Загранпаспорт за 170 грн. Окончательное решение. Поспешите оформить, пока не придумали новые платежи

Dec 24, 2013 12:02


Верховний Суд Украины принял окончательное решение, подлежащее всеми к исполнению.
После двухлетних тяжб, теперь стоимость изготовления заграничного паспорта составляет 170 гривен.
Всё что требуют с вас свыше этой суммы - уголовное преступление чиновников.
Обращайтесь в прокуратуру.
Распечатайте перед походом в паспортный стол решение Суда (или хотя бы запишите дату и номер), чтобы сразу указать чиновникам.















Перечень документов для подачи:

- квитанція про сплату державного мита або документ, що підтверджує право на звільнення від його сплати;
- заява-анкета встановленого зразка;
- паспорт громадянина України (після прийняття документів повертається);
- копія виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
- дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см.

У кого требуют лишние документы или платежи, вот  образец Заявления о преступлении, которое вы можете подать

(ДМС - это державна міграційна служба)

Прокурору м. _____________________________________

ПІП

вул. _________________________________

_____________________________________

Потерпілого, Громадянина України

_____________________________________

ПІП

_____________________________________

адреса: ______________________________

Тел:  ________________________

ПОВІДОМЛЕННЯ

про вчинення кримінального правопорушення

службовою(-ми) особою(-ами) УДМС України в __________________ обл.

Я, ___________________________, виступаючи як ПОТЕРПІЛИЙ згідно до ст. 60 КПК України, повідомляю Вас, про скоєння протиправних дій проти мене зі сторони службових  (посадових) осіб Управління ДМС України в _________________________________ області (далі - ДМС).

___ ____________ 2013 року, в порядку визначеному Законом України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» (Надалі за текстом - Закон) та Правилами оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.1995 року № 231 (Далі - Правила), я особисто звернувся до _________ назва установи ДМС __________ та подав всі документи, необхідні для оформлення і отримання паспорта громадянина України для тимчасових поїздок за кордон:


  1. квитанцію про сплату державного мита або документ, що підтверджує право на звільнення від його сплати;

  2. заяву-анкету встановленого зразка;

  3. паспорт громадянина України (після прийняття документів повертається);

  4. копію виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

  5. дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см.

На порушення вимог Конституції України, Закону та Правил,  посадовою (службовою) особою ДМС __________ПІП сл. особи________________ листом-рішенням від __ _______ 2013 р. за вихідним реєстраційним номером №___________, в оформленні та видачі паспорту громадянина України для виїзду за кордон мені було незаконно відмовлено, через несплату мною додаткових платежів, а саме 87,15 грн., нібито, за послуги ДМС, та 120 грн. - нібито за бланк паспорту, що є неправомірним.

Оскільки будь-яких встановлених Законом обмежень щодо свободи мого пересування не існує, внаслідок викладених дій ____________ПІП сл. особи________________ :

- я фактично позбавлений права вільно залишити територію України, невід’ємно закріпленого ст. 33 Конституції України;

- було порушено чинне законодавство України та рішення ВСУ від 03.12.2013 року (в додатку);

тобто мені спричинено істотну немайнову шкоду, яка, крім того має загальні суспільно-небезпечні наслідки, оскільки неправомірні дії __________ ПІП сл. особи ______________  окрім мене, продовжуються і зараз, відносно інших громадян міста та області.

Такі протиправні дії, службової особи _________ назва установи ДМС __________ - органу виконавчої влади, вчинені ними свідомо, умисно із використанням свого службового становища та всупереч інтересам служби, утворюють закінчений склад кримінального правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 364 КК України.

Окрім того, хочу зазначити, що з приводу сплати додаткових платежів існує постанова Верховного суду України від 3 грудня 2013 р. у справі №21-416а13, в якій сказано, що сплата установленного Декретом державного мита покриває вартість витрат, пов’язаних з учиненням органами ДМС України дій щодо видачі Громадянам України закордонного паспорту на право виїзду за кордон (у тому числі і вартість бланка). Тому орган ДМС України не вправі вимагати повторної оплати тих самих дій (послуг) на підставі іншого нормативно-правового акту.

Рішення ВСУ відповідно до ст. 244-2 КАСУ є обов'язковим для всіх суб'єктів владних повноважень, які застосовують у своїй діяльності нормативно-правовий акт, що містить зазначені норми права, та для всіх судів України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, установлену законом.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 60, 214 КПК України,

ПРОШУ:


  1. Внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення __________ПІП сл. особи________________  кримінального правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 364 КК України та розпочати досудове розслідування.

  2. Внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення __________ПІП сл. особи________________ кримінального правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 382 КК України та розпочати досудове розслідування.

  3. Видати мені пам’ятку потерпілого та повідомити мене письмово у встановленому законом порядку та строк про початок кримінального провадження та закінчення досудового розслідування вказаних злочинів.

Додатки:


  1. Лист-рішення  _____________ПІП сл. особи________________  про відмову оформлення та видачі мені закордонного паспорту.

  2. Копія постанови Верховного Суда України від 03.12.2013 р. з роз’ясненням застосування норм Закону та Правил.


___ _____________ 2013 року _________________/ ПІП

По материалам Демократичного Альянсу

Украинская кошка которая рычит как тигрица http://men-mih.livejournal.com/18443.html

оформление, закон, Украина

Previous post Next post
Up