Kvailių ieškotojai

Oct 19, 2008 00:41

Pamačiau ru.delfi.lt zagolovkę - Суд ООН вынес вердикт по иску Грузии ar kažkaip panašiai (http://ru.delfi.lt/abroad/sng/article.php?id=18899630). Man - akys ant kaktos? Ką, Tarptautinis Teisingumo Teismas išsprendė bylą per pusantro mėnesio? Taip nebūna!!! Ten ( Read more... )

politika., žiniasklaida, teisė

Leave a comment

Truputį iš kitos temos- bet irgi apie teisę gerasirdis October 19 2008, 21:40:29 UTC
>Ką, Tarptautinis Teisingumo Teismas išsprendė bylą
>per pusantro mėnesio? Taip nebūna!!! Ten bylos
>sprendžiamos ilgai, labai ilgai.
Vat pasakykit jūs man, kame čia reikalas. Kodėl tie teisininkai visur elgiasi taip, kad irodytų, kad jie yra absolutely irrelevant whatsoever (tipo kad ant jų galima dėt skersą, jei leisim sau tokį laisvą vertimą).

Juk iki to laiko, kol byla bus išspręsta, rusai spės gruzinus okupuotose teritorijose ne tik susūdyti, bet ir suvagyti, ir suvirškinti, ir... nu vienu žodžiu, spės. Ir ką paskui toks 2028-ųjų sprendimas reikš dėl įvykių, įvykusių 2008-aisiais? Ką reiškia teismas Miloševičiaus, jei ans belaukdamas sprendimo numirė?

Ir reikalas juk ne vien tarptautinėj teisėj, bet mūsų Lietuviškoj- situacija ta pati. Sprendimai dėl Darbą Parcijas atidėti po rinkimų. Kam jie bus įdomūs? Zuokas nubaustas dvylikos tūkstančių bauda- tai Zuokas iš karto jums galėjo duot tuos dvylika tūkstančių- ir kam žaisti teismą, ir gaišinti užsiėmusį žmogų?

Ne, teisė nėra "minkštas mokslas", teisė yra... Koks skirtumas, kas ta teisė? Kam ji rūpi? Dėjom skersą ant jos, ir tiek.

(komentare išreikšta nuomonė nebūtinai sutampa su autoriaus nuomone)

Reply


Leave a comment

Up