2o22

Dec 31, 2022 16:06




Дуже дивно постити мапу подорожей наприкінці ТАКОГО року, але традиція є традиція 🤷🏻‍♀️ До того ж, це яскраво показує, що всі ми мали до 24.02, що в нас вирішили забрати і за що ми боремось.

За право жити. І не просто жити, а жити, як самі захочемо, у вільній і процвітаючій європейській країні.

За можливість просто так посеред січня полетіти на тиждень до Ісландії. Просто подивитись на північне сяйво, виверження гейзерів і поплавати в Блакитній лагуні.

За можливість по дорозі зупинитись у Вільнюсі чи іншому затишному місті. Аби просто пару днів погуляти. За змогу мандрувати Європою майже без кордонів і обмежень.

За можливість узагалі літати літаками з рідного міста. І не боятися літати, і не боятися звуку літаків за вікном.

Піти на природу, пікнік, пляж і не думати, що там може бути міна чи розтяжка. За скільки років зникне цей страх?

Планувати поїздку до Маріуполя чи Херсона просто «на наступні вихідні», а не «після нашої перемоги».

Просто питати родичів і друзів із півдня та сходу, як справи і що нового, а не переживати, чи вони взагалі живі й чому не виходять на зв’язок цілу добу / тиждень / місяць / пів року.

Не говорити й не думати про війну щодня та щогодини. І не читати новин.

Не тримати місяцями в коридорі тривожну валізку, а в кишені - йодид калію. Про всяк випадок: ну а раптом сьогодні буде ядерний вибух?

Прокидатись від будильника, а не вибухів, ППО чи сирен.

Спокійно та плідно працювати. Хоч уживу, хоч онлайн, але без повітряних тривог, обстрілів і блекаутів.

Які можуть бути підсумки такого року? Дякувати ЗСУ, волонтерам і західній допомозі, що ми живі й що принаймні в Києві все добре.

Психологічно, звісно, все одно важко, навіть коли ти в повній безпеці. Але величезне щастя, що з березня була змога працювати далі. Це допомогло хоч якось тимчасово відволікатись і не думати про погане.

На 2022 було багато планів щодо подорожей, але в підсумку з лютого по липень не виїжджали навіть за межі Києва. І це теж щастя - мати змогу лишитись удома, а не евакуюватись.

Та й у 2023 вже хочеться не мандрів, а перемоги.

Чого нам усім і бажаю 🙏🇺🇦🎉

підсумки, поїздки, підсумки року, подорожі

Previous post Next post
Up