для зняття запалення в підшлунковій залозі і печінці

Jun 25, 2023 09:27

7 потужних продуктів
1. Натуральний сік з буряка і моркви
Збільшення печінки, або гепатомегалія, може розвиватися з кількох причин: через появу жирових відкладень у печінці або через перенесені вірусні захворювання та гепатит.

Якщо це твій випадок, лікар має підібрати відповідне лікування. При цьому дуже важливо стежити за своїм харчуванням і регулярно пити натуральний сік з буряка і моркви. Також цей напій корисний і для підшлункової залози.

Інгредієнти:
1/4 великого буряка
1 морква
5 столових ложок соку лимона
1 склянка води
Приготування
Насамперед необхідно ретельно вимити коренеплоди. Після цього нарізати їх на дрібні шматочки та зробити пюре за допомогою блендера. Коли у вас вийде однорідне пюре, додайте до нього склянку води і лимонний сік. Пити цей напій потрібно вранці.

2. Трав’яні чаї
Трав’яні чаї, згідно з показаннями вашого захворювання, допоможуть зняти запалення і зміцнити здоров’я печінки і підшлункової залози.

Вони дозволяють заспокоїти запальні процеси й нормалізують роботу цих важливих органів. Антиоксиданти, які у великій кількості містяться в цих напоях, допомагають боротися з ожирінням печінки і стимулюють регенерацію її клітин.

3. Авокадо
Вживання авокадо відмінно допомагає очистити печінку і підшлункову залозу від токсинів. Варто мати на увазі, що авокадо є багатим джерелом корисних мононенасичених жирів.

Ці жири дозволяють піклуватися про кровоносні судини і полегшують перероблювання печінкою «поганого» холестерину.

4. Лляна олія для печінки і підшлункової залози
Рослинні олії холодного віджиму, наприклад, конопляна або лляна, приносять велику користь здоров’ю печінки. Те ж саме стосується і підшлункової залози.

При цьому не варто забувати про те, що вживати рослинні олії потрібно у помірній кількості. Найкраще додати їх у свій раціон у натуральному вигляді.

Лляна олія допомагає заспокоїти запальні процеси в цих органах і очистити їх від шкідливих токсинів. Завдяки цьому самопочуття поліпшується.

5. Крупи
Крупи, про які піде мова, є джерелами клітковини, білків і мінералів. Деякі з них ми практично не використовуємо при приготуванні їжі. При цьому ці крупи містять більше корисних мікроелементів, ніж злаки, які ми використовуємо регулярно.

Перш за все необхідно звернути увагу на пшоно, кіноа і гречану крупу. Ці крупи містять ферменти, що стимулюють травлення. Вони заспокоюють запальні процеси, знижують рівень холестерину та піклуються про здоров’я серця.

6. Артишок
Артишок відмінно підходить для будь-якого вечері. Він смачний і апетитний. Що стосується нашого здоров’я, то це овоч йде на користь підшлунковій залозі, печінці і жовчному міхурі.

Артишок полегшує засвоєння жирів, знімає запалення і налагоджує роботу млявою і жирної печінки. Крім цього, артишок стимулює виведення токсинів і активує перистальтику кишківника.

7. Папайя
Папайя - це щось більше, ніж смачний тропічний фрукт, корисний для травлення. Завдяки вмісту флавоноїдів, папайя допомагає знизити рівень «поганого» холестерину в крові, припиняє окислення клітин і заспокоює запальні процеси.

поджелудочная, печень

Previous post Next post
Up