет, ви́девше, в преиспóднейших áдовых, Хрїстè, воскресóша.

На 4. Хор: Блажéни естè, егдà понóсят вам,/ и изженýт, и рекýт всяк зол глагóл на вы лжýще Менè рáди.

Чтец (стiхúры Трióди (Свт. Григóрiя), глас 4): Струѝ Божéственных учéнiй твои́х сохраня́ющiи,/ вся́кiя кóзни злослáвных избегáем,/ и вся избивáем твои́ми свящéнными списáньми// полкѝ сих Григóрiе.

Хор: Рáдуйтеся и веселúтеся, я́ко мзда вáша мнóга на Небесéх.

Чтец: Премýдрости бýiя злослáвных разруши́л есѝ блажéнне,/ премýдрость Бóжiю ипостáсную имéя в сéрдце твоéм,// éюже с шýмом порази́л есѝ гнилáя сих шатáнiя.

Хор: Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Чтец: Умертви́в плóти тлéемыя вся́кое сладострáстiе премýдре,/ пóстнически оживи́л есѝ душѝ твоея́ движéнiя,// и сiю́ Божéственный оргáн Богослóвiя показáл есѝ.

Хор: И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

Богорóдичен: В рáзуме умà и произволéнiи,/ стýдное же и блýдное житiè прилéжно возлюби́х,/ но любóвiю Божéственною мя свяжѝ,// моли́твами Твои́ми, Дéво Богоневéстная.

Тропари и кондаки

Тропáрь воскрéсный, глас 2: Егдà снизшéл есù к смéрти, Животè Безсмéртный,/ тогдà ад умертвúл есù блистáнiем Божествà./ Егдà же и умéршыя от преиспóдних воскресúл есù,/ вся Сúлы Небéсныя взывáху:// Жизнодáвче, Хрїстè Бóже наш, слáва Тебè.

Тропáрь Трióди (свт. Григóрiя), глас 8: Правослáвiя светúльниче,/ Цéркве утверждéнiе и учúтелю, монáхов добрóто,/ богослóвов побóрниче непреборúмый, Григóрiе чудотвóрче,/ Фессалонíтская похвалò, проповéдниче благодáти,// молúся вы́ну спастúся душáм нáшим.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Кондáк Трióди (свт. Григóрiя), глас 8: Премýдрости свящéнный и Божéственный оргáн,/ богослóвiя свéтлую соглáсно трубý,/ воспевáем тя Григóрiе богоглагóльниче,/ но я́ко ум Умý пéрвому предстоя́й,/ к Немý ум наш óтче настáви, да зовéм:// рáдуйся проповéдниче благодáти.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Кондáк Трióди, глас 4: Ны́не врéмя дéлательное явúся, при двéрех суд,/ востáнем ýбо постя́щеся,/ принесéм слéзы умилéнiя,/ мúлостынями, зовýще:/ согрешúхом пáче пескà морскáго./ Но ослáби Содéтелю всех,// я́ко да прiúмем нетлéнныя венцы̀.

Трисвятое

Хор: Святы́й Бóже,/ Святы́й Крéпкій,/ Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас. (3 рáза)

Хор: Слáва Отцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Хор: Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас.

Хор: Святы́й Бóже,/ Святы́й Крéпкій,/ Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас.

Прокимен недели Торжества Православия

Чтец: Прокíмен, глас пя́тый, псалóм Давíдов. Ты, Гóсподи, сохрани́ши ны, и соблюдéши ны от рóда сегò и во век. (Пс.11:8)

Хор: Ты, Гóсподи, сохранúши ны, и соблюдéши ны/ от рóда сегò и во век.

Чтец: Спасѝ мя, Гóсподи, я́ко оскудè преподóбный. (Пс.11:2А)

Хор: Ты, Гóсподи, сохранúши ны, и соблюдéши ны/ от рóда сегò и во век.

Прокимен свт. Григория

Чтец: Прокíмен, глас пéрвый, псалóм Давíдов: Устà моя́ возглагóлют премýдрость,/ и поучéнiе сéрдца моегò рáзум. (Пс.48:4)

Хор: Устà моя́ возглагóлют премýдрость,/ и поучéнiе сéрдца моегò рáзум.

АПОСТОЛ

Чтец: Ко Еврéем послáнiя святáго апóстола Пáвла чтéнiе.

