Неде́ля втора́я Вели́кого поста́. ОБЕДНИЦА (изобразительные) Святи́теля Григо́рия Пала́мы. Глас 1.

Mar 27, 2021 00:01


28 марта 2021 года. Неделя вторая Великого поста. Святителя Григория Паламы. Глас 1. Служба мирским чином.

Прежде глаголи часы.

Часы и обедницу с ударениями скачать в формате doc, в формате pdf

Глаголи сице: Благослови, душе моя, Гóспода,/ благословен еси Господи.

Псалом 102



Благослови, душе моя, Господа,/ и вся внутренняя моя имя святое Его./ Благослови, душе моя, Господа,/ и не забывай всех воздаяний Его,/ очищающаго вся беззакония твоя,/ исцеляющаго вся недуги твоя,/ избавляющаго от истления живот твой,/ венчающаго тя милостию и щедротами,/ исполняющаго во благих желание твое:/ обновится яко орля юность твоя./ Творяй милостыни Господь,/ и судьбу всем обидимым./ Сказа пути Своя Моисеови,/ сыновóм Израилевым хотения Своя:/ Щедр и Милостив Господь,/ Долготерпелив и Многомилостив./ Не до конца прогневается,/ ниже во век враждует,/ не по беззаконием нашим сотворил есть нам,/ ниже по грехом нашым воздал есть нам./ Яко по высоте небесней от земли,/ утвердил есть Госпóдь милость Свою на боящихся Егó./ Елико отстоят востóцы от запад,/ удалил есть от нас беззакóния наша./ Якоже щедрит отец сыны,/ ущедри Госпóдь боящихся Егó./ Яко Той позна создание наше,/ помяну, яко персть есмы./ Человек, яко трава дние eгó,/ яко цвет сельный, тако оцветет,/ яко дух прóйде в нем,/ и не будет, и не познает ктому места своегó./ Милость же Госпóдня от века и до века на боящихся Егó,/ и правда Его на сынéх сынóв, хранящих завéт Егó, и пóмнящих заповеди Егó творити я./ Госпóдь на Небеси уготóва Престóл Свой,/ и Царство Егó всеми обладает./ Благословите Гóспода вси Ангели Егó,/ сильнии крепостию, творящии слóво Егó, услышати глас словес Егó./ Благословите Гóспода вся Силы Егó,/ слуги Егó, творящии вóлю Егó./ Благословите Гóспода вся дела Егó,/ на всяком месте владычества Егó.

Слáва Отцу и Сыну и Святóму Духу, и ныне и присно и во вéки векóв. Аминь.

Благослови, душе моя, Гóспода,/ и вся внутренняя моя имя святóе Егó./ Благословен еси, Гóсподи.

Слáва Отцу и Сыну и Святóму Духу.

Псалом 145

Хвали, душе моя, Гóспода./ Восхвалю Гóспода в животé моéм,/ пою Бóгу моему, дóндеже есмь./ Не надéйтеся на князи, на сыны человéческия,/ в нихже несть спасéния./ Изыдет дух eгó/ и возвратится в землю свою./ В той день погибнут вся помышлéния eгó./ Блажен, eмуже Бог Иаковль Помóщник егó,/ упование eгó на Гóспода Бóга своегó,/ сотвóршаго нéбо и зéмлю,/ мóре и вся, яже в них,/ хранящаго истину в век,/ творящаго суд обидимым,/ дающаго пищу алчущим./ Госпóдь решит окованныя./ Госпóдь умудряет слепцы./ Госпóдь возвóдит низвéрженныя./ Госпóдь любит праведники./ Госпóдь хранит пришéльцы,/ сира и вдову приимет/ и путь грéшных погубит./ Воцарится Госпóдь во век,/ Бог твой, Сиóне, в род и род.

И ныне и присно и во вéки векóв. Аминь.

Единорóдный Сыне и Слóве Бóжий, Безсмéртен Сый/ и извóливый спасéния нашего ради/ воплотитися от Святыя Богорóдицы и Приснодéвы Марии,/ непрелóжно вочеловéчивыйся,/ распныйся же, Христé Бóже, смéртию смерть поправый,/ Един Сый Святыя Трóицы,/ спрославляемый Отцу и Святóму Духу, спаси нас.

И поем Блаженны с тропарями из Октоиха

Хор: Во Царствии Твоем помяни нас, Господи,/ егда приидеши, во Царствии Твоем.

Блажени нищии духом,/ яко тех есть Царство Небесное.

