Ірина Руденко
Яйця курячі 3 шт.
Сіль 1/6 ч. л.
Цукор 120 г
Цукор ванільний 10 г
Лимон 1 шт.
Олія соняшникова рафінована 80 мл
Молоко 3,2% 100 мл
Борошно пшеничне 200 г
Розпушувач 11 г
Яблука 4 шт.
Крок 1/6
Яйця збийте із сіллю, цукром, ванільним цукром до піни. Влийте олію або розтоплене вершкове масло і молоко. Натріть цедру цілого лимона. Все збийте. Просійте у суміш борошно. Розмішайте.
Крок 2/6
Яблука очистьте і наріжте або натріть на відповідній тертці дуже тонкими скибочками. Полийте яблука соком половини лимона, щоб вони не потемніли. Перемішайте.
Крок 3/6
Просійте в тісто розпушувач, перемішайте. Покладіть яблука в тісто, обережно перемішайте.
Крок 4/6
Форму для випікання застеліть пергаментом, викладіть тісто з яблуками ложкою або руками так, щоб шматочки лежали горизонтально. Постукайте формою по столу, щоб заповнити порожнини.
Крок 5/6
Випікайте пиріг за температури 180 °С 40-50 хвилин. Що менша площа дна форми й вищий пиріг, то довше він випікається.
Крок 6/6
Готовий пиріг залиште у формі до повного остигання. Потім обережно вийміть. Або наріжте просто у формі.
Click to view