йєщо одін упавший вніз, або тонова глухота

Sep 15, 2017 12:02

був в жж такий хлоп,
f_f, історик з Білорусі, який живе у Чехії. написав книжку про Австро-Угорщину, кажуть, хорошу, я не встигла купити, хоч і шукала.

а вчора він у себе у фб написав пост про те, як він у Львові в опері -- і серед інших своїх дій він перерахував те, що співав "сгинут ваши порошенки", аж доки йому не сказали, що текст в нашого гімну дещо інший.

я там відкоментувала, мовляв, цей жарт несмішний і за таке в порядному товаристві можна отримати канделябром.

на що він відповів, що я, певно, дуже люблю монахрів (чи монарха, я погано розумію французьку) і запропонував принести канделябр.

на що я сказала, що я не вважаю за прийнятне приїздити в чужу країну і кпинити з її гімну та президента. бо це дуже нагадує старий радянський анекдот про радянського ж собаку, який з Червоної площі обкавкує Рейгана.

він там, певно, мені щось ще відповів -- бо повідомлення від фб прийшло. але я його відповіді вже не змогла прочитати, бо він мене забанив. і тепер я навіть прінтскрін не зможу зробити.

мені просто на голову не налазить, як часто пострадянські люди, які вважають себе тіпа прогресивними, дозволяють собі таке хамство -- і як часто їм ніхто на це не вказує.

зі.
щоб ви не сумнівалися, таких жартів про білоруського президента я в його виконанні за всі роки спілкування в жж не бачила жодного разу.

космозоо

Previous post Next post
Up