פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה, המכונה גם "הריבה של הטריפוליטאים", הוא מרכיב בסיסי במטבח הטריפוליטאי ושווה להחזיק צנצנת מלאה ממנו במקרר.
המצרכים:
3 כפות פפריקה חריפה
5 שיני שום, טחונות או קצוצות דק
1 כפית מלח
1 כף מיץ מלימון סחוט
1 כפית מים
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
- מעבירים לצנצנת מעוקרת על ידי השרייה במים רותחים למשך דקה. מעל התערובת מוזגים מעט שמן עד כדי כיסוי. מאחסנים במקרר.
מצ'ומה - תבשיל כבדי עוף מטריפולי
את התבשיל הזה חייבים לאכול עם חלה, בשביל שיהיה עם מה לנגב את הרוטב.
המצרכים:
8 כבדי עוף טריים
1 בצל גדול קצוץ
1/2 ראש שום קצוץ
4 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס חומץ
1/2 1 כפיות פפריקה חריפה
1 כפית קימל טחון
1/2 כפית מלח
1 כוס שמן זית
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
- את הכבדים חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ (שומרי הכשרות יכולים לשרוף את הכבדים על הגז לפני החיתוך).
- מחממים בסיר חצי כוס שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ.
- לאחר שהבצל מזהיב מעט מוסיפים את השום הקצוץ, את הפפריקה, המלח והקימל וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות. מוסיפים 4 כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים.
- לאחר שהרוטב רותח, מוסיפים את הכבדים ומבשלים במשך 15 דקות.
- מוסיפים את החומץ, ומבשלים 5 דקות נוספות.
- מעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל מעט קימל טחון, ומגישים בליווי לחם לבן טרי או חלה
חריימה
המצרכים:
6 פרוסות דג ים טרי (מומלץ לוקוס בינוני)
1 בצל, קצוץ
4 כפות רסק עגבניות
8 שיני שום, כתושות
2 כפות פפריקה חריפה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1 כפית קימל טחון
1/2 כוס שמן זית
1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה:
- יוצקים שמן לסיר בינוני, מחממים מעט ומוסיפים את הבצל, השום הכתוש והפפריקה. מטגנים קלות.
- מוסיפים את הרסק עגבניות, הכמון והקימל הטחון. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
- לאחר כ-10 דקות מוסיפים את נתחי הדג, ומבשלים במשך כ-12 דקות. בעזרת הכף מכסים את נתחי הדג ברוטב תוך כדי בישול.
- מעבירים לצלחת, יוצקים מעל את מיץ הלימון ומגישים.