(Евр.зач.304): В начáле Ты, Гóсподи, зéмлю основáл eсѝ, и делà рукý Твоéю суть небесà. Та поги́бнут, Ты же пребывáеши, и вся, я́коже ри́за, обетшáют. И я́ко oдéжду свiéши их, и изменя́тся: Ты же тóйжде eсѝ, и лéта Твоя́ не оскудéют. Комý же от Áнгел речé когдà: седѝ одеснýю Менé, дóндеже положý врагѝ Твоя́ поднóжiе ног Твои́х? Не вси ли суть служéбнiи дýси, в служéнiе посылáеми за хотя́щих наслéдовати спасéнiе? Сегò рáди подобáет нам ли́шше внимáти слы́шанным, да не когдà отпадéм. Áще бо глагóланное Áнгелы слóво бысть извéстно, и вся́ко преступлéнiе и ослушáнiе прáведное прiя́т мздовоздая́нiе. Кáко мы убежи́м, о толи́цем неради́вше спасéнiи, éже зачáло прiéмше глагóлатися от Гóспода, слы́шавшими в нас извести́ся?

[Синодальный перевод]В начале Ты, Господи, основал землю, и небеса - дело рук Твоих; они погибнут, а Ты пребываешь; и все обветшают, как риза, и как одежду свернешь их, и изменятся; но Ты тот же, и лета Твои не кончатся. Кому когда из Ангелов сказал Бог: седи одесную Меня, доколе положу врагов Твоих в подножие ног Твоих? Не все ли они суть служебные духи, посылаемые на служение для тех, которые имеют наследовать спасение? Посему мы должны быть особенно внимательны к слышанному, чтобы не отпасть. Ибо, если через Ангелов возвещенное слово было твердо, и всякое преступление и непослушание получало праведное воздаяние, то как мы избежим, вознерадев о столь великом спасении, которое, быв сначала проповедано Господом, в нас утвердилось слышавшими от Него. (Евр.1:10-2:3)

(Евр.зач.318А): Брáтiе, такóв нам подобáше Архiерéй, преподóбен, незлóбив, безсквéрнен, отлучéн от грéшник и вы́шше Небéс быв. Иже не и́мать по вся дни нýжды, я́коже первосвящéнницы, прéжде о свои́х гресéх жéртвы приноси́ти, потóм же о людски́х: сiè бо сотворѝ еди́ною, Себè принéс. Закóн бо человéки поставля́ет первосвящéнники, имýщыя нéмощь, слóво же кля́твенное, éже по закóне, Сына во вéки совершéнна. Главà же о глагóлемых: таковà и́мамы Первосвящéнника, и́же сéде одеснýю Престóла Вели́чествiя на Небесéх, святы́м служи́тель и ски́нiи и́стинней, ю́же водрузѝ Госпóдь, а не человéк.

[Синодальный перевод]Братия, таков и должен быть у нас Первосвященник: святой, непричастный злу, непорочный, отделенный от грешников и превознесенный выше небес, Который не имеет нужды ежедневно, как те первосвященники, приносить жертвы сперва за свои грехи, потом за грехи народа, ибо Он совершил это однажды, принеся в жертву Себя Самого. Ибо закон поставляет первосвященниками людей, имеющих немощи; а слово клятвенное, после закона, поставило Сына, на веки совершенного. Главное же в том, о чем говорим, есть то: мы имеем такого Первосвященника, Который воссел одесную престола величия на небесах и есть служитель святилища и скинии истинной, которую воздвиг Господь, а не человек. (Евр.7:26-8:2)

Аллилуарий воскресный, глас 2

Чтец: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа, глас вторы́й, псалóм Давíдов:

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Услы́шит тя Госпóдь в день печáли, защи́тит тя И҆́мя Бóга Iáковля. (Пс.19:2)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Гóсподи, спасѝ царя́, и услы́ши ны, вóньже áще день призовéм Тя. (Пс.19:10)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Аллилуарий свт. Григория

Чтец: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа, глас вторы́й. Устà прáведнаго поучáтся премýдрости, и язы́к егò возглагóлет суд. (Пс.36:30)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Закóн Бóга егò в сéрдце егò, и не зáпнутся стопы̀ егò. (Пс.36:31)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

ЕВАНГЕЛИЕ

От Мáрка Святáго Евáнгелiя чтéнiе.

Хор: Слáва Тебè, Гóсподи, слáва Тебè.

