СУД НАД КОЦАБОЮ: ЗАСІДАННЯ ВІД 26 ЛИСТОПАДА 2015 РОКУ

Dec 02, 2015 10:36


Ось ця прекрасна собанька конвоює Руслана в зал судових засідань. Це ж зрозуміло, що таку небезпечну людину, як журналіст Коцаба, якого судять за відео у ютубі, можна переміщувати лише у супроводі спеціально навченї вівчарки.



А ось чарівні суддіхи, які подовжили Руслану строк тримання під вартою аж до 25 січня 2016 року - Іннеса Болюк, Олеся Зеленко та Наталія Деркач..

В дебатах я їм сказала, що буду дуже рада, якщо коли теперішня Нова Чесна Влада буде розвішана за задню ногу по стовпах на Хрещатику, вони приєднаютьсядо розвішаних.



Руслан побажав суддям і прокурорам ніколи не справляти Новий рік та Різдво в тюрмі.

"А я їм бажаю - навпаки", - сказала я.

image Click to view



А ОСЬ І СВІДКИ.

Свідок Погляд, линійний трубопровідник на компресорній станції.

З підсудним не знайомий.

"Побачив відеозвернення в кінці січня 2015 року, яке мене сильно обурило. Трішки неприємно нам з хлопцями було чути, що чоловік з Західної України закликає проти мобілізації. Я забув його фамілію..."



Руслан: "Може, Коцаба?"

"Ми тоді були мобілізовані в Луганській області, містечко Новотошківка. Він казав, що то наші брати, які наступають на нас."

"З протилежного боку я бачив "двохсотого" - це вбитий чоловік - в російській формі. Я його ідентифікував як військовослужбовця Російської Федерації".

"Ротаця мала відбуватись 20 січня, а затримали до 4 лютого, нас лише тоді вивели з Тошківки."

"Ми взяли РПГ з балістичною ракетою - у нас немає такої зброї. Люди місцеві підходили, казали, що на тій стороні російські війська. І коли люди таке говорили, ми теж таке відчували на собі".

"Наслідків як таких від його звернення не було, але нам було неприємно. Були хлопці, які казали - а може, не треба..."

Руслан: "Чому казали раніше, що бачили відео вже після повернення?"

"Я бачив короткий уривок на телефоні".

Руслан: "Ви стверджувли, що мені як запроданцю не місце на украінській землі... Пропонуєте яким саме способом від мене позбутися?"

Прокурор: "Прошу зняти питання, суд не повинен оцінювати покази, дані на попередньому слідстві".

Свідок Дрогомарецький.

"Служу зараз в місті Ужгороді у 128-й бригаді. З підсудним не знайомий, стосунків ніяких".

"Я бачив ролик проти мобілізації по ютубу. В самому ютубі, коли він по вулиці йшов. Десь влітку я бачив, після мобілізації, коли вже був на гражданці.

"Я був в армії з 15 травня 2014 року по 29 травня 2015 року, а потім знову пішов далі в армію, посидів два місяці вдома".



"Ми після Дебальцева виходили, не було нас кому поміняти. Я взагалі думаю, що має бути мобілізація, всі повинні служити".

"Обговорювали, сиділи з хлопцями".

"В 5 батальйоні я був в Амвросіївці, зараз приїхав зі Станиці Луганської. Я стверджую, що там війська російські, бо там танки самі 72-ки, і люди там підготовлені, я сам військовий, це видно. На кабінах танків були намальовані флажки - розпізнавальні знаки Російської Федерації, в Дебальцево".

Адвокат: "Яке відношення ваша розповідь має до Коцаби?"

Прокурор: "Прошу зняти, у вас занадто загальне питання".

Адвокат: "А у вас не занадто загальне звинувачення?"

Суд: "Свідок, ви можете відповісти?"

"Не можу".

дискусія про те, чи знає свідок про те, що за те, що його змусили бехати, передбачено кримінальну відповідаьність

Свідок: и шо - хочете, аби я тут зірвався?

Суд: свідок, ви вільні.

НАСТУПНЕ ЗАСІДАННЯ ВІДБУДЕТЬСЯ 11 ГРУДНЯ 2015 РОКУ О 13-30.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

А наступного дня, 27 листопада, голова Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк зібрав прес-конференцію, аби роз’яснити позицію суду щодо висвітлення у ЗМІ судових засідань по справі Руслана Коцаби. За словами Антоняка, поведінка захисника Руслана Коцаби не є чимось надзвичайним. Її висловлювання направлені виключно на привернення уваги до своєї персони з метою піару, вважає голова міського суду ;)

===“В суду немає завдання допомагати будь-кому в таких цілях - ставати картинкою для шоу, та, можливо, створювати образ ще однієї жертви, - заявив Тарас Антоняк. - Юридичний блеф Тетяни Монтян полягає в тому, що в попередніх висловлюваннях вона переконливо стверджувала, що за законом суд не може обрати іншого запобіжного заходу як тримання під вартою, по цій категорії злочинів, і тут є проблема законодавства. Однак цього разу після крилатих фраз вона “попросила суд обрати запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою”, що є звичайним піаром”.===



Ти диви - котєг Антоняк ретельно за мною стежить, але бідося якось забув, що я завжди також казала, що "проблема законодавства" полягає в тому, що ч.5 ст. 176 КПК протирічить положенням Європейської Конвенції та практиці Європейського суду, які є частиною українського законодавства і якими прямо забороняється утримувати обвинувачеих та підсудних під вартою виключно на підставі тяжкості звинувачень.