Блажени плачущии,/ яко тии утешатся.

Блажени кротции,/ яко тии наследят землю.

Чтец (на 10, стихиры воскрéсные, глас 1): Снéдию изведé из рая враг Адáма: Крестом же разбойника введé Христос вонь, помяни мя, зовуща, егдá приидеши во Цáрствии Твоéм.

Хор: Блажени алчущии и жаждущии правды,/ яко тии насытятся.

Чтец: Покланяюся страстéм Твоим, славословлю и Воскресéние со Адáмом и разбойником, со гласом свéтлым вопию Ти: помяни мя Господи, егдá приидеши во Цáрствии Твоéм.

Хор: Блажени милостивии,/ яко тии помиловани будут.

Чтец: Распялся еси безгрéшне, и во гробе положился еси волею, но воскрéсл еси яко Бог, совоздвигнувый Себé Адáма, помяни мя, зовуща, егдá приидеши во Цáрствии Твоéм.

Хор: Блажени чистии сердцем,/ яко тии Бога узрят.

Чтец:  Храм Твой телéсный триднéвным Воскресивый погребéнием, со Адáмом, и иже от Адáма, воскресил еси Христé Бóже: помяни нас зовущих, егдá приидеши во Цáрствии Твоéм.

Хор: Блажени миротворцы,/ яко тии сынове Божии нарекутся.

Чтец: Мvронóсицы приидóша плачуща, на гроб Твой Христé Бóже, зелó рано: и в белых ризах обретóша Ангела седяща, что ищете; зовуща. Воскрéсе Христóс, не рыдайте прóчее.

Хор: Блажени изгнани правды ради,/ яко тех есть Царство Небесное.

Чтец: Апóстоли Твои Гóсподи на гóру, аможе повелéл еси им, пришéдше Спáсе, и Тя видевше поклонишася. Ихже и послáл еси во языки учити и крестити я.

Хор: Блажени есте, егда поносят вам,/ и изженут, и рекут всяк зол глагол на вы лжуще Мене ради.

Чтец (триóди, святителя Григóрия): Струи Божéственных учéний твоих сохраняющии, всякия кóзни злослáвных избегáем, и вся избивáем твоими свящéнными списáньми полки сих Григóрие.

Хор: Радуйтеся и веселитеся,/ яко мзда ваша многа на небесех.

Чтец: Премудрости буия злослáвных разрушил еси блажéнне, премудрость Бóжию ипостáсную имéя в сéрдце твоéм, éюже с шумом поразил еси гнилáя сих шатáния.

Хор: Слáва Отцу и Сыну и Святóму Духу.

Чтец: : Умертвив плóти тлéемыя всякое сладострáстие премудре, пóстнически оживил еси души твоея движéния, и сию Божéственный оргáн Богослóвия показáл еси.

Хор: И ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Чтец (Богорóдичен): В рáзуме умá и произволéнии, студное же и блудное житиé прилéжно возлюбих, но любóвию Божéственною мя свяжи,  молитвами Твоими, Дéво Богоневéстная.

Тропари и кондаки

Тропáрь  воскрéсный, глас 1: Кáмени запечáтану от иудéй и вóином стрегущим Пречистое Тéло Твоé, воскрéсл еси триднéвный, Спáсе, дáруяй мирови жизнь. Сегó рáди силы небéсныя вопияху Ти, Жизнодáвче: слáва Воскресéнию Твоему, Христé, слáва Цáрствию Твоему, слáва смотрéнию Твоему, едине Человеколюбче.

Тропáрь Триóди (святителя Григóрия), глас 8: Правослáвия светильниче, Цéркве утверждéние и учителю, монáхов добрóто, богослóвов побóрниче непреборимый, Григóрие чудотвóрче, Фессалонитская похвалó, проповéдниче благодáти, молися выну спастися душáм нáшим.

Слáва Отцу и Сыну и Святóму Духу.

Кондáк Триóди (святителя Григóрия), глас 8: Премудрости свящéнный и Божéственный оргáн, богослóвия свéтлую соглáсно трубу, воспевáем тя Григóрие богоглагóльниче, но яко ум Уму пéрвому предстояй, к Нему ум наш óтче настáви, да зовéм: рáдуйся проповéдниче благодáти.

И ныне и присно и во вéки векóв. Аминь.

Кондáк Триóди, глас 4: Ныне врéмя дéлательное явися, при двéрех суд, востáнем убо постящеся, принесéм слéзы умилéния, милостынями, зовуще: согрешихом пáче пескá морскáго. Но ослáби Содéтелю всех, яко да приимем нетлéнныя венцы.