(Мк.зач.7): Во врéмя óно, вни́де Iисýс в Капернаýм по днех, и слы́шано бысть, яко в домý eсть. И áбiе собрáшася мнóзи, я́коже ктомý не вмещáтися ни при двéрех: и глагóлаше им слóво. И прiидóша к Немý, нося́ще разслáбленна (жи́лами), носи́ма четы́рьми. И не могýщым прибли́житися к Немý нарóда рáди, откры́ша покрóв, идéже бе, и прокопáвше свéсиша oдр, на нéмже разслáбленный лежáше. Ви́дев же Iисýс вéру их, глагóла разслáбленному: чáдо, отпущáются тебè гресѝ твоѝ. Бя́ху же нéцыи от кни́жник ту седя́ще, и помышля́юще в сердцáх свои́х: Что Сей тáко глагóлет хулы̀? Кто мóжет оставля́ти грехѝ, тóкмо eди́н Бог? И áбiе разумéв Iисýс дýхом Свои́м, я́ко тáко тíи помышля́ют в себè, речè им: что сiя́ помышля́ете в сердцáх вáших? Что eсть удóбее рещѝ разслáбленному: отпущáются тебè гресѝ; илѝ рещѝ: востáни, и возмѝ oдр твой, и ходѝ? Но да увéсте, я́ко власть и́мать Сын Человéческiй на землѝ отпущáти грехѝ, (глагóла разслáбленному:) Тебè глагóлю: востáни, и возмѝ oдр твой, и идѝ в дом твой. И востà áбiе, и взем oдр, изы́де пред всéми: я́ко диви́тися всем, и слáвити Бóга, глагóлющым, я́ко николи́же тáко ви́дехом.

[Синодальный перевод]В те дни пришел Иисус в Капернаум; и слышно стало, что Он в доме. Тотчас собрались многие, так что уже и у дверей не было места; и Он говорил им слово. И пришли к Нему с расслабленным, которого несли четверо; и, не имея возможности приблизиться к Нему за многолюдством, раскрыли кровлю дома, где Он находился, и, прокопав ее, спустили постель, на которой лежал расслабленный. Иисус, видя веру их, говорит расслабленному: чадо! прощаются тебе грехи твои. Тут сидели некоторые из книжников и помышляли в сердцах своих: что Он так богохульствует? кто может прощать грехи, кроме одного Бога? Иисус, тотчас узнав духом Своим, что они так помышляют в себе, сказал им: для чего так помышляете в сердцах ваших? Ч то легче? сказать ли расслабленному: прощаются тебе грехи? или сказать: встань, возьми свою постель и ходи? Но чтобы вы знали, что Сын Человеческий имеет власть на земле прощать грехи, - говорит расслабленному: тебе говорю: встань, возьми постель твою и иди в дом твой. Он тотчас встал и, взяв постель, вышел перед всеми, так что все изумлялись и прославляли Бога, говоря: никогда ничего такого мы не видали.(Мк.2:1-12)

(Ин.зач.36): Речè Госпóдь ко пришéдшим к Немý Iудéем: Аз eсмь дверь, Мнóю áще кто вни́дет, спасéтся; и вни́дет, и изы́дет, и пáжить обря́щет. Тать не прихóдит, рáзве да укрáдет и убiéт и погуби́т: Аз прiидóх, да живóт и́мут, и ли́шше и́мут. Аз eсмь пáстырь дóбрый: пáстырь дóбрый дýшу свою́ полагáет за óвцы: А наéмник, и́же несть пáстырь, eмýже не суть óвцы своя́, ви́дит вóлка грядýща, и оставля́ет óвцы, и бéгает. И волк расхи́тит их, и распýдит óвцы. А наéмник бежи́т, я́ко наéмник eсть, и неради́т о oвцáх. Аз eсмь пáстырь дóбрый, и знáю Моя́, и знáют Мя Моя́. Якоже знáет Мя Oтéц, и Аз знáю Oтцà, и дýшу Мою́ полагáю за óвцы. И и́ны óвцы и́мам, я́же не суть от дворà сегò, и ты́я Ми подобáет привестѝ, и глас Мой услы́шат, и бýдет eди́но стáдо, и eди́н Пáстырь.

