(no subject)

Oct 08, 2023 09:20


Хліб насправді вийшов такий жовтенький,бо такі гарні гарбузи.Він не кришиться,пухкий,гарно нарізається.
250 гр гарбуза
600мл води
1 яйце
50гр дріжджі
1 ст л цукру
1 ст л лимонного соку
1 яйце
100гр олії
1 ст л солі(без вершечка)
900-1000гр борошна(додавайте його поступово,тісто має бути липкувате і не дуже туге,легше ніж на вареники)
Насіння гарбуза і соняшника.
Гарбуз порізати і залити водою 200мл,довести до кипіння і варити 10- 15хв,до м'якого стану,перебити блендером.Долити холодну воду 400мл,ще добре пробити блендером,додати олію.
Дріжджі присипати цукром і нехай кілька хвилин постоять,тоді долити гарбузову масу і добре перемішати,додати 200гр борошна,перемішати і нехай стоїть 15-20хв,щоб утворилась така пухка шапочка.Додати яйце,сіль ,лимонний сік або оцет і починати замішувати тісто,я це роблю у тістомісі.
Поступово додаємо борошно,його може піти і менше або більше,тісто має бути легше ніж на вареники,виходить липкувате.Замішую у тістомісі 10-15хв,чим довже вимішувати,тим хліб буде кращий.Накрити рушничком і нехай підходить,орієнтовно 1 год,тоді гарно перемішати на килимку,борошна не додавати, а змастити руки олією,викласти у форму і нехай підійде.Випікати у формі,бо тісто дуже ніжне,нехай ще гарно підійде,змастити яйцем(можна і не робити цього)і присипати насінням гарбуза.Випікала я при 180 гр 50хв але дивіться на свою духовку.из сети

хлеб, тыква

Previous post Next post
Up