Ось рецепт донатсів, яких я уже пекла кілька разів, вони смачні, але їх треба швидко зїдати, бо вони доволі швидко твердіють, хоча цього разу вони вийшли трохи м'якшими)
далі буде рецепт, цього разу інгрідієнти я поділила вдвічі тому вийшла менша порція.
Рецепт:
- молоко - 1\2 стакана;
- дріжджі - 15 грам;
- масло - 1 столова ложка;
- цукор - 1\4 стакана;
- яйце - 1 шт;
- мука - 2 стакани;
- кориця, мускатний горіх, сіль - на кінчику ножа;
Спочатку, половину молока змішати з дріжджами і залишити на кілька хвилин побродити. Масло розтопити і разом з остальним молоком і цукром добавити до дріжджів.
Яйце підбити в окремій мисці і також добавити до суміші.
Добавити корицю, мускатний горіх і сіль, і поступово добавляти муку, замішуючи тісто. Муки може знадобитись більше ніж вказано в рецепті, так що можна добавляти ще.
Тісто накрити полотенцем або харчовою плівкою і поставити у тепле місце на годину.
Тісто розкатати товщиною десь в 1 см і вирізувати кружки з дирочками, як у донатсах. Потім виложити їх на деко змазане маслом і присипане борошном, накрити полотенцем і дати постояти ще 45 хв. Головне витримувати час, щоб тісто ще піднімалось, так готові донатси будуть м'якіші і смачніші)
Випікати їх 8-10 хв при 180 градусах.
Після того як вони спечутся, можна власноруч приготовити шоколадну глазурь або розтопити просто шоколадку, добавивши до неї трішки молока. Готові донатси обмакувати в глазурі і виложити на решітку і посипати різними посипочками :з
Як я і писала, цього разу вони вийшли смачнішими, і дивного смаку їм дає саме мускатний горіх, тому без нього смак буде іншим)
Юкі теж зацінила :з