ЗАСУДИМО РАЗОМ ! :)

Apr 11, 2015 10:57


Законом про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (фашистського) тоталітарних режимів (законопроект № 2558), прийнятим Верховною Радою 9 квітня, забороняється публічне використання і пропаганда символіки таких режимів, встановлюється обов'язок перейменування населених пунктів, установ, організацій, торгових марок тощо.
Закон набуде чинності з дня, наступного за днем ​​його офіційного опублікування.

Особисто я прогнозую, що Порошенко таки поверне проект зі своїми зауваженнями, аби "почистити" його від зовсім вже дикої брєдятіни.

УПД. ЗАКОН ПІДПИСАНО 15 ТРАВНЯ. Обіцяно подати додатковий законопроект, яким буде виправлено маразми.


Цікаво, у що він збирається перейменовувати свою "Кузню"? ;)


Як зазначено у Прикінцевих та перехідних положеннях, юридичні особи, політичні партії, інші об'єднання громадян у разі порушення вимог Закону зобов'язані протягом 1 місяця з дня набрання чинності привести свої установчі документи, найменування та / або символіку у відповідність з новими вимогами. При цьому такі юрособи звільняються від сплати реєстраційного збору при держреєстрації змін установчих документів, пов'язаних з приведенням їх у відповідність із цим Законом.
Власники знаків для товарів і послуг, які містять символіку комуністичного і / або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, протягом 6 місяців з дня набрання чинності Законом зобов'язані привести такі знаки у відповідність до його вимог.
У разі невиконання зазначених правил діяльність таких юросіб підлягає припиненню у встановленому законом порядку, за винятком випадків, коли юрособами вжито заходів щодо виконання вимог Закону, а неможливість держреєстрації змін зумовлена ​​об'єктивними причинами. (Цікаво - хто ж визначатиме "об`єктивність" причин???)
Засновники друкованих ЗМІ, які здійснювали пропаганду комуністичного і / або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та / або використовували в назві символіку режимів, зобов'язані припинити здійснення такої пропаганди та / або здійснити перереєстрацію друкованого засобу масової інформації. Засновники таких ЗМІ звільняються від сплати реєстраційного збору за перереєстрацію.
У разі невиконання засновниками друкованих ЗМІ протягом 3 місяців з дня набрання чинності вимог цього Закону - їх випуск підлягає припиненню у встановленому законом порядку. За винятком випадків, коли засновником вжиті заходи, але неможливість перереєстрації зумовлена ​​об'єктивними причинами. (Аналогічне питання  - хто ж визначатиме "об`єктивність" причин???)
Також в установленому порядку необхідно перейменувати райони в містах, сквери, бульвари, вулиці, провулки, узвози, проїзди, проспекти, площі, площі, набережні, мости, інші об'єкти топоніміки населених пунктів, а також інші географічні об'єкти, назви яких містять в собі символіку тоталітарного комуністичного режиму.
У 6-місячний строк з дня набрання чинності Законом держадміністрації та місцеве самоврядування в установленому порядку повинні провести громадські слухання та подати на розгляд Верховної Ради пропозиції про перейменування населених пунктів, районів і областей, назви яких містять в собі символіку тоталітарного комуністичного режиму.
Після цього Верховна Рада в 3-місячний термін приймає рішення про перейменування. У разі якщо пропозиції з перейменування були подані в Раду, то відповідне рішення приймається депутатами на підставі рекомендацій Українського інституту національної пам'яті.

В порядку підготовки до громадських слухань вже надходять пропозиції щодо нових назв:

1. Кружевно-Трусовськ 2. Гідноград 3. Миздобульск 4. Євроінтеград 5. Майданобург 6. Країноєдинськ 7. Беніанаполис (або Коломойськ), а для районів міста - Філатівський та Корбанівський, селище - Олейнінівка. 8. Пєчєнькіно 9. Нуландово 10. Яйценючинськ 11. Рошенівка (або Вальцманівка). 12. Турчинівськ. 13. Боксерськ. 14. Парасюківка. 15. Семено-Семенченківка, тощо.

ДОЛУЧАЙТЕСЯ ! ;)

Обласним, Київській та Севастопольській міським, районним державним адміністраціям, Раді міністрів Верховній Раді Автономної Республіки Крим, органам місцевого самоврядування в 6-місячний термін з дня набрання чинності цим Законом в установленому порядку необхідно здійснити демонтаж пам'ятників, пам'ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-33 років в Україні, політичних репресій, особам, які займали керівні посади в компартії, вищих органах влади і управління СРСР, УРСР, інших радянських республік (за винятком осіб, діяльність яких була значною мірою пов'язана з розвитком української науки і культури), працівникам радянських органів держбезпеки, подіям, пов'язаним з діяльністю компартії, встановленням радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях, боротьбі проти учасників боротьби за незалежність України у XX столітті. (Цікаво - хто ж визначатиме "значну міру" і за якими критеріями???)

