Mano pirmoji fotografija

Sep 29, 2011 15:38

Ryte galvojau - šis įrašas vadinsis "Mėnesėli, Mėnesėli, kodėl tavo ragai auksiniai"? Mat šiemet grįžtant iš Mėnuo juodaragis mus nufotografavo radaras. Mat aš, 2 valandą nakties keliaudamas kažkur tarp Zarasų ir Utenos, sugebėjau nepamatyti vietovės ženklo ir pralėkiau tvarkingu ~90 km/h. Ilgai galvojau - gal "ant tuščio" plykstelėjo, kol prieš porą savaičių nepasiekė registruotas laiškas. Kadangi kvietime viršyjimo dydis nebuvo numatytas, primečiau, kad gali būti +40-50. ATPK tokiais atvejais oi koks nemielas. Tai iš čia mintis apie auksinius ragus (tokiu atveju bilietas į MJR būtų beveik prilygęs mano brangiausiam gyvenime bilietusi į Leonardo Coheno koncertą Montreux).

Taigi, prisistačiau šįryt į H. Manto 4 (čia Vilniaus raj. Policijos komisariatas prie Kalvarijų turgaus), ne taip lengvai suradau 2 kab., ten užsiroviau ant kažkokios matyt sunkesnių atvejų chebros, kuri man pasakė: "koridorius tai ilgas, ką, nematai?", kol galiausiai suradau, kur man reikia. Na ką - maloni policininkė, pasisodino, parodė nuotrauką. Supratau, kad drąsiai galėčiau ginčytis - mašina tikrai mano, numeris - irgi, bet kas joje sėdi už vairo bruožų įžiūrėti beveik neįmanoma - iš kur aš žinau, su kuo ten ta moteris greta naktim laksto, o gal ten koks Gražulis ar kitas šmaikštašiknis?! :D (nors rodė kitų vairuotojų nuotraukas - tai kokybė puiki, sakė - labai priklauso nuo apšvietimo ir pan.). Pritaikius paklaidą - 38 km/h, bauda 400-600 Lt. Bet kadangi neturėjau jokių galiojančių pažeidimų (o už greitį - iš viso ne), tai mažiausia bauda ir dar per pusę - 200. Galima sumokėti vietoje kortele, tik dar 3 Lt nuplėš už pervedimą. Tik nesupratau, kodėl gi policininkai vis dar protokolus ir nutarimus pildo ranka. O kam kompiuteriai?

Bet - tegyvuoja atsakomybės individualizavimas.

Ir dar keletas įdomios informacijos: radarai iš principo (jeigu užprogramuoti) gali fotografuoti ir į uodegą (t.y. stovi lyg ir ne tavo kelio pusėje, bet blykst uodegon), tolerancijos ribos - skirtingos. Taigi, jeigu yra greičio ribojimas ir yra radaras - nemėginkite tos ribos. Ir apskritai - greitai lėksi, lėtai neš, arba bent kainuos brangiai.

auto, namai, policija, buitis

Previous post Next post
Up