Неделя 7 по Пятидесятнице. Положение честной ризы Господни, глас 6. ОБЕДНИЦА (Изобразительные)

Jul 21, 2023 21:37


23 ию́ля 2023 гóда. Недéля 7 по Пятидеся́тнице. Положéнiе честны́я рúзы Гóспода нáшего Iисýса Хрїстá, яже есть хiтон, в цáрствующем грáде Москвé. Глас 6. Воскрéсная прáздничная слýжба для домáшнего (келéйнаго) совершéнiя. Слýжба мiрскúм чúном. Послéдованiе изобразúтельных.

Прежде глагóли часы. Аще имаши произволéнiе то чти ýтреню с канóном и пéрвым чáсом, áще же ни, тóкмо часы.

ЧИН ОБЕДНИЦЫ

Глагóли сúце: Благословѝ, душé моя́, Гóспода,/ благословéн есѝ Гóсподи.

Псалом 102



Благословѝ, душé моя́, Гóспода,/ и вся внýтренняя моя и҆́мя святóе Егó./ Благословѝ, душé моя, Гóспода,/ и не забывáй всех воздая́нїй Егó,/ очищáющаго вся беззакóнїя твоя́,/ исцеля́ющаго вся недýги твоя́,/ избавля́ющаго от истлéнiя живóт твой,/ венчáющаго тя ми́лостїю и щедрóтами,/ исполня́ющаго во благи́х желáнїе твоé:/ обновится я́ко óрля юность твоя́./ Творя́й ми́лостыни Госпóдь,/ и судьбý всем оби́димым./ Сказá путѝ Своя́ Моисéови,/ сыновóм Iзрáилевым хотéнїя Своя́:/ Щедр и Ми́лостив Госпóдь,/ Долготерпели́в и Многоми́лостив./ Не до концá прогнéвается,/ нижé во век враждýет,/ не по беззакóнїем нáшим сотвори́л есть нам,/ нижé по грехóм нáшым воздáл есть нам./ Я́ко по высотé небéсней от землѝ,/ утверди́л есть Госпóдь ми́лость Свою́ на боя́щихся Егó./ Ели́ко отстоят востóцы от зáпад,/ удáлил есть от нас беззакóнїя нáша./ Я́коже щéдрит отéц сы́ны,/ ущéдри Госпóдь боя́щихся Егó./ Я́ко Той познá создáнїе нáше,/ помянý, яко персть есмы́./ Человéк, яко травá днíе eгó,/ яко цвет сéльный, тáко оцветéт,/ яко дух прóйде в нем,/ и не бýдет, и не познáет ктомý мéста своегó./ Ми́лость же Госпóдня от вéка и до вéка на боя́щихся Егó,/ и прáвда Егó на сынéх сынóв, храня́щих завéт Егó, и пóмнящих зáповеди Егó твори́ти я./ Госпóдь на Небесѝ уготóва Престóл Свой,/ и Цáрство Егó всéми обладáет./ Благослови́те Гóспода вси Áнгели Егó,/ си́льнїи крéпостїю, творя́щїи слóво Егó, услышати глас словéс Егó./ Благослови́те Гóспода вся Си́лы Егó,/ слýги Егó, творя́щїи вóлю Егó./ Благослови́те Гóспода вся делá Егó,/ на всяком мéсте влады́чества Егó.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и присно и во вéки векóв, аминь.

Благослови́, душé моя, Гóспода,/ и вся внýтренняя моя и҆́мя святóе Егó./ Благословéн еси, Гóсподи.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Псалом 145

Хвали́, душé моя, Гóспода./ Восхвалю́ Гóспода в животé моéм,/ пою Бóгу моемý, дóндеже есмь./ Не надéйтеся на кня́зи, на сы́ны человéческїя,/ в ни́хже несть спасéнїя./ Изы́дет дух eгó/ и возврати́тся в зéмлю свою́./ В той день поги́бнут вся помышлéнїя eгó./ Блажéн, eмýже Бог Iáковль Помóщник егó,/ уповáнiе eгó на Гóспода Бóга своегó,/ сотвóршаго нéбо и зéмлю,/ мóре и вся, я́же в них,/ храня́щаго и҆́стину в век,/ творя́щаго суд оби́димым,/ даю́щаго пи́щу áлчущим./ Госпóдь реши́т оковáнныя./ Госпóдь умудря́ет слепцы́./ Госпóдь возвóдит низвéрженныя./ Госпóдь лю́бит прáведники./ Госпóдь храни́т пришéльцы,/ си́ра и вдову прїи́мет/ и путь грéшных погуби́т./ Воцари́тся Госпóдь во век,/ Бог твой, Сióне, в род и род.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

