(no subject)

Oct 17, 2016 13:59

פלפל צ'ומה

פלפל צ'ומה, המכונה גם "הריבה של הטריפוליטאים", הוא מרכיב בסיסי במטבח הטריפוליטאי ושווה להחזיק צנצנת מלאה ממנו במקרר.

המצרכים:

3 כפות פפריקה חריפה

5 שיני שום, טחונות או קצוצות דק

1 כפית מלח

1 כף מיץ מלימון סחוט

1 כפית מים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
  2. מעבירים לצנצנת מעוקרת על ידי השרייה במים רותחים למשך דקה. מעל התערובת מוזגים מעט שמן עד כדי כיסוי. מאחסנים במקרר.

מצ'ומה - תבשיל כבדי עוף מטריפולי

את התבשיל הזה חייבים לאכול עם חלה, בשביל שיהיה עם מה לנגב את הרוטב.

המצרכים:

8 כבדי עוף טריים

1 בצל גדול קצוץ

1/2 ראש שום קצוץ

4 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס חומץ

1/2 1 כפיות פפריקה חריפה

1 כפית קימל טחון

1/2 כפית מלח

1 כוס שמן זית

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

  1. את הכבדים חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ (שומרי הכשרות יכולים לשרוף את הכבדים על הגז לפני החיתוך).
  2. מחממים בסיר חצי כוס שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ.
  3. לאחר שהבצל מזהיב מעט מוסיפים את השום הקצוץ, את הפפריקה, המלח והקימל וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות. מוסיפים 4 כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים.
  4. לאחר שהרוטב רותח, מוסיפים את הכבדים ומבשלים במשך 15 דקות.
  5. מוסיפים את החומץ, ומבשלים 5 דקות נוספות.
  6. מעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל מעט קימל טחון, ומגישים בליווי לחם לבן טרי או חלה

חריימה

המצרכים:

6 פרוסות דג ים טרי (מומלץ לוקוס בינוני)

1 בצל, קצוץ

4 כפות רסק עגבניות

8 שיני שום, כתושות

2 כפות פפריקה חריפה

1 כפית מלח

1 כפית כמון

1 כפית קימל טחון

1/2 כוס שמן זית

1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה:

  1. יוצקים שמן לסיר בינוני, מחממים מעט ומוסיפים את הבצל, השום הכתוש והפפריקה. מטגנים קלות.
  2. מוסיפים את הרסק עגבניות, הכמון והקימל הטחון. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
  3. לאחר כ-10 דקות מוסיפים את נתחי הדג, ומבשלים במשך כ-12 דקות. בעזרת הכף מכסים את נתחי הדג ברוטב תוך כדי בישול.
  4. מעבירים לצלחת, יוצקים מעל את מיץ הלימון ומגישים.

рецепты

Previous post Next post
Up