[Синодальный перевод]Сказал Господь пришедшим к Нему Иудеям: Я - дверь: кто войдет Мною, тот спасется, и войдет, и выйдет, и пажить найдет. Вор приходит только для того, чтобы украсть, убить и погубить. Я пришел для того, чтобы имели жизнь и имели с избытком. Я - пастырь добрый: пастырь добрый полагает жизнь свою за овец. А наемник, не пастырь, которому овцы не свои, видит приходящего волка, и оставляет овец, и бежит; и волк расхищает овец, и разгоняет их. А наемник бежит, потому что наемник, и нерадит об овцах. Я - пастырь добрый; и знаю Моих, и Мои знают Меня. Как Отец знает Меня, так и Я знаю Отца; и жизнь Мою полагаю за овец. Есть у Меня и другие овцы, которые не сего двора, и тех надлежит Мне привести: и они услышат голос Мой, и будет одно стадо и один Пастырь.(Ин.10:9-16)

Хор: Слáва Тебè, Гóсподи, слáва Тебè.

Помянѝ нас, Гóсподи, егдà прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Помянѝ нас, Влады́ко, егдà прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Помянѝ нас, Святы́й, егдà прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Лик небéсный поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

Стiх: Приступи́те к Немý и просвети́теся, и лицà вáша не постыдя́тся.

Лик Небéсный поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Лик святы́х Áнгел и Архáнгел со всéми Небéсными си́лами поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

Символ веры

Вéрую во Еди́наго Бóга Ѻтцà, Вседержи́теля, Творцà нéбу и землѝ, ви́димым же всем и неви́димым. И во Еди́наго Гóспода Iисýса Хрїстà, Сы́на Бóжiя, Единорóднаго, И҆́же от Ѻтцà Рождéннаго прéжде всех век; Свéта от Свéта, Бóга И҆́стинна от Бóга И҆́стинна, рождéнна, несотворéнна, единосýщна Ѻтцý, И҆́мже вся бы́ша. Нас рáди человéк и нáшего рáди спасéнiя сшéдшаго с небéс и воплоти́вшагося от Дýха Свята и Марíи Дéвы и вочеловéчшася. Распя́таго же за ны при Понтíйстем Пiлáте, и страдáвша и погребéнна. И воскрéсшаго в трéтiй день по Писáнiем, и возшéдшаго на небесà и седя́ща одеснýю Ѻтцà. И пáки грядýщаго со слáвою суди́ти живы́м и мéртвым, Егóже Цáрствiю не бýдет концà. И в Дýха Святáго, Гóспода, Животворя́щаго, И҆́же от Ѻтцà исходя́щаго, И҆́же со Ѻтцéм и Сы́ном спокланя́ема и сслáвима, Глагóлавшего прорóки. Во еди́ну Святýю, Собóрную и Апóстольскую Цéрковь. Исповéдую еди́но крещéнiе во оставлéнiе грехóв. Чáю воскресéнiя мéртвых, и жи́зни бýдущаго вéка. Аминь.

Ослáби, остáви, простѝ Бóже, прегрешéнiя нáша, вóльная, и невóльная, я́же в слóве и в дéле, я́же в вéденiи и не в вéденiи, я́же во дни и в нощѝ, я́же во умè и помышлéнiи, вся нам простѝ, я́ко Благ и Человеколю́бец.

Ѻ́тче наш, И҆́же есѝ на небесéх. Да святи́тся И҆́мя Твоè, да прiи́дет Цáрствiе Твоè, да бýдет вóля Твоя, я́ко на небесѝ и на землѝ. Хлеб наш насýщный даждь нам днесь, и остáви нам дóлги нáша, я́коже и мы оставля́ем должникóм нáшим. И не введѝ нас во искушéнiе, но избáви нас от лукáваго.

Гóсподи, Iисýсе Хрїстè, Сы́не Бóжiй, поми́луй нас. Ами́нь.

КОНДАК

Кондáк Трióди, глас 4: Ны́не врéмя дéлательное явúся, при двéрех суд,/ востáнем ýбо постя́щеся,/ принесéм слéзы умилéнiя,/ мúлостынями, зовýще:/ согрешúхом пáче пескà морскáго./ Но ослáби Содéтелю всех,// я́ко да прiúмем нетлéнныя венцы̀.

Гóсподи, поми́луй. (12 раз)

И молúтву: Всесвятáя Трóице, Единосýщная Держáво, Нераздéльное Цáрство, всех благи́х Винà, благоволѝ же и о мне грéшнем, утвердѝ, вразумѝ сéрдце моè, и всю мою отымѝ сквéрну, просветѝ мою мысль, да вы́ну слáвлю, пою́, покланя́юся и глагóлю: Еди́н Свят, Един Госпóдь, Iисýс Хрїстóс, во слáву Бóга Ѻтцá, ами́нь.

