Неделя 34 по Пятидесятнице.Прпп. Павла Фивейского и Иоанна Кущника,глас 1 ОБЕДНИЦА (Изобразительные)

Jan 26, 2024 18:49


28 января́ 2024 гóда. Недéля 34 по Пятидеся́тнице. Преподóбных отéц нáших Пáвла Фивéйскаго и Iоáнна Кýщника. Глас 1. Воскрéсная прáздничная слýжба для домáшнего (келéйнаго) совершéнiя. Слýжба мiрскúм чúном. Послéдованiе изобразúтельных.

Прежде глагóли часы. Аще имаши произволéнiе то чти ýтреню с канóном и пéрвым чáсом, áще же ни, тóкмо часы.

ЧИН ОБЕДНИЦЫ

Глагóли сúце: Благословѝ, душè моя́, Гóспода,/ благословéн есѝ Гóсподи.

Псалом 102



Благословѝ, душè моя́, Гóспода,/ и вся внýтренняя моя и҆́мя святóе Егò./ Благословѝ, душè моя, Гóспода,/ и не забывáй всех воздая́нїй Егò,/ очищáющаго вся беззакóнїя твоя́,/ исцеля́ющаго вся недýги твоя́,/ избавля́ющаго от истлéнiя живóт твой,/ венчáющаго тя ми́лостїю и щедрóтами,/ исполня́ющаго во благи́х желáнїе твоè:/ обновится я́ко óрля юность твоя́./ Творя́й ми́лостыни Госпóдь,/ и судьбý всем оби́димым./ Сказà путѝ Своя́ Моисéови,/ сыновóм Iзрáилевым хотéнїя Своя́:/ Щедр и Ми́лостив Госпóдь,/ Долготерпели́в и Многоми́лостив./ Не до концà прогнéвается,/ нижè во век враждýет,/ не по беззакóнїем нáшим сотвори́л есть нам,/ нижè по грехóм нáшым воздáл есть нам./ Я́ко по высотè небéсней от землѝ,/ утверди́л есть Госпóдь ми́лость Свою́ на боя́щихся Егò./ Ели́ко отстоят востóцы от зáпад,/ удáлил есть от нас беззакóнїя нáша./ Я́коже щéдрит отéц сы́ны,/ ущéдри Госпóдь боя́щихся Егò./ Я́ко Той познá создáнїе нáше,/ помянý, яко персть есмы́./ Человéк, яко травà днíе eгò,/ яко цвет сéльный, тáко оцветéт,/ яко дух прóйде в нем,/ и не бýдет, и не познáет ктомý мéста своегò./ Ми́лость же Госпóдня от вéка и до вéка на боя́щихся Егò,/ и прáвда Егò на сынéх сынóв, храня́щих завéт Егò, и пóмнящих зáповеди Егò твори́ти я./ Госпóдь на Небесѝ уготóва Престóл Свой,/ и Цáрство Егò всéми обладáет./ Благослови́те Гóспода вси Áнгели Егò,/ си́льнїи крéпостїю, творя́щїи слóво Егò, услышати глас словéс Егò./ Благослови́те Гóспода вся Си́лы Егò,/ слýги Егò, творя́щїи вóлю Егò./ Благослови́те Гóспода вся делà Егò,/ на всяком мéсте влады́чества Егò.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и присно и во вéки векóв, аминь.

Благословѝ, душè моя, Гóспода,/ и вся внýтренняя моя и҆́мя святóе Егò./ Благословéн есѝ, Гóсподи.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Псалом 145

