Оригинал взят у
vagabondo_str в
Домашній сир із зеленню і кмином. Інгредієнти:
1л кефіру
1л молока
6 яєць
4 ч. ложки солі (або за смаком)
1/3 ч. ложки червоного гострого перцю
щіпка кмину
1 зубчик часнику
невеликий пучок різної зелені: кріп, кінза, зелень уибулі
Приготування:
1. У каструлю вилити молоко і кефір, поставити на плиту. Не доводячи до кипіння, влити тонкою цівкою в гарячу молочно-кефірну суміш злегка збиті з сіллю яйца.Довесті до кипіння і варити цю суміш, помішуючи, на невеликому вогні кілька хвилин до моменту відділення сироватки.
2. Зняти з вогню, дати охолонути 1-2 хвилини і додати дрібно подрібнену зелень і червоний перець, видавити зубчик часнику (або що-небудь на свій смак)
3. Вилити масу в друшляк, застелений марлею, складеною в 2 шари. Вирівняти сирну масу ложкою.
4. Закрутити марлю вузлом, дати стекти сиворотці.Потім марлю розкрутити, кругляшок сиру,що утворився, прикрити краєм марлі, зверху покласти розробочну дошку і зверху тягар (підійде, наприклад, кастрюля з водою).Почекати,поки не стече вся сироватка.
5. Покласти в холодильник на кілька годин. І все. Наприклад, ввечері зробили і прибрали в холодильник, а вранці вже можна їсти на сніданок. Відмінно з чорним хлібом і помідорами.
Смачного.