ШО Я ІМЄЮ ВАМ СКАЗАТЬ ЩОДО УСЬОГО ЦЬОГО:

"Правільной дорогой ідьотє, таваріщі!" (с) В.І. Ленін.

І закономірний фінал вже чатує на вас за рогом Великого Історичного Проспекту.

З маразмом можна боротись лише шляхом доведення його до абсурду.

Минуле не є і не може бути лише чорним чи лише білим. Минуле - це стопіццот відтінків сірого; це - різнокольорові нитки на звороті величезної вишитої картини, які на лицьовій стороні дають малюнок, і цей малюнок для кожного переливається в залежності від "кольору окулярів".

"... В детстве мне подарили книжку «Морозко». Это была книжка-фокус: к ней придавались слюдяные очки двух цветов - красные и синие. Посмотришь через красную слюду на растекшуюся кляксу неразборчивой иллюстрации, и, как в волшебном фонаре, проступает картинка: Морозко наряжает падчерицу в шубу соболью. Посмотришь через синюю на этот же рисунок - совсем уже заморозил, уморил Морозко злую и ленивую дочку. Помню, что я часами рассматривал эти непонятные рисунки без очков, пытаясь разглядеть уже знакомые сюжеты в цветовом хаосе иллюстрации-фокуса, но все было перемешано, спутано, искорежено, и доброе ласковое лицо падчерицы почему-то росло из скрюченного окаменевшего туловища дочки. И когда я приходил в отчаяние, не в силах разобрать доброе и злое, красивое и уродливое, на помощь приходили удивительные двухцветные очки." (Георгій Вайнер, "Візит до Мінотавра").

..Лише ментальні діти можуть з такою фанатичною впертістю "вимагати окулярів" та ухвалювати законопроекти а-ля № 2558.

Діти, які дуже хочуть подорослішати та "розібратися" замість того, аби змиритися з тим, що історія ВЖЕ ВІДБУЛАСЯ, і її НЕМОЖЛИВО  переписати.

Історією, як і будь-якою наукою, мають займатись професіонали, а зовсім не вуличні бидлобабуїни. Новітньою історією  взагалі допустимо займатись виключно в формі ретельної фіксації фактичних даних, оцінкою яких мають займатись лише наступні покоління, тому що ВСІ сучасники - зі зрозумілих причин є задіяними, а отже - упередженими, і їхні БУДЬ-ЯКІ оцінки перетворюють новітню історію - на політиканство та пропагандонство.

Якось так.

ЗІ. Во, недобиті риги вже підірвалися та піаряться.

Давайте, хунтята, жгітє - прискорюйте свою неминучу політичну смерть власною феєричною тупістю.

ЗІІ. Все це вже колись було:

Статья № 416.
Декрет Совета Народных Комиссаров.
О снятии памятников, воздвигнутых в честь царей и их слуг, и выработке проектов памятников Российской Социалистической Революции.

В ознаменование великого переворота, преобразившего Россию, Совет Народных Комиссаров постановляет:

1) Памятники, воздвигнутые в честь царей и их слуг и не представляющие интереса ни с исторической, ни с художественной стороны, подлежат снятию с площадей и улиц и частью перенесению в склады, частью использованию утилитарного характера.

2) Особой Комиссии из Народных Комиссаров Просвещения и Имуществ Республики и Заведующего Отделом изобразительных искусств при Народном Комиссариате Просвещения поручается, по соглашению с художественной коллегией Москвы и Петрограда, определить, какие памятники подлежат снятию.

3) Той же Комиссии поручается мобилизовать художественные силы и организовать широкий конкурс по выработке проектов памятников, долженствующих ознаменовать великие дни Российской Социалистической Революции.

4) Совет Народных Комиссаров выражает желание, чтобы в день 1‑го мая были уже сняты некоторые наиболее уродливые истуканы и постановлены первые модели новых памятников на суд масс.

5) Той же Комиссии поручается спешно подготовить декорирование города в день 1‑го мая и замену надписей, эмблем, названий улиц, гербов и т. п. новыми, отражающими идеи и. чувства революционной трудовой России.

6) Областные и губернские Советы приступают к этому же делу, не иначе как по соглашению с вышеуказанной Комиссией.

7) По мере внесения смет и выяснения их практической надобности ассигновываются необходимые суммы.

Подписали: Председатель Совета Народных Комиссаров В. Ульянов (Ленин).
Народные Комиссары А. Луначарский, Сталин.
Распубликован в № 74 Известий Всероссийского Центрального Исполнительного Комитета Советов от 14/1 апреля 1918 года.
Previous post Next post
Up