паска

Mar 08, 2023 14:46





- Молоко тепле, 100 мл;
- Цукор, 200 г;
- Дріжджі свіжі, 25 г або сухі 8 г;
- Жовтки, 3 шт;
- Сметана жирна, 200 г;
- Масло вершкове, 80 г;
- Борошно, 570 г;
- Сіль та ванілін за смаком;
- цедра апельсина, родзинки та горіхи, цукати, куркума та коньяк за смаком та бажанням.
Приготування:

  1. У теплому молоці розводимо дріжджі, ложку цукру, 3 ложки борошна та вимішуємо. Накриваємо та залишаємо.
  2. Порада: для паски краще використовувати свіжі дріжджі - тісто виходить краще та пишніше.
  3. Також всі продукти повинні бути кімнатної температури, інакше тісто не буде рівномірно пропікатися і підніматися.
  4. Для здоби змішуємо жовтки та цукор, ванільний цукор, сіль та збиваємо 4 хвилини до пишності або просто віночком. За бажанням введіть куркуму.
  5. Додаємо сметану і натираємо цедру апельсина за бажанням, вимішуємо.
  6. Додаємо 2 ложки алкоголю - теж за бажанням.
  7. Змішуємо опару з здобою та вимішуємо міксером.
  8. Борошно просіюємо та всипаємо в масу, вимішуємо липке та густе тісто. Борошно всипаємо поступово і вимішуємо лопаткою. Тісто буде рідким, накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  9. Стіл посипаємо борошном, викладаємо тісто та вимішуємо.
  10. Вводимо в тісто розм’якшене вершкове масло і добре вимішуємо до гладкості.
    Накриваємо та залишаємо на 1 годину.
  11. Додаємо в тісто за бажанням сухофрукти, цукати, родзинки, горіхи і т.д.
  12. Порада: всі добавки можна залити апельсиновим соком або алкоголем, потім зливаєте та додаєте у здобу.
  13. Розкладаємо тісто у форми та залишаємо на 1 годину у теплому місці.
  14. Випікаємо при 180 градусів близько 40 хвилин.
  15. Порада: перші 20 хвилин духовку не відкриваємо, інакше паски обпадуть. Якщо верх рум’яниться, через 25 хвилин накрийте фольгою.

хочу выпечку, пасха

Previous post Next post
Up