Logoterapija man praverstų...

Dec 22, 2009 22:00

Kalbino BNS dėl CŽV kalėjimų. Pasiruošti turėjau 15 min., tad minčių dėstymas toks padrikas. Ne, žurnalistas nieko neiškraipė ir sakyčiau etiškai surašė tekstą, tik man įdomu, kokią mano poziciją jūs iš jo susidarysite :)

http://www.alfa.lt/straipsnis/10305834/?Neturint.irodymu.del.zmogaus.teisiu.pazeidimu..apie.Lietuvos.atsakomybe.kalbeti.anksti=2009-12-22_17-32

Beje, keletas dalykų iš pokalbio nepateko į pranešimą. O jie, manau, gana svarbūs. Pirmiausia, aš pasisakau už šitą tyrimą - jeigu esame teisinė valstybė, kurioje veikia valdžių sistema, tokių dalykų būti negali. Antra, tarptautiniu mastu mes taip kaip tik įrodome, kad sugebame susitvarkyti namie, surasti problemas ir jas išspręsti. Trečia, su dabartine JAV tai tikrai neturėtų sugadinti santykių, aš to tikrai nelaikau sąjungininkų išdavyste, greičiau - pagalba sąjungininkui. Penkta, man koktus vakarykštis Valatkos komentaras apie Anušauską, kad jis atseit suras kalėjimą atgaline data, nes Grybauskaitė liepė ar panaši mintis, dar išvadintas konservatorių klapčiuku ar panašiai (ne, antrą kartą neskaitysiu). O Anušauskas yra žmogus iš mokslo, o veikla moksle daugeliu atveju padeda išmokti vertinti objektyvumą, ko Valatka neturėjo niekad. Labai gerai atsimenu pradinę Anušausko poziciją, kai jis viską nurašė Maskvos propagandai. Dabar, kaip matau, jo pozicija irgi koreguojasi. Tad manau, kad komisijos išvados einamajam momentui yra pakankamai objektyvios. O ar sužinosime ką nors daugiau apie tai - šiek tiek abejoju, nes čia prasideda JAV klausimai, kuriais ji nebus linkusi dalintis.

politika, žiniasklaida, teisė

Previous post Next post
Up