EBРОПА УМЕРЛА В АУШВИЦЕ

Sep 03, 2007 18:32

Я шел по улице в Барселоне и вдруг открыл для себя ужасную истину - Европа умерла в Аушвице ( Read more... )

Leave a comment

maumaz September 3 2007, 18:55:08 UTC
Nė kiek neabejodamas Holokausto realumu bei visada piktindamasis jo neigimo niekšiškumu, esu linkęs suabejoti bent jau dėl:
"На этой неделе в Англии было удалено упоминание о Холокосте из школьных программ, под предлогом, что это "оскорбляет" мусульманское население, которое утверждает, что Катастрофы никогда не было." (Anglija viena iš pasiryžusių deportuoti musulmonus, ypač radikalus)
Taip pat man nepriimtinas vienos tautos statymas taip aiškiai aukščiau už kitas tautas. Taip, žydai pasauliui davė daug nuostabių žmonių, bet tarp jų buvo ir Trockis, ir Ežovas, ir Jagoda. Kad žydų netektis yra kompensuota musulmonais - atleiskite, bet visiškas absurdas. Musulmonai atvyko kaip ekonominiai migrantai, o tokie tekstai iš esmės skatina tą pačią baisią netoleranciją nuo kurios ir žuvo tie 6 mln. žydų, 20 mln. rusų (o kur ukrainiečiai, kur baltarusiai?! Įdomus skaičiavimas), 10 mln. krikščionių (o kiek Vakarai išpjovė arba bent jau sudarė sąlygas sėkmingai išnykti nekrikščionims?), 1900 šventikų? Spėju, kad po Spalio perversmo Rusijoje ir per pilietinį karą jų buvo nužudyta gerokai daugiau, kaip su jų atmintimi, kai į tai dabartinė Rusijos valdžia beveik spjauna?

Šis tekstas - spekuliacija . Yra daug geresnių būdų pagerbti sunaikintų žydų atminima - žr. ką veikia ritavaiva.

Reply

merihold September 3 2007, 19:18:24 UTC
Matai, man į galvą neateis siųsti laišką grandinėlę - aš tą antrąją dalį ir nukopijavau tik iš etikos sumetimų - kaip jau sakiau. Bet mintis sukurti tokį kontekstą žydai - Europa - musulmonai man nebuvo atėjusi. Užkabino tekstas - nepaisant aritmetikos. Nes klausimas "kodėl viskas yra kaip yra" - neduoda ramybės.

Reply

maumaz September 3 2007, 20:00:19 UTC
Tai - amžinas judesys (c) AM

Reply

senis_albinas September 4 2007, 16:20:33 UTC
+1

Reply


Leave a comment

Up