ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ «ТРАГЕДІЯ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ. РЕЗУЛЬТАТИ ДЕМОГРАФІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ»

Jun 18, 2015 15:14

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ «ТРАГЕДІЯ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ. РЕЗУЛЬТАТИ ДЕМОГРАФІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ»

Посольство Канади в Україні та Програма імені Фулбрайта в Україні запрошують на прес-конференцію «Трагедія Голодомору 1932-1933 років. Результати демографічного дослідження», що відбудеться у вівторок, 23 червня 2015 року о 10.30 у Посольстві Канади в Україні за адресою м. Київ, вул. Костельна, 13А.

Колектив дослідників у складі Олега Воловини (Університет Північної Кароліни, США) та Омеляна Рудницького, Наталії Левчук, Павла Шевчука та Алли Ковбасюк (Інститут демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України) вперше провів оцінку демографічних наслідків Голодомору окремо для міського й сільського населення України, у тому числі оцінку втрат населення за віком і статтю. Загальні втрати населення України у 1932-1934 роках становлять 4,5 мільйонів, у тому числі 3,9 мільйонів втрат через надсмертність і 600 тисяч втрат ненародженими. На основі аналізу детальної демографічної статистики у 1927-1939 роках виявлено значні відмінності не лише у рівні показників надсмертності міського та сільського населення у роки голоду, а також у їх розподілі за віком. Результати дослідження опублікованоу Canadian Studies in Population під назвою “Demography of a man-made human catastrophe: The case of massive famine in Ukraine 1932-1933”. Обчислення втрат населення по республіках Радянського Союзу опубліковано у розділі книги «Famines in European Economic History: The Last Great European Famines Reconsidered (Routledge Explorations in Economic History)».

Мова прес-конференції - українська. Запитання можна ставити українською та англійською мовами.

На прес-конференції виступлять:
- Роман Ващук, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні.
- Олег Воловина, дослідник Центру славістичних, євразійських та східноєвропейських студій Університету Північної Кароліни, США, дійсний член Наукового Товариства імені Т. Шевченка, стипендіат Програми імені Фулбрайта 2008-2010, 2014-2015 років.
- Марта Коломиєць, Директор Програми імені Фулбрайта в Україні.
- Елла Лібанова, Директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України, академік НАН України.

Просимо журналістів і всіх охочих відвідати захід зареєструватися до 12.00 22 червня, а також завважуємо, що Вам необхідно прийти за 15 хвилин до початку заходу і обов’язково мати при собі документи, які засвідчують особу (громадянський або закордонний паспорт)

анонс

Previous post Next post
Up