adios, amigos

Aug 17, 2006 22:47

TA praeita, ryt sukame ienas link Slovakijos. My heart in the highlands, my heart is not hear here, tik dar susikrauti reikia. Ir apsidrausti ryt. Ir nusipirkti papildomą takelį. Ir pasiimti lazdas bei žemėlapius. Na, širdele, laikykis. Kalnuose ir žygiuose tu niekada nekvailiojai, aš tavim tikiu!

Miami Vice. Jau nuo pat treilerio pamatymo, palydimo vasaros hip-hopo hitu, kurio pavadinimo nežinau iki šiol, supratau, kad tai bus geras filmas. Kai dar sužinojau, kad jis - Michael Manno, kuris yra sukūręs "Heat" (kurio kai kurie čia besilankantys nenuovokos nesupranta, abejonių liko dar mažiau. Mėgstu gerus trilerius. Šitas kaip tik toks. Lėtas, tamsokas, ir, nežiūrint neišvengiamų sąlyginumų, gana realistiškas. Banditai čia ne durniai, policininkai irgi neskuba sakyti "tu suimtas, perskaitysiu tau savo teises", o nusipelniusiems atmokama BFG tiesiai į pilvą - antrankiai neprioritetas. Puikūs aktoriai. Truputį pasendintas Colinas Farellas kuo toliau, tuo atrodo geriau. Matydamas jį vienoje rolėje pilnai pamiršti jo kitas roles. Tik štai - naivi reklama (Majamio karštis! Seksualumas!) priviliojo į kinteatrį paaugliukų, kurie turbūt tikėjosi "Bad boys". Keli paaugliukai pabėgo. Aš juos suprantu - filmas suaugusiems - beveik nė vieno spec. efekto ir dar nemažai vietos pagalvoti, pamąstyti, o kartais - pasigrožėti. Labai įsimenantis operatoriaus darbas - daug stambių planų, daug "stebėjimo". Labai patiko. Statau į vieną gretą su "LA Confidential" ir "Roninu".

O štai kas visai nepatiko - tai nostra_ laukiamų "Bandičių" reklama. Triukšmas, griausmas, net normaliai Penelopės ir Selmos veidų neįmanoma įžiūrėti. Nostros motyvai aiškūs - jis ir joms norėtų atsiduoti nedraugavęs. Alia su geru kinu tai vargu ar turi ką bendro, ar ne, pons kinas.info bendradarbi? :D

kinas, kelionės

Previous post Next post
Up