Хвалѝ, душè моя, Гóспода./ Восхвалю́ Гóспода в животè моéм,/ пою Бóгу моемý, дóндеже есмь./ Не надéйтеся на кня́зи, на сы́ны человéческїя,/ в ни́хже несть спасéнїя./ Изы́дет дух eгò/ и возврати́тся в зéмлю свою́./ В той день поги́бнут вся помышлéнїя eгò./ Блажéн, eмýже Бог Iáковль Помóщник егò,/ уповáнiе eгò на Гóспода Бóга своегò,/ сотвóршаго нéбо и зéмлю,/ мóре и вся, я́же в них,/ храня́щаго и҆́стину в век,/ творя́щаго суд оби́димым,/ даю́щаго пи́щу áлчущим./ Госпóдь реши́т оковáнныя./ Госпóдь умудря́ет слепцы̀./ Госпóдь возвóдит низвéрженныя./ Госпóдь лю́бит прáведники./ Госпóдь храни́т пришéльцы,/ си́ра и вдову прїи́мет/ и путь грéшных погуби́т./ Воцари́тся Госпóдь во век,/ Бог твой, Сióне, в род и род.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

ЕДИНОРОДНЫЙ СЫНЕ

Единорóдный Сы́не и Слóве Бóжiй, Безсмéртен Сый/ и извóливый спасéнїя нáшего рáди/ воплоти́тися от Святы́я Богорóдицы и Приснодéвы Марíи,/ непрелóжно вочеловéчивыйся,/ распны́йся же, Хрїстè Бóже, смéртїю смерть попрáвый,/ Един Сый Святы́я Трóицы,/ спрославля́емый Отцý и Святóму Дýху, спасѝ нас.

И поем Блаженны с тропарями из Октоиха

Хор: Во Цáрствiи Твоéм помянù нас, Гóсподи,/ егдà прiúдеши, во Цáрствiи Твоéм.

На 12. Хор: Блажéни нúщiи дýхом,/ я́ко тех есть Цáрство Небéсное.

Чтец (стiхúры воскрéсные, глас 1): Снéдiю изведè из рая́ враг Адáма:/ Крестóм же разбóйника введè Хрїстóс вонь,/ помянѝ мя, зовýща,// егдá прiи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Хор: Блажéни плáчущiи,/ я́ко тíи утéшатся.

Чтец: Покланя́юся страстéм Твои́м,/ славослóвлю и Воскресéнiе со Адáмом и разбóйником,/ со глáсом свéтлым вопiю́ Ти:/ помянѝ мя Гóсподи,// егдá прiи́деши во Цáрствiи Твоéм.

На 10. Хор: Блажéни крóтцыи,/ я́ко тíи наслéдят зéмлю.

Чтец: Распя́лся есѝ безгрéшне,/ и во грóбе положи́лся есѝ волею,/ но воскрéсл есѝ яко Бог,/ совоздви́гнувый Себè Адáма,/ помянѝ мя, зовýща,// егдá прiи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Хор: Блажéни áлчущiи и жáждущiи прáвды,/ я́ко тíи насы́тятся.

Чтец: Храм Твой телéсный триднéвным Воскреси́вый погребéнiем,/ со Адáмом, и и҆́же от Адáма, воскреси́л есѝ Хрїстè Бóже:/ помяни́ нас зовýщих,// егдá прiи́деши во Цáрствiи Твоéм.

На 8. Хор: Блажéни мúлостивiи,/ я́ко тíи помúловани бýдут.

Чтец (стiхúры прп. Пáвла, глас 8): К Бóгу óком твоея́ душѝ взирáя, óтче,/ Тогò возлюби́л есѝ, возненави́дев земнáя// и Áнгельскую соверши́в жизнь.

Хор: Блажéни чúстiи сéрдцем,/ я́ко тíи Бóга ýзрят.

Чтец: Лучáми, óтче, добродéтелей, страстéй отгнáл есѝ мглу я́ве,// просвещéнiе Дýха во твоéм сéрдцы прiéм.

На 6. Хор: Блажéни миротвóрцы,/ яко тíи сы́нове Бóжiи нарекýтся.

Чтец: Небéсным хлéбом питáяся, я́ко Илiя́ дрéвле врáном,// мы́сленныя отбéгл есѝ, óтче, Iезавéли, к покрóву Хрiстóву.

Хор: Блажéни изгнáни прáвды рáди,/ я́ко тех есть Цáрство Небéсное.

Чтец: Царь слáвы и Творéц, обагри́в кровьмѝ, Богороди́тельнице,// Свою́ багряни́цу омочи́в, тáинственно очервленѝ.