Единорóдный Сы́не и Слóве Бóжiй, Безсмéртен Сый/ и извóливый спасéнїя нáшего рáди/ воплоти́тися от Святы́я Богорóдицы и Приснодéвы Марíи,/ непрелóжно вочеловéчивыйся,/ распны́йся же, Хрїстé Бóже, смéртїю смерть попрáвый,/ Един Сый Святы́я Трóицы,/ спрославля́емый Отцý и Святóму Дýху, спасѝ нас.

И поем Блаженны с тропарями из Октоиха

Хор: Во Цáрствiи Твоéм помянù нас, Гóсподи,/ егдá прiúдеши, во Цáрствiи Твоéм.

На 12. Хор: Блажéни нúщiи дýхом,/ я́ко тех есть Цáрство Небéсное.

Хор: Блажéни плáчущiи,/ я́ко тíи утéшатся.

На 10. Хор: Блажéни крóтцыи,/ я́ко тíи наслéдят зéмлю.

Чтец (стiхúры воскрéсные, глас 6): Помяни́ мя, Бóже Спáсе мой, егдá прiи́деши во Цáрствiи Твоéм, и спаси́ мя, я́ко Еди́н Человеколю́бец.

Хор: Блажéни áлчущiи и жáждущiи прáвды,/ я́ко тíи насы́тятся.

Чтец: Дрéвом Адáма прельсти́вшагося, дрéвом крéстным пáки спасл еси́ и разбóйника, вопiю́ща: помяни́ мя, Гóсподи, во Цáрствiи Твоéм.

На 8. Хор: Блажéни мúлостивiи,/ я́ко тíи помúловани бýдут.

Чтец: Áдова вратá и вереи́ сокруши́вый, Жизнодáвче, воскреси́л еси́ вся, Спáсе, вопiю́щыя: слáва востáнiю Твоемý.

Хор: Блажéни чúстiи сéрдцем,/ я́ко тíи Бóга ýзрят.

Чтец: Помяни́ мя, и҆́же смерть плени́вый погребéнiем Твои́м, и воскресéнiем Твои́м рáдости вся испóлнивый, я́ко Благоутрóбен.

На 6. Хор: Блажéни миротвóрцы,/ яко тíи сы́нове Бóжiи нарекýтся.

Чтец: Мvронóсицы ко грóбу пришéдша,/ Áнгела зовýща слы́шаху:// Хрїстóс воскрéсе, просвети́вый вся́ческая.

Хор: Блажéни изгнáни прáвды рáди,/ я́ко тех есть Цáрство Небéсное.

Чтец: На дрéве крéстнем пригвозди́вшагося,/ и мiр от прéлести избáвльшаго,// соглáсно вси Хрїстá воспои́м.

На 4. Хор: Блажéни естé, егдá понóсят вам,/ и изженýт, и рекýт всяк зол глагóл на вы лжýще Менé рáди.

Чтец (стiхúры рúзы Гóспода, глас 4): Влады́ко сый по существý, соедини́лся еси́ рабóм плóтiю/ и, нáше дéтельствуя разли́чно спасéнiе, Хрїстé,// éже и ны́не промышля́я, Твоéю Божéственною ри́зою нам чудодéйствуеши.

Хор: Рáдуйтеся и веселúтеся, я́ко мзда вáша мнóга на Небесéх.

Чтец: Плóтiю нас рáди явлéйся на земли́,/ Божéственныя ри́зы Твоéй приближéнiем нас освяти́л еси́,// éйже покланя́ющеся, Хрiстé, Тя воспевáем.

Хор: Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Чтец: Животé Ипостáсный, ны́не вкуси́л еси́ смéрти плотскíя,/ éюже живóт источи́л еси́ мéртвым, востáнiем Твои́м, Хрiстé,/ ны́не же, я́ко животý ходáтая,// ри́зу Твою́ боготелéснаго одея́нiя подáл еси́ нам.

