Вікторія Ваків
Смажений баклажан надає цій варіації класичного італійського соусу песто відтінку диму, а базилік з часником - яскравого, гострого смаку.
Баклажан не пригнічує інші інгредієнти, і з нього виходить соус, консистенція якого найбільше схожа на традиційний песто. А коли до нього додати волоські горішки, базилік, часник, пармезан, оливкову олію і спеції, то песто з баклажанів стане гідним конкурентом оригіналу.
Ви можете додати песто з баклажанів у салат з макаронів або просто намастити на домашній цільнозерновий хліб замість пасти. Ви точно не розчаруєтесь! Цей песто з баклажанів сподобається всім - веганам та невеганам, любителям здорового способу життя та гедоністам.
Основні Баклажан 2 шт.
Волоські горіхи 50 г
Часник, зубчики 1 шт.
Сіль 10 г
Базилік, гілочка 30 г
Пармезан 20 г
Оливкова олія 30 мл
Крок 1/3
Баклажани помийте і наріжте пластинами. Посоліть і залиште на 20 хвилин. Потім промийте і підсмажте на оливковій олії з двох сторін до м’якості. Дайте охолонути.
Крок 2/3
Часник очистіть, базилік помийте, обсушіть та подрібніть, сир дрібно натріть.
Крок 3/3
Покладіть у блендер шматочки баклажанів, ядра горіхів, часник і збийте. Додайте в масу подрібнені базилік, часник, сир і добре перемішайте.
Викладіть песто в суху чисту банку, закрийте і зберігайте в холодильнику.
Якщо любите намазки з баклажанів, рекомендуємо приготувати