На 4. Хор: Блажéни естè, егдà понóсят вам,/ и изженýт, и рекýт всяк зол глагóл на вы лжýще Менè рáди.

Чтец (стiхúры прп. Iоáнна, глас 2): Гóрдаго змíя низложи́л есѝ смиреномýдрiя орýжiи, всеблажéнне,// и, возвы́сився дýхом, во оби́тели присножи́зненныя всели́лся есѝ.

Хор: Рáдуйтеся и веселúтеся, я́ко мзда вáша мнóга на Небесéх.

Чтец: Даровáнiй испóлнился есѝ Дýха и лукáвствiя покори́л есѝ дýхи,// я́ко смы́слен, и премýдр, и Бóгу весьмà возложéн.

Хор: Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Чтец: Безстрáстiя сiя́я высóтами, óтче Iоáнне,/ коли́бою утесня́емь и напáстьми облагáемь,// терпéл есѝ, Божéственне укрепля́емь.

Хор: И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

Богорóдичен: Равнодéтельна Рóждшему и сопрестóльна Слóва/ из утрóбы Твоея́, Чи́стая, воплоти́ла есѝ,// за благоутрóбiе неизречéнное нáше все понéсшаго.

Тропари и кондаки

Тропáрь воскрéсный, глас 1: Кáмени запечáтану от iудéй/ и вóином стрегýщим Пречи́стое Тéло Твоè,/ воскрéсл еси триднéвный, Спáсе,/ дáруяй мíрови жизнь./ Сегò рáди си́лы небéсныя вопiя́ху Ти, Жизнодáвче:/ слáва Воскресéнiю Твоемý, Хрїстè,/ слáва Цáрствiю Твоемý,// слáва смотрéнiю Твоемý, еди́не Человеколю́бче.

Тропáрь преподóбных, глас 4: Бóже отéц нáших,/ творя́й при́сно с нáми по Твоéй крóтости,/ не отстáви ми́лость Твою́ от нас/ но моли́твами их// в ми́ре упрáви живóт наш.

Кондáк прп. Пáвла Фивéйскаго, глас 3: Я́ко свети́ло незаходя́щее мы́сленнаго Сóлнца,/ сошéдшеся, днесь восхвáлим в пéснех:/ возсiя́л бо есѝ сýщым во тьме неразýмiя,/ вся возводя́ к Божéственней высотè,// фивéев украшéнiе, Пáвле преподóбне, отцéв и пóстников твéрдое основáнiе.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Кондáк прп. Iоáнна, глас 2: Возлюби́в, премýдре, нищетý неокрáдому,/ роди́телей твои́х богáтство возненави́дел есѝ/ и, Евáнгелiе в рукáх твои́х держà,/ послéдовал есѝ Хрїстý Бóгу, Iоáнне,// моля́ся непрестáнно о всех нас.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Кондáк воскрéсный, глас 1: Воскрéсл есѝ, я́ко Бог, из грóба во слáве,/ и мiр совоскреси́л есѝ;/ и естествò человéческое я́ко Бóга воспевáет Тя, и смерть исчезè;/ Адáм же ликýет, Влады́ко;/ Éва ны́не от уз избавля́ема рáдуется, зовýщи:// Ты есѝ, И҆́же всем подая́, Хрїстè, воскресéнiе.

Трисвятое

Хор: Святы́й Бóже,/ Святы́й Крéпкій,/ Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас. (3 рáза)

Хор: Слáва Отцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Хор: Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас.

Хор: Святы́й Бóже,/ Святы́й Крéпкій,/ Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас.

Прокимен воскресный, глас 1

Чтец: Прокíмен, глас пéрвый, псалóм Давíдов: Бýди, Гóсподи, ми́лость Твоя́ на нас, я́коже уповáхом на Тя. (Пс.32:22)

Хор: Бýди, Гóсподи, мúлость Твоя́ на нас,/ я́коже уповáхом на Тя.