Хор: И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

Богорóдичен: Из Тебé, Дéво, обновлéнiе я́ве яви́ся,/ вои́стинну Бог, плóтiю раждáемь, и на Крест возвышáемь,// низлагáя дéмоны, Богорáдованная Влады́чице.

Тропари и кондаки

Тропáрь воскрéсный, глас 6: Áнгельскiя Си́лы на грóбе Твоéм,/ и стрегýщiи омертвéша;/ и стоя́ше Марíя во грóбе,/ и҆́щущи Пречи́стаго Тéла Твоегó./ Плени́л еси́ ад, не искуси́вся от негó;/ срéтил еси́ Дéву, дáруяй живóт.// Воскресы́й из мéртвых, Гóсподи, слáва Тебé.

Тропáрь рúзы Гóспода, глас 4: Днесь притецéм, вéрнiи,/ к Божéственней и цельбонóсней ри́зе Спаси́теля нáшего Бóга,/ благоизвóлившаго сiю́ плóтiю носи́ти/ и на Крестé святýю Свою́ Кровь излiя́ти,/ éюже искупи́ нас от рабóты врáжiя./ Тем, благодаря́ще, вопiéм Емý:/ спаси́ отéчество нáше,/ и архiерéев, и град, и вся лю́ди,/ честнóю Твоéю ри́зою защити́/ и спаси́ дýши нáша,// я́ко Человеколю́бец.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Кондáк рúзы Гóспода, глас 4: Одея́нiе нетлéнiя, спаси́тельнаго целéнiя/ всем человéком, Влады́ко, даровáл еси́,/ Твоé Божéственное сокрóвище - честнýю ри́зу,/ я́же есть хiтóн,/ éюже живонóсную и святýю плоть вочеловéченiя Твоегó одéяти благоволи́л еси́./ Сiю́ желáнiем прiéмлюще, свéтло прáзднуем,/ стрáхом же и любóвiю, я́ко Благодáтелю воспевáюще, зовéм Ти, Хрiстé:/ сохрани́ в ми́ре отéчество нáше, и архiерéев, и вся лю́ди,// по вели́цей Твоéй ми́лости.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Кондáк воскрéсный, глас 6: Живоначáльною длáнiю/ умéршiя от мрáчных удóлiй,/ Жизнодáвец воскреси́в всех Хрїстóс Бог,/ воскресéнiе подадé человéческому рóду:/ есть бо всех Спаси́тель,// Воскресéнiе и Живóт, и Бог всех.

Трисвятое

Хор: Святы́й Бóже,/ Святы́й Крéпкій,/ Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас. (3 рáза)

Хор: Слáва Отцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Хор: Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас.

Хор: Святы́й Бóже,/ Святы́й Крéпкій,/ Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас.

Прокимен воскресный, глас 6

Чтец: Прокíмен, глас шесты́й, псалóм Давíдов. Спаси́, Гóсподи, лю́ди Твоя́, и благослови́ достоя́нiе Твоé. (Пс.27:9А)

Хор: Спасú, Гóсподи, лю́ди Твоя́, и благословú достоя́нiе Твоé.

Чтец: К Тебé, Гóсподи, воззовý, Бóже мой, да не премолчи́ши от менé (Пс.27:1А)

Хор: Спасú, Гóсподи, лю́ди Твоя́, и благословú достоя́нiе Твоé.

Прокимен преподобного, глас 7

Прокíмен, глас седьмы́й. Возноси́те Гóспода Бóга нáшего и поклоня́йтеся поднóжiю нóгу Егó, я́ко свя́то есть. (Пс.98:5)

Хор: Возносúте Гóспода Бóга нáшего/ и покланя́йтеся поднóжiю нóгу Eгó, я́ко свя́то eсть.

АПОСТОЛ

Чтец: К Ри́мляном послáнiя святáго апóстола Пáвла чтéнiе.

(Рим.зач.116): Брáтiе, дóлжни есмы́ мы си́льнiи нéмощи немощны́х носи́ти и не себé угождáти. Кíйждо же вас бли́жнему да угождáет во благóе к создáнiю. И҆́бо и Хрiстóс не Себé угоди́, но я́коже есть пи́сано: поношéнiя понося́щих Тебé нападóша на мя. Ели́ка бо преднапи́сана бы́ша, в нáше наказáнiе преднаписáшася, да терпéнiем и утешéнiем Писáнiй уповáнiе и҆́мамы. Бог же терпéнiя и утешéнiя, да даст вам тóжде мýдрствовати друг ко дрýгу о Хрїстé Iисýсе; да единодýшно еди́ными усты́ слáвите Бóга и Отцá Гóспода нáшего Iисýса Хрїстá. Тéмже прiéмлите друг дрýга, я́коже и Хрїстóс прiя́т вас во слáву Бóжiю.

