ПОНОВЛЮЄТЬСЯ СЛУХАННЯ СПРАВИ КОЦАБИ

Jun 02, 2015 15:53

Засідання відбудеться 03-го червня  2015 року, о 13-30, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області,
вул. Грюнвальдська, 11, зал № 16.

Оскільки попереднього головуючого по справі, суддю Влодимира Поповича - мобілізували,  в справу вступить запасна суддя.

Як я вже писала, 13 травня  мобілізували двох суддів Івано-Франківського міського суду - Олега Шамотайла, який слухав цивільні справи, та Володимира Поповича, який слухав кримінальні.


“Це сталося несподівано і виникла проблема зі справами, які залишились у цих суддів, - каже голова міського суду Тарас Антоняк. - Лише у Поповича близько 50 кримінальних справ, їх розподілять між суддями кримінальної спеціалізації”.

Він пояснює, що найбільша проблема у тому, що деякі справи вже підходили до завершення. У справі Коцаби, наприклад, був визначений запасний суддя - Зеленко, тому справу просто продовжать.

“Зараз, відповідно до закону,  справи повинні розглядати спочатку, - каже голова міського суду. - На жаль, це колізія законодавства. Є складний процесуальний інструмент, щоб справу не перерозглядали. Суд може продовжити розгляд справи із заміною судді, якщо усі сторони погоджуються на продовження розгляду. Якщо хтось заперечує - справу розглядають спочатку”.

Антоняк зазначив, що судді пішли до війська, не скориставшись недоторканістю.

“Чи було це замовлено - не знаю. У військкоматі виконують свою роботу так, як вміють, - говорить голова міського суду. - Вони просто не врахували специфіку судової роботи. Можливо, хтось розраховував, що судді не захочуть іти до війська, будуть переховуватись. А можливо, хтось уміло цю ситуацію зрежисував. Я маю лише догадки, але намагаюсь це з’ясувати”.

image Click to view



Наразі це перший випадок в Україні, коли суддів мобілізовують, бо ті, які зараз перебувають на фронті, є добровольцями.

=================================

Нагадую, що захищаю Руслана Коцабу pro bono, але маю витрати на відрядження, транспорт,  тощо.

Допомогти можна, поповнивши телефон +38 050 676 36 83, або рахунок Приват № 5168 7555 0545 6638.

Коцаба

Previous post Next post
Up