Чтец:Рáдуйтеся, прáведнiи, о Гóсподе, прáвым подобáет похвалà.(Пс.32:1)

Хор: Бýди, Гóсподи, мúлость Твоя́ на нас,/ я́коже уповáхом на Тя.

Прокимен преподобного, глас 7

Чтец: Прокíмен, глас седьмы́й, псалóм Давíдов: Восхвáлятся преподóбнiи во слáве, и возрáдуются на лóжах свои́х. (Пс.149:5)

Хор: Восхвáлятся преподóбнiи во слáве,/ и возрáдуются на лóжах своúх.

АПОСТОЛ

Чтец: К Колоссáем послáнiя святáго апóстола Пáвла чтéнiе.

(Кол.зач.258): Брáтiе, облецы́теся ýбо, я́коже избрáннiи Бóжiи, свя́ти и возлю́бленни, во утрóбы щедрóт, блáгость, смиреномýдрiе, крóтость и долготерпéнiе, прiéмлюще друг дрýга и прощáюще себè, áще кто на когò и́мать поречéнiе, я́коже и Хрїстóс прости́л есть вам, тáко и вы. Над всéми же си́ми стяжи́те любóвь, я́же есть соýз совершéнства. И мир Бóжiй да водворя́ется в сердцáх вáших, вóньже и звáни бы́сте во еди́ном тéле, и благодáрни бывáйте. Слóво Хрїстóво да вселя́ется в вас богáтно, во вся́кой премýдрости, учáще и вразумля́юще себé самéх во псалмéх и пéнiих и пéснех духóвных, во благодáти пою́ще в сердцáх вáших Гóсподеви.

[Синодальный перевод]Итак облекитесь, как избранные Божии, святые и возлюбленные, в милосердие, благость, смиренномудрие, кротость, долготерпение, снисходя друг другу и прощая взаимно, если кто на кого имеет жалобу: как Христос простил вас, так и вы. Более же всего облекитесь в любовь, которая есть совокупность совершенства. И да владычествует в сердцах ваших мир Божий, к которому вы и призваны в одном теле, и будьте дружелюбны. Слово Христово да вселяется в вас обильно, со всякою премудростью; научайте и вразумляйте друг друга псалмами, славословием и духовными песнями, во благодати воспевая в сердцах ваших Господу.(Кол.3:12-16)

(Гал.зач.213): Брáтiе, плод духóвный есть любы̀, рáдость, мир, долготерпéнiе, блáгость, милосéрдiе, вéра, крóтость, воздержáнiе: на таковы́х несть закóна. А и҆̀же Хрїстóвы суть, плоть распя́ша со страстьмѝ и похотьмѝ. Áще живéм дýхом, дýхом и да хóдим. Не бывáим тщеслáвни, друг дрýга раздражáюще, друг дрýгу зави́дяще. Брáтiе, áще и впадéт человéк в нéкое прегрешéнiе, вы духóвнiи исправля́йте таковáго дýхом крóтости: блюды́й себè, да не и ты искушéн бýдеши. Друг дрýга тяготы̀ носи́те, и тáко испóлните закóн Хрїстóв.

[Синодальный перевод]Братия, плод же духа: любовь, радость, мир, долготерпение, благость, милосердие, вера, кротость, воздержание. На таковых нет закона. Но те, которые Христовы, распяли плоть со страстями и похотями. Если мы живем духом, то по духу и поступать должны. Не будем тщеславиться, друг друга раздражать, друг другу завидовать. Братия! если и впадет человек в какое согрешение, вы, духовные, исправляйте такового в духе кротости, наблюдая каждый за собою, чтобы не быть искушенным. Носúте бремена друг друга, и таким образом исполните закон Христов.(Гал.5:22-6:2)

Аллилуарий воскресный, глас 1

Чтец: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа, глас пéрвый, псалóм Давíдов:

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Бог дая́й отмщéнiе мне, и покори́вый лю́ди под мя. (Пс.17:48)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Величáяй спасéнiя царéва и творя́й ми́лость хрїстý Своемý Давíду и сéмени егò до вéка. (Пс.17:51)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Аллилуиарий преподобного, глас 6

Чтец: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа, глас шесты́й: Блажéн муж боя́йся Гóспода, в зáповедех Егò восхóщет зелò. (Пс.111:1)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Си́льно на землѝ бýдет сéмя егò, род прáвых благослови́тся.(Пс.111:2)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

ЕВАНГЕЛИЕ

От Лукѝ Святáго Евáнгелiя чтéнiе.