Бýди и҆́мя Госпóдне благословéно от ны́не и до вéка. (3 рáза)

Слáва Ѻтцý и Сыну и Святóму Дýху, и ны́не и при́сно и во вéки векóв, аминь.

Псалом 33

Благословлю́ Гóспода на вся́кое врéмя,/ вы́ну хвалà Егò во устéх мои́х./ О Гóсподе похвáлится душà моя́,/ да услы́шат крóтцыи и возвеселя́тся./ Возвели́чите Гóспода со мнóю,/ и вознесéм и҆́мя Егò вкýпе./ Взыскáх Гóспода и услы́ша мя,/ и от всех скорбéй мои́х избáви мя./ Приступи́те к Немý и просвети́теся,/ и лицà вáша не постыдя́тся./ Сей ни́щiй воззвà, и Госпóдь услы́ша и҆̀,/ и от всех скорбéй егò спасè и҆̀./ Ополчи́тся Áнгел Госпóдень óкрест боя́щихся Егò,/ и избáвит их./ Вкуси́те и ви́дите, я́ко благ Госпóдь;/ блажéн муж, и҆́же уповáет нань./ Бóйтеся Гóспода, вси святíи Егò,/ яко несть лишéнiя боя́щымся Егò./ Богáтiи обнищáша и взалкáша,/ взыскáющiи же Гóспода не лишáтся вся́каго блáга./ Прiиди́те, чáда, послýшайте менè,/ стрáху Госпóдню научý вас./ Кто есть человéк хотя́й живóт,/ любя́й дни ви́дети блáги;/ Удержѝ язык твой от зла,/ и устнè твоѝ, éже не глагóлати льсти./ Уклони́ся от зла и сотворѝ блáго,/ взыщѝ ми́ра, и поженѝ и҆̀./ Óчи Госпóдни на прáведныя,/ и ýши Егò в моли́тву их./ Лицè же Госпóдне на творя́щiя злáя,/ еже потреби́ти от землѝ пáмять их./ Воззвáша прáведнiи, и Госпóдь услы́ша и҆́х,/ и от всех скорбéй их избáви их./ Близ Госпóдь сокрушéнных сéрдцем,/ и смирéнныя дýхом спасéт./ Мнóги скóрби прáведным,/ и от всех их избáвит я Госпóдь./ Храни́т Госпóдь вся кóсти их,/ ни еди́на от них сокруши́тся./ Смерть грéшников лютà,/ и ненави́дящiи прáведнаго прегрешáт./ Избáвит Госпóдь дýши раб Свои́х,/ и не прегрешáт вси уповáющiи на Негò.

Вместо Достойно есть (задостойник)

Хор: О Тебè рáдуется, Благодáтная вся́кая тварь,/ Áнгельскiй собóр и человéческiй род,/ освящéнный хрáме и раю́ словéсный,/ дéвственная похвалò,/ из Нея́же Бог воплотúся,/ и Младéнец бысть, прéжде век Сый Бог наш:/ ложеснà бо Твоя престóл сотворù/ и чрéво Твоè прострáннее Небéс содéла.// О Тебè рáдуется, Благодáтная, вся́кая тварь, слáва Тебè.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Гóсподи, помúлуй. (3 рáза)

Гóсподи, благословᴎ́.

ОТПУСТ

Гóсподи, Iисýсе Хрїстè, Сыне Бóжій, моли́твами Пречи́стыя Своея́ Мáтере, святы́х слáвных и всехвáльных Апóстол, святы́х и прáведных богоотéц Iоакíма и Áнны, и всех святы́х, поми́лует и спасéт нас, яко Благ и Человеколю́бец. Ами́нь.

Евр.7:26–8:2, Пс.36:31, 2 ukfc, неделя вторая Великаго Поста, Ин.10:9-16, Пс.11:8, изобразительные, Ин.10:9–16, Мк.2:1-12, свт. Григория Паламы, Пс.48:4, Евр.зач.304, неделя вторая великого поста, Ин.зач.36, Пс.11:2А, Мк.зач.7, Пс.36:30, Евр.зач.318А, Пс.19:10, Евр.1:10-2:3, ljuvfnbr ukfc 2, православие, Мк.2:1–12, служба по октоиху и триоди, глас 2, 2 глас, Евр.1:10–2:3, обедница, 31 марта, Евр.7:26-8:2, Пс.19:2, святителя Григория Паламы, служба мирским чином

Previous post Next post
Up