Трисвятое

Хор: Святый Бóже,/ Святый Крéпкий,/ Святый Безсмéртный, помилуй нас. (3 раза)

Хор: Слáва Отцу и Сыну и Святóму Духу, и ныне и присно и во вéки векóв, аминь.

Хор: Святый Безсмéртный, помилуй нас.

Хор: Святый Бóже,/ Святый Крéпкий,/ Святый Безсмéртный, помилуй нас.

Проки́мен неде́ли второ́й Вели́каго поста, глас 5:

Чтец: Прокимен, глас пятый: Ты, Гóсподи, сохраниши ны, и соблюдéши ны от рóда сегó и во век.

Хор: Ты, Гóсподи, сохраниши ны, и соблюдéши ны/ от рóда сегó и во век.

Чтец: Спаси мя, Гóсподи, яко оскудé преподóбный.

Хор: Ты, Гóсподи, сохраниши ны, и соблюдéши ны/ от рóда сегó и во век.

Проки́мен святи́теля Григо́рия, глас 1:

Чтец: Прокимен, глас пéрвый: Уста моя возглагóлют премудрость, и поучéние сéрдца моегó рáзум.

Хор: Уста моя возглагóлют премудрость,/ и поучéние сéрдца моегó рáзум.

Ко Еврéем послáния  святáго апóстола Пáвла чтéние.

(Второй недели Великого поста: Евр.зач.304): В начáле Ты, Гóсподи, зéмлю основáл eси, и делá руку Твоéю суть небесá. Та погибнут, Ты же пребывáеши, и вся, якоже риза, обетшáют. И яко oдéжду свиéши их, и изменятся: Ты же тóйжде eси, и лéта Твоя не оскудéют. Кому же от Ангел речé когдá: седи одесную Менé, дóндеже положу враги Твоя поднóжие ног Твоих? Не вси ли суть служéбнии дуси, в служéние посылáеми за хотящих наслéдовати спасéние? Сегó рáди подобáет нам лишше внимáти слышанным, да не когдá отпадéм. Аще бо глагóланное Ангелы слóво бысть извéстно, и всяко преступлéние и ослушáние прáведное прият мздовоздаяние. Кáко мы убежим, о толицем нерадивше спасéнии, éже зачáло приéмше глагóлатися от Гóспода, слышавшими в нас известися?

(В начале Ты, Господи, основал землю, и небеса - дело рук Твоих; они погибнут, а Ты пребываешь; и все обветшают, как риза, и как одежду свернешь их, и изменятся; но Ты тот же, и лета Твои не кончатся. Кому когда из Ангелов сказал Бог: седи одесную Меня, доколе положу врагов Твоих в подножие ног Твоих? Не все ли они суть служебные духи, посылаемые на служение для тех, которые имеют наследовать спасение? Посему мы должны быть особенно внимательны к слышанному, чтобы не отпасть. Ибо, если через Ангелов возвещенное слово было твердо, и всякое преступление и непослушание получало праведное воздаяние, то как мы избежим, вознерадев о толиком спасении, которое, быв сначала проповедано Господом, в нас утвердилось слышавшими от Него. (Евр1:10-2:3)

(Святителя Григóрия: Евр.зач.318А): Брáтие, такóв нам подобáше Архиерéй, преподóбен, незлóбив, безсквéрнен, отлучéн от грéшник и вышше Небéс быв. Иже не имать по вся дни нужды, якоже первосвящéнницы, прéжде о своих гресéх жéртвы приносити, потóм же о людских: сие бо сотвори единою, Себé принéс. Закóн бо человéки поставляет первосвящéнники, имущыя нéмощь, слóво же клятвенное, éже по закóне, Сына во вéки совершéнна. Глава же о глагóлемых: таковá имамы Первосвящéнника, иже сéде одесную Престóла Величествия на Небесéх, святым служитель и скинии истинней, юже водрузи Госпóдь, а не человéк.

(Братия, таков и должен быть у нас Первосвященник: святой, непричастный злу, непорочный, отделенный от грешников и превознесенный выше небес, Который не имеет нужды ежедневно, как те первосвященники, приносить жертвы сперва за свои грехи, потом за грехи народа, ибо Он совершил это однажды, принеся в жертву Себя Самого. Ибо закон поставляет первосвященниками людей, имеющих немощи; а слово клятвенное, после закона, поставило Сына, на веки совершенного. Главное же в том, о чем говорим, есть то: мы имеем такого Первосвященника, Который воссел одесную престола величия на небесах и есть служитель святилища и скинии истинной, которую воздвиг Господь, а не человек. (Евр 7:26-8:2)

АЛЛИЛУА́РИЙ  ВОСКРЕСНЫЙ, ГЛАС 1

Чтец: Аллилуиа, аллилуиа, аллилуиа, глас пéрвый .