Хор: Слáва Тебè, Гóсподи, слáва Тебè.

(Лк.зач.91): Во врéмя óно, человéк нéкiй приступѝ ко Iисýсу, искушáя Егò, и глагóля: Учи́телю благíй, что сотвори́в, живóт вéчный наслéдствую? Речè же емý Iисýс: что Мя глагóлеши блáга? Никтóже благ, тóкмо еди́н Бог. Зáповеди вéси, не прелюбы̀ творѝ, не убíй, не укрáди, не лжесвидéтельствуй, чти отцà твоегò и мáтерь твою́. Он же речè: вся сiя́ сохрани́х от ю́ности моея́. Слы́шав же сiя́ Iисýс речè емý: ещè еди́наго не докончáл есѝ, вся, ели́ка и́маши, продáждь и раздáй ни́щым, и имéти и́маши сокрóвище на небесѝ, и грядѝ во след Менè. Он же слы́шав сiè, прискóрбен бысть, бе бо богáт зелò. Ви́дев же егò Iисýс прискóрбна бы́вша, речè: кáко не удóбь имýщiи богáтство в Цáрствiе Бóжiе вни́дут. Удóбее бо есть вельбýду сквозè иглинè ýши проитѝ, нéже богáту в Цáрствiе Бóжiе вни́ти. Рéша же слы́шавшiи: то кто мóжет спасéн бы́ти? Он же речè: невозмóжная от человéк возмóжна суть от Бóга.

[Синодальный перевод]В то время человек некий подошел к Иисусу, искушая Его и говоря: Учитель благой! что мне делать, чтобы наследовать жизнь вечную? Иисус сказал ему: что ты называешь Меня благим? никто не благ, как только один Бог; знаешь заповеди: не прелюбодействуй, не убивай, не кради, не лжесвидетельствуй, почитай отца твоего и матерь твою. Он же сказал: все это сохранил я от юности моей. Услышав это, Иисус сказал ему: еще одного недостает тебе: все, что имеешь, продай и раздай нищим, и будешь иметь сокровище на небесах, и приходи, следуй за Мною. Он же, услышав это, опечалился, потому что был очень богат. Иисус, видя, что он опечалился, сказал: как трудно имеющим богатство войти в Царствие Божие! ибо удобнее верблюду пройти сквозь игольные уши, нежели богатому войти в Царствие Божие. Слышавшие это сказали: кто же может спастись? Но Он сказал: невозможное человекам возможно Богу. (Лк.18:18-27)

(Мф.зач.43): Речè Госпóдь Свои́м ученикóм: вся Мне преданá суть Oтцéм Мои́м, и никтóже знáет Сы́на, тóкмо Oтéц, ни Oтцá кто знáет, тóкмо Сын, и емýже áще вóлит Сын откры́ти. Прiиди́те ко Мне вси труждáющiися и обременéннiи, и Аз упокóю вы. Возми́те и́го Моè на себè, и научи́теся от Менé, я́ко крóток есмь и смирéн сéрдцем, и обря́щете покóй душáм вáшим. И́го бо Моè блáго, и брéмя Моè легкó есть.

[Синодальный перевод]Сказал Господь Своим ученикам: все предано Мне Отцом Моим, и никто не знает Сына, кроме Отца; и Отца не знает никто, кроме Сына, и кому Сын хочет открыть. Придите ко Мне все труждающиеся и обремененные, и Я успокою вас; возьмите иго Мое на себя и научитесь от Меня, ибо Я кроток и смирен сердцем, и найдете покой душам вашим; ибо иго Мое благо, и бремя Мое легко.(Мф.11:27-30)

Хор: Слáва Тебè, Гóсподи, слáва Тебè.

