Jums visada padės policija

Aug 20, 2009 21:28

Rytas priminė vieną straipsnį, kuris mane, švelniai tariant, šokiravo. Ir net ne turinys. Straipsnis buvo kažkuriame nesename "Lietuvos ryte" (priedas "Greitkelis"), reportažas apie nelegalias lenktynes Vilniaus gatvėmis, kai Kirtimų g. buvo važiuojama 160 km/h, kažkur - 200 km/h, lekiama per raudoną ir t.t. Reportažas buvo detalus: su gatvėmis, dalyvavimo kainomis, šiek tiek apie dalyvius bei organizatorius, kurie skatino dalyvius nesilaikyti KET, drąsiai važiuoti per raudoną ir t.t. Na, kad tos lenktynės vyksta - niekam jokia naujiena. Jau ne vieneri metai naktimis važiuodamas per žalią, prilėtinu ir pasižiūriu į šonus, kad koks debilas, kuris sublimuoja spausdamas akceleratorių įsivaizduodamas, kad jis - Vinas Dieselis, o jo gelda - Lamborgini, neištaškytų manęs. Čia grynai tas pats atvejis kaip su girtais: jeigu pats užsimus - pats durnas, natūralioji atranka. Bet už ką siųsti pas Abraomą kitus?

Bet vis dėlto - kalba apie policiją. Taigi, šalia to straipsnio buvo pateiktas policijos komentaras, kurio pagrindinė mintis: tokio dalyko kaip nelegalios lenktynės Vilniuje nebūna. NEBŪNA, ir viskas. Yra "pavieniai mėgėjai palakstyti". Nežiūrint straipsnyje aiškiai surašytų dalyvavimo "stavkių", sistemos ir t.t.

Mano kvailo nuomone, po tokio straipsnio, policija turėjo iš karto pradėti tyrimą. Bet ne, pasirodo, Vilniuje to nebūna. Kaip čia neprisiminti legendinio "Lietuvoje mafijos nėra". Palaitis gi dabar grasina taupant iš policijos pradėti atleidinėti pareigūnus. Bet jeigu tiems pareigūnams tiek ir rūpi visuomenės saugumas - tai subinėn tokius pareigūnus.

spauda, visuomenė, mačiaugirdėjau

Previous post Next post
Up