(no subject)

Jun 01, 2019 16:06

Фокача на картопляному тісті



Medunya (Леся)



пюре картопляне
250 г.

картопляний відвар
250 мл

олія оливкова
80 мл

дріжджі свіжі
20 г.

борошно пшеничне
470-480 г.

сіль
10 г.

цукор
50 г.

чері
15 шт.

розмарин
10 г.

Розраховано на 5 порцій

Картопляне тісто робить з будь-якою випічкою справжні дива. Смачна домашня паляниця, яка вам гарантовано сподобається. Переконливо раджу приготувати!
ПРИГОТУВАННЯ:
Картоплю почистити, зварити, відцідити і розім'яти. Нам знадобиться 250 г картопляного пюре і 250 мл картопляного відвару. Теплий картопляний відвар (37*С) сполучити з сіллю, цукром, розкришеними дріжджами і перемішати. Додати картопляне пюре, оливкову олію (50 мл). Вмішати просіяне борошно і замісити м'яке тісто. Залишити його у теплому місці на 1,5 години. Далі ще раз перемісити і викласти на деко, щедро притрушене борошном. Акуратно розрівняти тісто руками у плоску паляничку. Залишити у теплому місці на 25-30 хвилин, накривши рушником. Пальцем часто зробити у паляничці ямочки. Змастити паляницю оливковою олією (30-35 мл), посипати розмарином, крупною сіллю, улюбленими травами. У частину ямочок вставити помиті помідори черрі. Випікати при 220*С 25-28 хвилин.

фокачча, картофель

Previous post Next post
Up