Помянѝ нас, Гóсподи, егдà прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Помянѝ нас, Влады́ко, егдà прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Помянѝ нас, Святы́й, егдà прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Лик небéсный поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

Стiх: Приступи́те к Немý и просвети́теся, и лицà вáша не постыдя́тся.

Лик Небéсный поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Лик святы́х Áнгел и Архáнгел со всéми Небéсными си́лами поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

Символ веры

Вéрую во Еди́наго Бóга Ѻтцà, Вседержи́теля, Творцà нéбу и землѝ, ви́димым же всем и неви́димым. И во Еди́наго Гóспода Iисýса Хрїстà, Сы́на Бóжiя, Единорóднаго, И҆́же от Ѻтцà Рождéннаго прéжде всех век; Свéта от Свéта, Бóга И҆́стинна от Бóга И҆́стинна, рождéнна, несотворéнна, единосýщна Ѻтцý, И҆́мже вся бы́ша. Нас рáди человéк и нáшего рáди спасéнiя сшéдшаго с небéс и воплоти́вшагося от Дýха Свята и Марíи Дéвы и вочеловéчшася. Распя́таго же за ны при Понтíйстем Пiлáте, и страдáвша и погребéнна. И воскрéсшаго в трéтiй день по Писáнiем, и возшéдшаго на небесà и седя́ща одеснýю Ѻтцà. И пáки грядýщаго со слáвою суди́ти живы́м и мéртвым, Егóже Цáрствiю не бýдет концà. И в Дýха Святáго, Гóспода, Животворя́щаго, И҆́же от Ѻтцà исходя́щаго, И҆́же со Ѻтцéм и Сы́ном спокланя́ема и сслáвима, Глагóлавшего прорóки. Во еди́ну Святýю, Собóрную и Апóстольскую Цéрковь. Исповéдую еди́но крещéнiе во оставлéнiе грехóв. Чáю воскресéнiя мéртвых, и жи́зни бýдущаго вéка. Аминь.

Ослáби, остáви, простѝ Бóже, прегрешéнiя нáша, вóльная, и невóльная, я́же в слóве и в дéле, я́же в вéденiи и не в вéденiи, я́же во дни и в нощѝ, я́же во умè и помышлéнiи, вся нам простѝ, я́ко Благ и Человеколю́бец.

Ѻ́тче наш, И҆́же есѝ на небесéх. Да святи́тся И҆́мя Твоè, да прiи́дет Цáрствiе Твоè, да бýдет вóля Твоя, я́ко на небесѝ и на землѝ. Хлеб наш насýщный даждь нам днесь, и остáви нам дóлги нáша, я́коже и мы оставля́ем должникóм нáшим. И не введѝ нас во искушéнiе, но избáви нас от лукáваго.

Гóсподи, Iисýсе Хрїстè, Сы́не Бóжiй, поми́луй нас. Ами́нь.

КОНДАК

Кондáк воскрéсный, глас 1: Воскрéсл есѝ, я́ко Бог, из грóба во слáве,/ и мiр совоскреси́л есѝ;/ и естествó человéческое я́ко Бóга воспевáет Тя, и смерть исчезè;/ Адáм же ликýет, Влады́ко;/ Éва ны́не от уз избавля́ема рáдуется, зовýщи:// Ты есѝ, И҆́же всем подая́, Хрїстè, воскресéнiе.

Гóсподи, поми́луй. (12 раз)

И молитву: Всесвятáя Трóице, Единосýщная Держáво, Нераздéльное Цáрство, всех благи́х Винà, благоволѝ же и о мне грéшнем, утвердѝ, вразумѝ сéрдце моè, и всю мою отымѝ сквéрну, просветѝ мою мысль, да вы́ну слáвлю, пою, покланя́юся и глагóлю: Еди́н Свят, Един Госпóдь, Iисýс Хрїстóс, во слáву Бóга Ѻтцá, ами́нь.

