З країни в Україну

Jul 13, 2015 23:48




Nastya Melnychenko
Фестиваль "З країни в Україну" ( Из страны в Украину ) почав свій тур по 18 містечках цього разу Харківської, Запорізької і Дніпропетровської областей. У минулому році ми об'їздили 11 міст Донецької і Луганської.
Ми привозимо у населені пункти, необласкані увагою культурних проектів, згусток того, що є УКРАЇНОЮ. Ми робимо з абстрактної "країни", яку невідомо за що любити і невідомо за що нелюбити (але типу як нелюбити радить тілівізор, ну і хай), отаку конкретну і виразну Батьківщину. Це дуже потрібна праця. Праця, здійснена волонтерами. Не уявляю, як би ми без них! Та ніяк.
Донбас видається всім "проблемним" регіоном. Але на Донбасі я особисто не стикалася з противниками українського. Але от на Харківщині (Ізюм, Чугуїв, Куп'янськ) я таких побачила. Вони плювалися, погрожували, проганяли геть. "Уезжайте! Это МОЙ город? Пошли вон отсюдова! БЕНДЕРЫ!"
Розумієте?? Харківщина!
Скільки раз я чула нарікання, мовляв, що толку їхати на Донбас зараз: ці культурні проекти треба було возити ще 20 років назад! От зараз на Харківщині, Дніпропетровщині і Запоріжжі ми втілюємо ці програми, будучи на крок попереду. Не накладаємо латки на зношену землю, а випереджуємо появу дірок. Бо ті дірки ох як можуть бути!
Ми несемо людям Україну, і ми самі її пізнаємо.
І ви можете разом з нами. Тому є два моменти, про які я попрошу.
1.
Якщо ви знаєте громадських активістів з Синельникове, Жовтих вод або Новомосковська - зведіть мене з ними. Без місцевих активістів ми як без рук. Вони неймовірно допомагають!
2.
І ось на цьому фесті у 2015 році дуже хотілося б показати НОВІТНІ розробки України. Техніка, дизайн, винаходи, стартапи. І мені страшенно потрібні люди, готові презентувати ці винаходи і розробки у зоні "Україна майбутнього". Тому якщо у вас є виходи на таких людей - сконтактуйте нас, будь ласка.

Мій тел 0992665423
Previous post Next post
Up