[Русский синодальный перевод]Мы, сильные, должны сносить немощи бессильных и не себе угождать. Каждый из нас должен угождать ближнему, во благо, к назиданию. Ибо и Христос не Себе угождал, но, как написано: злословия злословящих Тебя пали на Меня. А все, что писано было прежде, написано нам в наставление, чтобы мы терпением и утешением из Писаний сохраняли надежду. Бог же терпения и утешения да дарует вам быть в единомыслии между собою, по учению Христа Иисуса, дабы вы единодушно, едиными устами славили Бога и Отца Господа нашего Иисуса Христа. Посему принимайте друг друга, как и Христос принял вас в славу Божию.(15:1-7)

(1Кор.зач.125А): Брáтiе, слóво крéстное погибáющим ýбо юрóдство есть, а спасáемым нам си́ла Бóжiя есть. Пи́сано бо есть: погублю́ премýдрость премýдрых, и рáзум разýмных отвéргу. Где премýдр? Где кни́жник? Где совопрóсник вéка сегó? Не обуи́ ли Бог премýдрость мíра сегó? Понéже бо в премýдрости Бóжiей не разумé мiр премýдростiю Бóга, благоизвóлил Бог бýйством прóповеди спасти́ вéрующих. Понéже и iудéе знáменiя прóсят, и éллини премýдрости и҆́щут: Мы же проповéдуем Хрiстá рáспята, iудéем ýбо соблáзн, éллином же безýмiе. Самéм же звáнным, iудéем же и éллином, Хрiстá, Бóжiю си́лу и Бóжiю премýдрость.

[Русский синодальный перевод]Ибо слово о кресте для погибающих юродство есть, а для нас, спасаемых, - сила Божия. Ибо написано: погублю мудрость мудрецов, и разум разумных отвергну. Где мудрец? где книжник? где совопросник века сего? Не обратил ли Бог мудрость мира сего в безумие? Ибо когда мир своею мудростью не познал Бога в премудрости Божией, то благоугодно было Богу юродством проповеди спасти верующих. Ибо и Иудеи требуют чудес, и Еллины ищут мудрости; а мы проповедуем Христа распятого, для Иудеев соблазн, а для Еллинов безумие, для самих же призванных, Иудеев и Еллинов, Христа, Божию силу и Божию премудрость. (1:18-24)

Аллилуиарий воскресный, глас 6

Чтец: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа, глас шесты́й, псалóм Давíдов.

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Живы́й в пóмощи Вы́шняго, в крóве Бóга Небéснаго водвори́тся. (Пс.90:1)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Речéт Гóсподеви: застýпник мой еси́, и прибéжище моé, Бог мой, и уповáю на Негó. (Пс.90:2)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Аллилуиарий свт. Григория

Чтец: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа, глас пéрвый: Помяни́ сонм Твой, егóже стяжáл еси́ испéрва. (Пс.73:2А)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Бог же Царь наш прéжде вéка, содéла спасéнiе посредé земли́. (Пс.73:12)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

ЕВАНГЕЛИЕ

От Матфéя Святáго Евáнгелiя чтéнiе.

Хор: Слáва Тебè, Гóсподи, слáва Тебè.

(Мф.зач.33): Во врéмя óно, преходя́щу Iисýсови, по Нем идóста два слепцá, зовýща и глагóлюща: поми́луй ны, Iисýсе сы́не Давíдов. Пришéдшу же Емý в дом, приступи́ста к Немý слепцá, и глагóла и҆́ма Iисýс: вéруета ли, я́ко могý сié сотвори́ти? Глагóласта Емý: ей, Гóсподи. Тогдá прикоснýся ѻ҆́чiю их, глагóля: по вéре вáю бýди вáма. И отверзóстася ѻ҆́чи и҆́ма, и запрети́ и҆́ма Iисýс, глагóля: блюди́та, да никтóже увéсть. Óна же изшéдша прослáвиста Егó по всей земли́ той. Тéма же исходя́щема, се приведóша к Немý человéка нéма беснýема. И изгнáну бéсу, проглагóла немы́й. И диви́шася нарóди, глагóлюще, я́ко николи́же яви́ся тáко во Iзрáили. Фарїсéе же глагóлаху: о кня́зе бесóвстем изгóнит бéсы. И прохождáше Iисýс грáды вся и вéси, учя́ на сóнмищах их, и проповéдая Евáнгелiе Цáрствiя, и целя́ всяк недýг и вся́ку я́зю в лю́дех.

