Нам потрібно:
100 мл води 100 мл молока
5 грам свіжих дріжджів( або 1,6 грам сухих)
12 грам морської/рожевої гімалайської солі
250 грам картопляного пюре
500 грам борошна вищого гатунку або ж 1 гатунку
Заміс: Змішати рідини, сіль, дріжджі, картопляне пюре. Просіяти борошно та робити заміс протягом 20 хвилин до середнього розвитку клейковини. Залишаємо тісто на бродіння - 2 години, кожні 40 хвилин робимо обминку(складаємо тісто з 4 боків наче конвертом) Формуєте хліб та даєте йому піднятись ще протягом години. Випікати при 250 градусах з парою перші 10 хвилин, потім забираємо пар та зменшуємо температуру до 230 градусів і печемо ще 20 хв до готовності.
Щоб утворити пар - потрібно випікати хліб в чавунному казані під кришкою або ж поставити парову баню, вливши у посудину внизу духової печі окріп.