(no subject)

Sep 11, 2023 07:32

Однією з традиційних українських страв є вареники. У кожному регіоні свої рецепти і кулінарні секрети.
В нашій родині - на Слобожанщині , переважно варили вареники на кефірі . Так вони і залишаються нашими фаворитами . Тісто ніжне, білосніжне та водночас міцне.
🍃ІНГРЕДІЄНТИ :
0,5л. кефіру 3,2 % кімнатної t
750 гр. борошна
1 ч.л. соди
0,5ч.л. солі
1ст. л. цукру
1 ст.л.рослинної олії
🍃 У кефір всипаємо приблизно половину борошна, додаємо сіль, цукор, олію, розмішуємо .Тісто має бути консистенції густої сметани. Вмішуємо соду. Додаємо решту борошна і замішуємо м'яке тісто.
Тісто розкачуємо тонким пластом 3-4 мм. завтовшки - і вирізаємо склянкою кружальця (5-7 см в діаметрі) - від цього залежить величина наших вареників.
В середину кладемо по 1 чайній ложці начинки і щільно заліплюємо, щоб вареники не розклеїлися у воді.
🍃У киплячу воду всипаємо сіль (для вареників з солоною начинкою). Кидаємо вареники, перемішуємо , накриваємо кришкою, щоб закипіли. Варимо в окропі, поки не спливуть на поверхню. Перемішуємо і проварюємо ще ~ 2 хв. і виймаємо .
🍃 Вареники з солоною начинкою подаємо зі сметаною, смаженою цибулею, шкварками чи топленим маслом. Солодкі вареники поливаємо топленим маслом, посипаємо цукром, подаємо зі сметаною.
Смачного !

вареники

Previous post Next post
Up