[Русский синодальный перевод]Когда Иисус шел оттуда, за Ним следовали двое слепых и кричали: помилуй нас, Иисус, сын Давидов! Когда же Он пришел в дом, слепые приступили к Нему. И говорит им Иисус: веруете ли, что Я могу это сделать? Они говорят Ему: ей, Господи! Тогда Он коснулся глаз их и сказал: по вере вашей да будет вам. И открылись глаза их; и Иисус строго сказал им: смотрите, чтобы никто не узнал. А они, выйдя, разгласили о Нем по всей земле той. Когда же те выходили, то привели к Нему человека немого бесноватого. И когда бес был изгнан, немой стал говорить. И народ, удивляясь, говорил: никогда не бывало такого явления в Израиле. А фарисеи говорили: Он изгоняет бесов силою князя бесовского. И ходил Иисус по всем городам и селениям, уча в синагогах их, проповедуя Евангелие Царствия и исцеляя всякую болезнь и всякую немощь в людях.(9:27-35)

(Мк.зач.67А): Во вре́мя о́но, во́ини ведо́ша Иису́са внутрь двора́, е́же есть прето́р, и со-зва́ша всю спи́ру, и облеко́ша Его́ в препря́ду, и возложи́ша на Него́ спле́тше терно́в вене́ц, и нача́ша целова́ти Его́ и глаго́лати: ра́дуйся, Царю́ Иуде́йский. И бия́ху Его́ по главе́ тро́стию, и плюва́ху на Него́, и прегиба́юще коле́на покланя́хуся Ему́. И егда́ поруга́шася Ему́, совлеко́ша с Него́ препря́ду и облеко́ша Его́ в ри́зы Своя́, и изведо́ша Его́, да про́пнут Его́. И заде́ша мимоходя́щу не́коему Си́мону Кирине́ю, гряду́щу с села́, отцу́ Алекса́ндрову и Ру́фову, да во́змет крест Его́. И приведо́ша Его́ на Голго́фу ме́сто, е́же есть сказа́емо Ло́бное ме́сто. И дая́ху Ему́ пи́ти есмирнисме́но вино́, Он же не прия́т. И распе́ншии Его́ раздели́ша ри́зы Его́, мета́юще жре́бий о них, кто что во́змет. Бе же час тре́тий, и распя́ша Его́. И бе написа́ние вины́ Его́ напи́сано: Царь Иуде́йск. И с Ним распя́ша два разбо́йника, еди́наго одесну́ю и еди́наго ошу́юю Его́. И сбы́стся Писа́ние, е́же глаго́лет: и со беззако́нными вмени́ся. И мимоходя́щии ху́ляху Его́, покива́юще глава́ми свои́ми и глаго́люще: уа́, разоря́яй це́рковь и треми́ де́ньми созида́яй, спаси́ся Сам и сни́ди со креста́. Та́кожде и архиере́е руга́ющеся, друг ко дру́гу с кни́жники глаго́лаху: и́ны спасе́, Себе́ ли не мо́жет спасти́? Христо́с, Царь Изра́илев, да сни́дет ны́не со креста́, да ви́дим и ве́ру име́м Ему́.

