DIY: домашні донатси в шоколадній глазурі

Jul 03, 2014 20:18

Ось рецепт донатсів, яких я уже пекла кілька разів, вони смачні, але їх треба швидко зїдати, бо вони доволі швидко твердіють, хоча цього разу вони вийшли трохи м'якшими)
далі буде рецепт, цього разу інгрідієнти я поділила вдвічі тому вийшла менша порція.

Рецепт:
  • молоко - 1\2 стакана;
  • дріжджі - 15 грам;
  • масло  - 1 столова ложка;
  • цукор - 1\4 стакана;
  • яйце - 1 шт;
  • мука - 2 стакани;
  • кориця, мускатний горіх, сіль - на кінчику ножа;



Спочатку, половину молока змішати з дріжджами і залишити на кілька хвилин побродити. Масло розтопити і разом з остальним молоком і цукром добавити до дріжджів.
Яйце підбити в окремій мисці і також добавити до суміші.


Добавити корицю, мускатний горіх і сіль, і поступово добавляти муку, замішуючи тісто. Муки може знадобитись більше ніж вказано в рецепті, так що можна добавляти ще.
Тісто накрити полотенцем або харчовою плівкою і поставити у тепле місце на годину.


Тісто розкатати товщиною десь в 1 см і вирізувати кружки з дирочками, як у донатсах. Потім виложити їх на деко змазане маслом і присипане борошном, накрити полотенцем і дати постояти ще 45 хв. Головне витримувати час, щоб тісто ще піднімалось, так готові донатси будуть м'якіші і смачніші)
Випікати їх 8-10 хв при 180 градусах.


Після того як вони спечутся, можна власноруч приготовити шоколадну глазурь або розтопити просто шоколадку, добавивши до неї трішки молока. Готові донатси обмакувати в глазурі і виложити на решітку і посипати різними посипочками :з




Як я і писала, цього разу вони вийшли смачнішими, і дивного смаку їм дає саме мускатний горіх, тому без нього смак буде іншим)
Юкі теж зацінила :з

DIY; рецепти; донатси;

Previous post Next post
Up