Хор: Аллилуиа, аллилуиа, аллилуиа.

Чтец: Бог даяй отмщéние мне и покоривый люди под мя.

Хор: Аллилуиа, аллилуиа, аллилуиа.

Чтец: Величáяй спасéния царéва и творяй милость Христу Своему Давиду и сéмени его до вéка.

Хор: Аллилуиа, аллилуиа, аллилуиа.

Чтец: Глас вторый: Уста прáведнаго поучáется премудрости, и язык егó возглагóлет суд.

Хор: Аллилуиа, аллилуиа, аллилуиа.

Евангелие

От Мáрка Святáго Евáнгелия чтéние

Хор: Слáва Тебé, Гóсподи, слáва Тебé.

(Второй недели Великого поста: Мк.зач.7):  Во врéмя óно, вниде Иисус в Капернаум по днех, и слышано бысть, яко в дому eсть. И áбие собрáшася мнóзи, якоже ктому не вмещáтися ни при двéрех: и глагóлаше им слóво. И приидóша к Нему, носяще разслáбленна (жилами), носима четырьми. И не могущим приближитися к Нему нарóда рáди, открыша покрóв, идéже бе, и прокопáвше свéсиша oдр, на нéмже разслáбленный лежáше. Видев же Иисус вéру их, глагóла разслáбленному: чáдо, отпущаются тебé греси твои. Бяху же нéцыи от книжник ту седяще, и помышляюще в сердцáх своих: Что Сей тáко глагóлет хулы? Кто мóжет оставляти грехи, тóкмо eдин Бог? И áбие разумéв Иисус духом Своим, яко тáко тии помышляют в себé, речé им: что сия помышляете в сердцáх вáших? Что eсть удóбее рещи разслáбленному: отпущáются тебé греси; или рещи: востáни, и возми oдр твой, и ходи? Но да увéсте, яко власть имать Сын Человéческий на земли отпущати грехи, (глагóла разслáбленному:) Тебé глагóлю: востáни, и возми oдр твой, и иди в дом твой. И востá áбие, и взем oдр, изыде пред всéми: яко дивитися всем, и слáвити Бога, глагóлющим, яко николиже тáко видехом.

(Через несколько дней опять пришел Он в Капернаум; и слышно стало, что Он в доме. Тотчас собрались многие, так что уже и у дверей не было места; и Он говорил им слово. И пришли к Нему с расслабленным, которого несли четверо; и, не имея возможности приблизиться к Нему за многолюдством, раскрыли кровлю дома, где Он находился, и, прокопав ее, спустили постель, на которой лежал расслабленный. Иисус, видя веру их, говорит расслабленному: чадо! прощаются тебе грехи твои. Тут сидели некоторые из книжников и помышляли в сердцах своих: что Он так богохульствует? кто может прощать грехи, кроме одного Бога? Иисус, тотчас узнав духом Своим, что они так помышляют в себе, сказал им: для чего так помышляете в сердцах ваших? Что легче? сказать ли расслабленному: прощаются тебе грехи? или сказать: встань, возьми свою постель и ходи? Но чтобы вы знали, что Сын Человеческий имеет власть на земле прощать грехи, - говорит расслабленному: тебе говорю: встань, возьми постель твою и иди в дом твой. Он тотчас встал и, взяв постель, вышел перед всеми, так что все изумлялись и прославляли Бога, говоря: никогда ничего такого мы не видали.(Мк.2:1-12)

(Святителя Григория: Ин.зач.36) Речé Госпóдь ко пришéдшим к Нему Иудéем: Аз eсмь дверь. Мнóю áще кто внидет, спасéтся; и внидет, и изыдет, и пáжить обрящет. Тать не прихóдит, рáзве да укрáдет и убиéт и погубит: Аз приидóх, да живóт имут, и лишше имут. Аз eсмь пáстырь дóбрый: пáстырь дóбрый душу свою полагáет за óвцы: А наéмник, иже несть пáстырь, eмуже не суть óвцы своя, видит вóлка грядуща, и оставляет óвцы, и бéгает. И волк расхитит их, и распудит óвцы. А наéмник бежит, яко наéмник eсть, и нерадит о oвцáх. Аз eсмь пáстырь дóбрый, и знáю Моя, и знáют Мя Моя. Якоже знáет Мя Oтéц, и Аз знáю Oтцá, и душу Мою полагáю за óвцы. И ины óвцы имам, яже не суть от дворá сегó, и тыя Ми подобáет привести, и глас Мой услышат, и будет eдино стáдо, и eдин Пáстырь.

