Rezervuota

Mar 31, 2011 23:33

Yra visokie atlikėjai ir grupės, kurios garsėja, ir visiškai negali suprasti - už ką? Ir yra grupės, kurios užkabina nuo pirmo pasirodymo - toliau matai tik kilimą aukštyn. Taip yra su "Rezervuota" - iš dviejų merginų, iš kurių viena turi labai fainą balsą, atlikimo manierą (Gintarė), o kita - dundančią dėžę (Greta). Jos turėjo savotiškas dainas, kurias bandė "stumti" už "dainuojamąją poeziją", nors ten tikrai pirmiausia buvo dainuojama, o poetinama labai nežymiai, o dabar turi keturis šaunius vaikinus su dviem gitaromis, vienu bosu ir smuiku. Ir, nors prisidėjusios naujos dainos yra anglų kalba, tai būtent tas retas atvejis, kai lietuviai prabilę angliškai neerzina. Kai anglų kalba neatrodo dirbtinė, teksto išvertimas ar pan. (tai net ankstyvojoje Jurgoje Šeduikytėje erzino). Bendrai, teksto jų dainose nedaug. Bet jis - vykęs, pvz., ar žinote dar bent vieną grupę, kuri dainuotų apie tai, kaip išsiplovė galvą?

Tai štai - paklausiau jų koncerto bliuzo "Auloje". Ne pati dėkingiausia vieta garso požiūriu, bet buvo tikrai labai faina. Geras susigrojimas, smagios aranžuotės, labai daug prideda Tado Dešuko smuikas (ir net keista, kaip jis gerai limpa prie tokio stiliaus, kuris... kas ten - funk? O kas tai tokio?), labai gerai stipri boso linija, ypač kai ji veža dainos stuburą, pvz., per "High Time". Ir dar kas smagu - nors jie jau rimta grupė, kviečiama į neklubines scenas, bet štai groja žmonės ir matai - jokio "pasikėlimo", išsidirbinėjimo, jaukus nuoširdumas ir atsidavimas atlikimui ir kūriniui. Geriausiai suskambėjo bisinė "Vilija". Kiek senesne jos versija pasidalinsiu ir su jumis :)

image Click to view



Ir nors "Aula" nebuvo sausakimša, bet taip dar geriau - vos vienas kitas čepsintis ir barškantis individas netrukdė klausyti. Ačiū, buvo tikrai smagu!

mačiaugirdėjau, rezervuota, muzika

Previous post Next post
Up