[Русский синодальный перевод]В те дни воины отвели Иисуса внутрь двора, то есть в преторию, и собрали весь полк, и одели Его в багряницу, и, сплетши терновый венец, возложили на Него; и начали приветствовать Его: радуйся, Царь Иудейский! И били Его по голове тростью, и плевали на Него, и, становясь на колени, кланялись Ему. Когда же насмеялись над Ним, сняли с Него багряницу, одели Его в собственные одежды Его и повели Его, чтобы распять Его. И заставили проходящего некоего Киринеянина Симона, отца Александрова и Руфова, идущего с поля, нести крест Его. И привели Его на место Голгофу, что значит: Лобное место. И давали Ему пить вино со смирною; но Он не принял. Распявшие Его делили одежды Его, бросая жребий, кому что взять. Был час третий, и распяли Его. И была надпись вины Его: Царь Иудейский. С Ним распяли двух разбойников, одного по правую, а другого по левую сторону Его. И сбылось слово Писания: и к злодеям причтен. Проходящие злословили Его, кивая головами своими и говоря: э! разрушающий храм, и в три дня созидающий! спаси Себя Самого и сойди со креста. Подобно и первосвященники с книжниками, насмехаясь, говорили друг другу: других спасал, а Себя не может спасти. Христос, Царь Израилев, пусть сойдет теперь с креста, чтобы мы видели, и уверуем.(Мк.15:16-32А)

Хор: Слáва Тебè, Гóсподи, слáва Тебè.

Помяни́ нас, Гóсподи, егдá прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Помяни́ нас, Влады́ко, егдá прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Помяни́ нас, Святы́й, егдá прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Лик небéсный поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

Стiх: Приступи́те к Немý и просвети́теся, и лицá вáша не постыдя́тся.

Лик Небéсный поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Лик святы́х Áнгел и Архáнгел со всéми Небéсными си́лами поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

Символ веры

Вéрую во Еди́наго Бóга Ѻтцá, Вседержи́теля, Творцá нéбу и землѝ, ви́димым же всем и неви́димым. И во Еди́наго Гóспода Iисýса Хрїстá, Сы́на Бóжiя, Единорóднаго, И҆́же от Ѻтцá Рождéннаго прéжде всех век; Свéта от Свéта, Бóга И҆́стинна от Бóга И҆́стинна, рождéнна, несотворéнна, единосýщна Ѻтцý, И҆́мже вся бы́ша. Нас рáди человéк и нáшего рáди спасéнiя сшéдшаго с небéс и воплоти́вшагося от Дýха Свята и Марíи Дéвы и вочеловéчшася. Распя́таго же за ны при Понтíйстем Пiлáте, и страдáвша и погребéнна. И воскрéсшаго в трéтiй день по Писáнiем, и возшéдшаго на небесá и седя́ща одеснýю Ѻтцá. И пáки грядýщаго со слáвою суди́ти живы́м и мéртвым, Егóже Цáрствiю не бýдет концá. И в Дýха Святáго, Гóспода, Животворя́щаго, И҆́же от Ѻтцá исходя́щаго, И҆́же со Ѻтцéм и Сы́ном спокланя́ема и сслáвима, Глагóлавшего прорóки. Во еди́ну Святýю, Собóрную и Апóстольскую Цéрковь. Исповéдую еди́но крещéнiе во оставлéнiе грехóв. Чáю воскресéнiя мéртвых, и жи́зни бýдущаго вéка. Аминь.

Ослáби, остáви, прости Бóже, прегрешéнiя нáша, вóльная, и невóльная, я́же в слóве и в дéле, я́же в вéденiи и не в вéденiи, я́же во дни и в нощѝ, я́же во умé и помышлéнiи, вся нам простѝ, я́ко Благ и Человеколю́бец.

Ѻ́тче наш, И҆́же есѝ на небесéх. Да святи́тся И҆́мя Твоé, да прiи́дет Цáрствiе Твоé, да бýдет вóля Твоя, я́ко на небесѝ и на землѝ. Хлеб наш насýщный даждь нам днесь, и остáви нам дóлги нáша, я́коже и мы оставля́ем должникóм нáшим. И не введѝ нас во искушéнiе, но избáви нас от лукáваго.

Гóсподи, Iисýсе Хрїстè, Сы́не Бóжiй, поми́луй нас. Ами́нь.

КОНДАК

Кондáк воскрéсный, глас 6: Живоначáльною длáнiю/ умéршiя от мрáчных удóлiй,/ Жизнодáвец воскреси́в всех Хрїстóс Бог,/ воскресéнiе подадé человéческому рóду:/ есть бо всех Спаси́тель,// Воскресéнiе и Живóт, и Бог всех.