(Я есмь дверь: кто войдет Мною, тот спасется, и войдет, и выйдет, и пажить найдет. Вор приходит только для того, чтобы украсть, убить и погубить. Я пришел для того, чтобы имели жизнь и имели с избытком. Я есмь пастырь добрый: пастырь добрый полагает жизнь свою за овец. А наемник, не пастырь, которому овцы не свои, видит приходящего волка, и оставляет овец, и бежит; и волк расхищает овец, и разгоняет их. А наемник бежит, потому что наемник, и нерадит об овцах. Я есмь пастырь добрый; и знаю Моих, и Мои знают Меня. Как Отец знает Меня, так и Я знаю Отца; и жизнь Мою полагаю за овец. Есть у Меня и другие овцы, которые не сего двора, и тех надлежит Мне привести: и они услышат голос Мой, и будет одно стадо и один Пастырь.(Ин.10:9-16)

Хор: Слáва Тебé, Гóсподи, слáва Тебé.

Помяни нас, Гóсподи, егда приидеши во Цáрствии Твоéм.

Помяни нас, Владыко, егда приидеши во Цáрствии Твоéм.

Помяни нас, Святый, егда приидеши во Цáрствии Твоéм.

Лик небéсный поéт Тя и глаголет: Свят, Свят, Свят Господь Саваоф, исполнь небо и земля слáвы Твоея.

Стих: Приступите к Нему и просветитеся, и лица ваша не постыдятся.

Лик Небéсный поéт Тя и глаголет: Свят, Свят, Свят Господь Саваоф, исполнь Нéбо и земля слáвы Твоея.

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.

Лик святых Ангел и Архангел со всéми Небéсными силами поéт Тя и глаголет: Свят, Свят, Свят Господь Саваоф, исполнь Нéбо и земля слáвы Твоея.

И ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Символ веры

Верую во Единаго Бога Отца, Вседержителя, Творца небу и земли, видимым же всем и невидимым. И во Единаго Господа Иисуса Христа, Сына Божия, Единороднаго, Иже от Отца Рожденнаго прежде всех век; Света от Света, Бога Истинна от Бога Истинна, рожденна, несотворенна, единосущна Отцу, Имже вся быша. Нас ради человек и нашего ради спасения сшедшаго с небес и воплотившагося от Духа Свята и Марии Девы и вочеловечшася. Распятаго же за ны при Понтийстем Пилате, и страдавша и погребенна. И воскресшаго в третий день по Писанием, и возшедшаго на небеса и седяща одесную Отца. И паки грядущаго со славою судити живым и мертвым, Егоже Царствию не будет конца. И в Духа Святаго, Господа, Животворящаго, Иже от Отца исходящаго, Иже со Отцем и Сыном спокланяема и сславима, Глаголавшего пророки. Во едину Святую, Соборную и Апостольскую Церковь. Исповедую едино крещение во оставление грехов. Чаю воскресения мертвых, и жизни будущаго века. Аминь.

Ослаби, остави, прости Боже, прегрешения наша, вольная, и невольная, яже в слове и в деле, яже в ведении и не в ведении, яже во дни и в нощи, яже во уме и помышлении, вся нам прости, яко Благ и Человеколюбец.

Отче наш, Иже еси на небесéх. Да святится Имя Твоé, да приидет Цáрствие Твоé, да будет вóля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь, и остáви нам дóлги нáша, якоже и мы оставляем должникóм нáшим. И не введи нас во искушéние, но избáви нас от лукáваго.

Гóсподи, Иисусе Христé, Сыне Бóжий, помилуй нас. Аминь.

Кондáк Триóди, глас 8:

Кондáк Триóди (святителя Григóрия), глас 8: Премудрости свящéнный и Божéственный оргáн, богослóвия свéтлую соглáсно трубу, воспевáем тя Григóрие богоглагóльниче, но яко ум Уму пéрвому предстояй, к Нему ум наш óтче настáви, да зовéм: рáдуйся проповéдниче благодáти.

