Бандеровцы, которых на Украине нет

May 26, 2014 16:16

На этом видео на 47-й секунде можно видеть всем известную бандеровскую кричалку в исполнении нового президента Украины:



Вот краткий комментарий на эту тему украинской Википедии:

Слава Україні - Героям Слава (також Слава Україні! Героям слава!) - українське вітання, гасло українських націоналістів.

Першу свою частину - Слава Україні - використовували в часи УНР і в міжвоєнні роки. В повному варіанті «Слава Україні - Героям Слава!» отримало поширення з часів УПА, де також було поширене як вітання.

Гасло «Слава Україні! Героям слава!» також є гаслом Конгресу українських націоналістів.

Останнім часом гасло також набуло популярності як підбадьорливий вигук під час масових спортивних змагань - особливо в Західній та Центральній Україні. Широко використовується в Україні у 2013-2014 роках під час Євромайдану.


Собственно говоря, Порошенко здесь далеко не первый. Нынешний и.о. Президента Турчинов сакраментальной фразой «Слава Украине!» закончил своё поздравление на 9 мая, да и и.о. Премьер-министра Яценюк уже поминал УПА в положительном ключе. Показательно, что до Евромайдана первые лица Украины такого себе никогда не позволяли, даже явный симпатизант Бандеры Ющенко.

Введение бандеровской идеологии в ранг официальной на Украине уже состоялось, для того, чтобы этого не увидеть, нужно специально постараться.

Майдан, Украина

Previous post Next post
Up