Бýди и҆́мя Госпóдне благословéно от ны́не и до вéка. (3 рáза)

Слáва Ѻтцý и Сыну и Святóму Дýху, и ны́не и при́сно и во вéки векóв, аминь.

Псалом 33

Благословлю́ Гóспода на вся́кое врéмя,/ вы́ну хвалà Егò во устéх мои́х./ О Гóсподе похвáлится душà моя́,/ да услы́шат крóтцыи и возвеселя́тся./ Возвели́чите Гóспода со мнóю,/ и вознесéм и҆́мя Егò вкýпе./ Взыскáх Гóспода и услы́ша мя,/ и от всех скорбéй мои́х избáви мя./ Приступи́те к Немý и просвети́теся,/ и лицà вáша не постыдя́тся./ Сей ни́щiй воззвà, и Госпóдь услы́ша и҆̀,/ и от всех скорбéй егò спасè и҆̀./ Ополчи́тся Áнгел Госпóдень óкрест боя́щихся Егò,/ и избáвит их./ Вкуси́те и ви́дите, я́ко благ Госпóдь;/ блажéн муж, и҆́же уповáет нань./ Бóйтеся Гóспода, вси святíи Егò,/ яко несть лишéнiя боя́щымся Егò./ Богáтiи обнищáша и взалкáша,/ взыскáющiи же Гóспода не лишáтся вся́каго блáга./ Прiиди́те, чáда, послýшайте менè,/ стрáху Госпóдню научý вас./ Кто есть человéк хотя́й живóт,/ любя́й дни ви́дети блáги;/ Удержѝ язык твой от зла,/ и устнè твоѝ, éже не глагóлати льсти./ Уклони́ся от зла и сотворѝ блáго,/ взыщѝ ми́ра, и поженѝ и҆̀./ Óчи Госпóдни на прáведныя,/ и ýши Егò в моли́тву их./ Лицè же Госпóдне на творя́щiя злáя,/ еже потреби́ти от землѝ пáмять их./ Воззвáша прáведнiи, и Госпóдь услы́ша и҆́х,/ и от всех скорбéй их избáви их./ Близ Госпóдь сокрушéнных сéрдцем,/ и смирéнныя дýхом спасéт./ Мнóги скóрби прáведным,/ и от всех их избáвит я Госпóдь./ Храни́т Госпóдь вся кóсти их,/ ни еди́на от них сокруши́тся./ Смерть грéшников лютà,/ и ненави́дящiи прáведнаго прегрешáт./ Избáвит Госпóдь дýши раб Свои́х,/ и не прегрешáт вси уповáющiи на Негò.

Достойно есть

Хор: Достóйно есть я́ко воúстинну блажúти Тя, Богорóдицу,/ Присноблажéнную и Пренепорóчную и Мáтерь Бóга нáшего./ Честнéйшую Херувíм и слáвнeйшую без сравнéнiя Серафíм,/ без истлéнiя Бóга Слóва рóждшую, сýщую Богорóдицу Тя величáем.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Гóсподи, помúлуй. (3 рáза)

Гóсподи, благословᴎ́.

ОТПУСТ

Гóсподи, Iисýсе Хрїстè, Сыне Бóжій, моли́твами Пречи́стыя Своея́ Мáтере, святы́х и прáведных богоотéц Iоакíма и Áнны, и всех святы́х, поми́лует и спасéт нас, яко Благ и Человеколю́бец. Ами́нь.

Кол.3:12–16, Кол.зач.258, Пс.17:48, Лк.18:18–27, Пс.111:1, изобразительные, прп. Павла фивейского, Гал.зач.213, Лк.18:18-27, прп. Иоанна Кущника, 1 глас, 34 неделя по Пятидесятнице, Пс.17:51, 15 января по ст. стилю, 4 на 4 на 4 глас 1, 34 ytltkz gj gznbltcznybwt, Лк.зач.91, глас 1, преподобных, Пс.149:5, Пс.111:2, Мф.зач.43, обедница, прпп, Кол.3:12-16, 28 января, Мф.11:27–30

Previous post Next post
Up