Гóсподи, помилуй. (12 раз)

И молитву: Всесвятая Троице, Единосущная Держáво, Нераздельное Цáрство, всех благих Винá, благоволи же и о мне грéшнем, утверди, вразуми сéрдце моé, и всю мою отыми сквéрну, просвети мою мысль, да выну слáвлю, пою, покланяюся и глаголю: Един Свят, Един Господь, Иисус Христос, во слáву Бога Отца, аминь.

Буди имя Господне благословено от ныне и до века. (3 раза)

Слáва Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во вéки векóв, аминь.

Псалом 33

Благословлю Гóспода на всякое время,/ выну хвалá Его во устéх моих./ О Гóсподе похвáлится душá моя,/ да услышат крóтцыи и возвеселятся./ Возвеличите Гóспода со мнóю,/ и вознесéм имя Егó вкупе./ Взыскáх Гóспода и услыша мя,/ и от всех скорбéй моих избáви мя./ Приступите к Нему и просветитеся,/ и лицá вáша не постыдятся./ Сей нищий воззвá, и Госпóдь услыша и,/ и от всех скорбéй его спасé и./ Ополчится Ангел Госпóдень óкрест боящихся Егó,/ и избáвит их./ Вкусите и видите, яко благ Госпóдь;/ блажéн муж, иже уповáет нань./ Бóйтеся Гóспода, вси святии Егó,/ яко несть лишéния боящымся Его./ Богáтии обнищáша и взалкáша,/ взыскáющии же Гóспода не лишáтся всякаго блáга./ Приидите, чáда, послушайте менé,/ стрáху Госпóдню научу вас./ Кто есть человéк хотяй живóт,/ любяй дни видети блáги;/ Удержи язык твой от зла,/ и устнé твои, éже не глагóлати льсти./ Уклонися от зла и сотвори блáго,/ взыщи мира, и пожени и./ Очи Госпóдни на прáведныя,/ и уши Егó в молитву их./ Лицé же Госпóдне на творящия злáя,/ еже потребити от земли пáмять их./ Воззвáша прáведнии, и Госпóдь услыша их,/ и от всех скорбéй их избáви их./ Близ Госпóдь сокрушéнных сéрдцем,/ и смирéнныя духом спасéт./ Мнóги скóрби прáведным,/ и от всех их избáвит я Госпóдь./ Хранит Госпóдь вся кóсти их,/ ни едина от них сокрушится./ Смерть грéшников лютá,/ и ненавидящии прáведнаго прегрешáт./ Избáвит Госпóдь души раб Своих,/ и не прегрешáт вси уповáющии на Негó.

Достóйно есть яко воистинну блажити Тя, Богорóдицу,/ Присноблажéнную и Пренепорóчную и Мáтерь Бога нáшего./ Честнéйшую Херувим/ и слáвнейшую без сравнéния Серафим,/ без истлéния Бóга Слóва рóждшую,/ сущую Богорóдицу, Тя величáем.

Слáва Отцу и Сыну и Святóму Духу, и ныне и присно и во вéки векóв, аминь.

Гóсподи, помилуй. (3 раза)

Гóсподи, благослови.

Гóсподи, Иисусе Христé, Сыне Бóжий, воскрéсый из мéртвых, молитвами Пречистыя Твоея Мáтере, святых слáвных и всехвáльных Апóстол, преподóбных и богонóсных отéц нáших и всех святых, спаси нас, яко благ и человеколюбец.

Хор: Аминь. Гóсподи, помилуй. (3 раза)

Таже, поем многолетие

Благочестивейшаго, Самодержáвнейшаго, Великаго грядущаго Госудáря нáшего Имперáтора (его имя Ты вем) святéйшыя вселéнския патриáрхи преосвящéнныя митрополиты, архиепископы и епископы православныя, иерéи и дьяконы и весь причет церкóвный и вся правослáвныя христиáны, Гóсподи, сохрани их на мнóгая лета!

Использованы материалы с сайтов Азбука веры, Последование рф, Патриархия ру, моя библия онлайн

неделя, воскресная служба, Мк.зач.7, неделя вторая Великаго Поста, изобразительные, воскресная служба мирским чином, Евреям, православие, православная служба, православная служба мирским чином, от Марка, мирским чином, зач.304, Великий пост, от Иоанна, глас 1, царским чином, скачать службу, воскресный день, обедница, святителя Григория Паламы, Великий Пост, Ин.зач.36, служба мирским чином, Григория Паламы, религия, зач.318А

Previous post Next post
Up