Kolmatta sorttia juustokakkua

Nov 24, 2011 21:38

Tänään oli semmoinen olo, notta juustokakkua pitäisi tehdä. Kuitenkin tätä värkkäämään ruvetessa totesin jääkaapilla ongelman: oli vähän sitä sun tätä, muitta ei yhden yhtä kananmunaa. Kriisi meinasi iskeä, mutta onneksi loputtomasta arkistostani löytyi kuin löytyikin juustokakkuohje, johon ei munia tarvitse, vaan ne on korvattu tomusokerilla ja perunajauholla. Ja lopputuloskin maistuu... vähän kirpeille mansikkakarkeille. *nams*  Ja nuo sitruunat ja kiisselit sun muut on siis korvattavissa vaikka omenahillolla tai mustikoilla, jolloin makua saa muutettua monenlaiseksi.

Taas erilainen juustokakku:

POHJA:
300 g keksejä
5 rkl öljyä

TÄYTE:
750 g jugurttia/maitorahkaa
3 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
n 1 dl mansikoita
n 2,5 dl mansikka-raparperikiisseliä
3 rkl perunajauhoja

Voitele huolellisesti irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n.24-26cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla. Jauha keksit muruiks, kaada keksimurut astiaan ja sekoita joukkoon rasva. Painele keksiseos vuoan pohjille ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa reilu 5 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt kokonaan. Nosta kakku jäähtymään ennen vuoasta irroittamista.



reseptikansio, sokeri

Previous post Next post
Up