Чому Порошенко не визнає загиблими не повернувшихся з Донбасу

Mar 04, 2015 19:14

Порошенко заявляв, що загиблих в Дебальцевському виступі всього  6 чоловік. За даними ж Генштабу, під час відходу з Дебальцевого загинули  22 військових. Радник президента Юрій Бірюков заявляв, що в районі Дебальцево з 18 січня по 18 лютого загинули 179 бійців, потрапили в полон - 110 і 81 числиться зниклим без вісті.

«Наша влада не визнають загиблими своїх солдатів, які не повернулися з Донбасу після бойових дій» - на це поскаржився один з залишилися в живих солдатів ЗС України.


Зокрема, така ситуація виникла з 17 українськими солдатами з Полтавської області, які загинули під Пісками Донецької області. Їх визнали не загиблими, а без вісті зниклими, а це позбавляє рідних компенсацій за втрату близької людини.

"Половина вбитих - хлопці, з якими я особисто знайомий і воював, - розповів солдат. - За словами виживших, вони переїжджали з одного місця дислокації на інше і потрапили в засідку. Бій тривав близько 40 хвилин, і нашим бійцям вдалося вирватися, але в загальній кількості загинуло 17 осiб, ще кілька були поранені". Зараз батьки загиблих з'ясовують у військових частинах, що потрібно для оформлення статусу загиблого. За словами солдата, через відсутність тел підтвердити загибель людей неможливо. "Потрібно провести медекспертизу, але для цього потрібно обов'язково тіло людини або його частина. Але багатьох хлопців просто не змогли забрати з поля бою", - зазначив боєць.

21 лютого з районів Дебальцеве і Чорнухине було вивезено 40 тіл загиблих українських бійців. Про це повідомив голова правління Всеукраїнської організації «Союз« Народна Пам'ять» Ярослав Жилкін. «17- вже доставлені в Дніпропетровськ, решта незабаром будуть доставлені так само в Мечникова. Всього евакуювали вже 159 тіл загиблих. З документами мало, є чимало жетонів, багатьох можна впізнати візуально», - пояснив Жилкін.

Роботи волонтерів тривають і невідомо, скільки ще загиблих синів України чекатимуть свого визнання. Місцеві жителі свідчать про братських могилах, які ще належить знайти волонтерам!"

Это письмо прислал человек, который сегодня "по ту сторону фронта". Я не стал ничего править - у меня нет желания вносить правки, да и украинскую клаву я не настраивал уже лет 10. Не буду и что-то пояснять. Но уродов, которые станут писать "так им и надо"  - в бан немедленно. И всех подобных ура-патриотов приглашаю в Харьков, на площади Дзержинского готов провести разъяснительную работу на третьи сутки после освобождения города - на первые два уже слишком много дел.

https://www.youtube.com/watch?v=1l0ET4plYFw
http://materi.com.ua/?id=1

Война

Previous post Next post
Up