Гóсподи, поми́луй. (12 раз)

И молитву: Всесвятáя Трóице, Единосýщная Держáво, Нераздéльное Цáрство, всех благи́х Винá, благоволи́ же и о мне грéшнем, утвердѝ, вразумѝ сéрдце моé, и всю мою отымѝ сквéрну, просветѝ мою мысль, да вы́ну слáвлю, пою, покланя́юся и глагóлю: Еди́н Свят, Един Госпóдь, Iисýс Хрїстóс, во слáву Бóга Ѻтцá, ами́нь.

Бýди и҆́мя Госпóдне благословéно от ны́не и до вéка. (3 раза)

Слáва Ѻтцý и Сыну и Святóму Дýху, и ны́не и при́сно и во вéки векóв, аминь.

Псалом 33

Благословлю́ Гóспода на вся́кое врéмя,/ вы́ну хвалá Его во устéх мои́х./ О Гóсподе похвáлится душá моя́,/ да услы́шат крóтцыи и возвеселя́тся./ Возвели́чите Гóспода со мнóю,/ и вознесéм и҆́мя Егó вкýпе./ Взыскáх Гóспода и услы́ша мя,/ и от всех скорбéй мои́х избáви мя./ Приступи́те к Немý и просвети́теся,/ и лицá вáша не постыдя́тся./ Сей ни́щiй воззвá, и Госпóдь услы́ша и҆̀,/ и от всех скорбéй егó спасé и҆̀./ Ополчи́тся Áнгел Госпóдень óкрест боя́щихся Егó,/ и избáвит их./ Вкуси́те и ви́дите, я́ко благ Госпóдь;/ блажéн муж, и҆́же уповáет нань./ Бóйтеся Гóспода, вси святíи Егó,/ яко несть лишéнiя боя́щымся Его./ Богáтiи обнищáша и взалкáша,/ взыскáющiи же Гóспода не лишáтся вся́каго блáга./Прiиди́те, чáда, послýшайте менè,/ стрáху Госпóдню научý вас./ Кто есть человéк хотя́й живóт,/ любя́й дни ви́дети блáги;/ Удержѝ язык твой от зла,/ и устнè твоѝ, éже не глагóлати льсти./ Уклони́ся от зла и сотворѝ блáго,/ взыщѝ ми́ра, и поженѝ и҆̀./ Óчи Госпóдни на прáведныя,/ и ýши Егó в моли́тву их./ Лицè же Госпóдне на творя́щiя злáя,/ еже потреби́ти от землѝ пáмять их./ Воззвáша прáведнiи, и Госпóдь услы́ша и҆́х,/ и от всех скорбéй их избáви их./ Близ Госпóдь сокрушéнных сéрдцем,/ и смирéнныя дýхом спасéт./ Мнóги скóрби прáведным,/ и от всех их избáвит я Госпóдь./ Храни́т Госпóдь вся кóсти их,/ ни еди́на от них сокруши́тся./ Смерть грéшников лютá,/ и ненави́дящiи прáведнаго прегрешáт./ Избáвит Госпóдь дýши раб Свои́х,/ и не прегрешáт вси уповáющiи на Негó.

Достойно есть

Хор: Достóйно есть я́ко воúстинну блажúти Тя, Богорóдицу,/Присноблажéнную и Пренепорóчную и Мáтерь Бóга нáшего./ Честнéйшую Херувíм и слáвнeйшую без сравнéнiя Серафíм,/ без истлéнiя Бóга Слóва рóждшую, сýщую Богорóдицу Тя величáем.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Гóсподи, поми́луй. (3 раза)

Гóсподи, благословᴎ́.

ОТПУСТ

Гóсподи, Iисýсе Хрїстè, Сыне Бóжiй, моли́твами пречи́стыя Своея́ Мáтере, святы́х слáвных и всехвáльных Апóстол, святы́х и прáведных богоотéц Iоакíма и Áнны, и всех святы́х, поми́лует и спасéт нас, я́ко Благ и Человеколю́бец.

положение ризы Господней, 23 июля, Пс.27:1А, глас 6, изобразительные, ризы, 1Кор.зач.125А, Мф.зач.33, Мк.зач.67А, положение ризы Господней в Москве, 7 неделя по Пятидесятнице, христианство, ризы Господа, Мк.зач.67, православие, 6 глас, Пс.73:2А, Рим.зач.116, Пс.98:5, Пс.27:9А, обедница, 1Кор.зач.125, Пс.73:12

Previous post Next post
Up