===Голова міського суду вважає, що у Монтян - стратегія скандально-емоційних висловлювань, яка не має нічого спільного з наданням професійного захисту. “Гарячим головам можу вказати, що при реальній потребі суд використовуватиме тільки ефективні і законні засоби впливу на поведінку учасників процесу, - додав Антоняк. - Суд вміє і знає, як їх застосувати”.===

ОТЖЕ, СИТУАЦІЯ ЗРОЗУМІЛА: його безчестя доповів про мої висловлювання "наверх", але "старші товариші" порадили йому наразі стулити пельку та не піарити ані справу Коцаби, ані мене ;)

ЗАТЕ ФРАНКІВСЬКІ ЖУРНОШЛЮШКИ ТА МІСЦЕВІ МУСАРСЬКІ НЕДОАДВОКАТИСЬКА НІЯК НЕ МОЖУТЬ ЗАСПОКОЇТИСЬ:

===Монтян взялась захищати франківського блогера з лютого цього року: ніби безкоштовно, хоч в інтернеті пише свої реквізити, мовляв, їздити на суди далеко й недешево. На засіданнях по справі Коцаби вона вже звично для всіх дозволяє собі бути нахабною - вже пропонувала у суді, що може «дати свідку в голову з ноги», владу на засіданнях регулярно називає «київською хунтою», Правий сектор - «клоунами у камуфло», свідків - «зомбі» з «сєкти Революції Гідності та боротьби з російським агресором».

За таку поведінку суд міг би хоча б написати скаргу в київську колегію адвокатів, за порушення адвокатської етики, але цього ніхто не зробив. Виглядає, що франківський суд - найтерплячіший у світі. «Репортер» вирішив з’ясувати, що ж мав би зробити суд із таким зухвалим адвокатом.

«Судді просто зобов’язані написати подання на неетичну поведінку адвоката у колегію, до якої вона належить, - каже івано-франківський адвокат Володимир Бандура. - Монтян грає на публіку, адекватні адвокати такого собі не дозволяють. Це - неповага до суду та власної професії».

У реєстрі адвокатів Києва написано, що свідоцтво Тетяні Монтян видала Київська міська кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури (КДКА), тож скаржитись судді мали б туди…

«Коментувати ми зараз нічого не можемо, - повідомили у Київській міській КДКА. - Ніхто до нас не скаржився щодо цього. Якщо хтось вважає, що адвокат порушив правила адвокатської етики, то до нас звертаються зі скаргою. Наша комісія не слідкує за такими випадками, ми розглядаємо лише те, що надходить письмово».

«Це просто безумність суду, - дивується адвокат Володимир Бандура. - Суд не реагує, бо боїться чогось. Голова суду мав би зібрати прес-конференцію, розповісти про цей інцидент, але суд зайняв позицію равлика, який просто ховається постійно в мушлю».

================================================================

НАРЕШТІ ПРО РУСЛАНА ЗГАДАЛИ ДЕЯКІ КОЛЕГИ:

image Click to view



А ЦЕ МИ З ДРУЖИНОЮ РУСЛАНА - УЛЯНОЮ, ТА З ПРЯНІЧКАМИ, ЯКІ ВОНА ПЕЧЕ, АБИ ПРОГОДУВАТИ СІМ'Ю:



Я працюю за таку ось прекрасну їжу, ага :)

ЗІ. Допомогти сім’ї Руслана можна, перерахувавши гроші на картку його дружини: Уляна Коцаба, Приватбанк № 5457 0822 3419 5886

Нагадую також, що здійснюю захист Руслана pro bono, і перерахувати мені пару копійок на бензин та на відрядження взагалі можна на всі ті самі рахунки, що і завжди:

1) У “Райффайзен Банк Аваль” № 4149 5070 2141 3057
Реквізити для безготівкового поповнення:
Одержувач: Монтян Тетяна Миколаївна
Ідентифікаційний код одержувача: 2653909640
Рахунок одержувача: № 2625 7158 490
Банк отримувача: АТ “Райффайзен Банк Аваль”
Код банку (МФО): 322904
Призначення платежу: поповнення КР № 1031 3878 00 (додатково можна вказати суть операції - наприклад, від Іванова Івана Івановича)

2) У “Приватбанку:
Гривня: № 5218 5722 1040 2348

Долар: № 4627 0550 0923 2793
Payment details for receiving SWIFT in US dollars

BENEFICIARY:
MONTIAN TETIANA MYKOLAIVNA

IBAN:
UA043052990004627055009232793

ACCOUNT:
4627055009232793

BANK OF BENEFICIARY:
Beneficiary bank
PRIVATBANK,
SWIFT CODE: PBANUA2X

INTERMEDIARY BANK
Correspondent bank
JP MORGAN CHASE BANK
SWIFT CODE: CHASUS33

CORRESPONDENT ACCOUNT:
Beneficiary bank’s account with Correspondent bank
0011000080

Євро: № 5218 5722 1040 2355
Payment details for receiving SWIFT in euros

BENEFICIARY:
MONTIAN TETIANA MYKOLAIVNA

IBAN:
UA643052990005218572210402355

ACCOUNT:
5218572210402355

BANK OF BENEFICIARY:
Beneficiary bank
PRIVATBANK,
SWIFT CODE: PBANUA2X

INTERMEDIARY BANK
Correspondent bank
Commerzbank AG Frankfurt am Main Germany
SWIFT CODE: COBADEFF

CORRESPONDENT ACCOUNT:
Beneficiary bank’s account with Correspondent bank
acc № 400 8867004 01

Або закинути гроші на мобільний рахунок:
+ 38 050 676 36 83
+ 38 067 738 87 78
Також у нас з’явилися рахунки PayPal, Яндекс-гроші, QIWI та Webmoney !!!

PayPal: donate@sdiya.net

Яндекс.Деньги - 410013581127867

QIWI Wallet +37253213411

Webmoney WMZ Z441746495245

Коцаба

Previous post Next post
Up