запрошення на конференцію "Гендерні детермінанти вчинення насильства у сім’ї та правові основи проти

Mar 28, 2015 16:09

Прикарпатський факультет Національної академії внутрішніх справ
запрошує взяти участь у роботі міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції
«Гендерні детермінанти вчинення насильства у сім’ї та правові основи протидії», яка відбудеться 27-28 травня 2015 року

Метою конференції є дослідження й пошук шляхів вирішення актуальних проблем з огляду на гендерні детермінанти такого деструктивного явища як насильство в сім’ї:
- стану реалізації державної політики захисту прав та інтересів сім’ї як запоруки здорової та процвітаючої нації;
- використання гендерного аналізу для незалежного та об’єктивного моніторингу державних програм і рішень, що приймаються в контексті протидії насильству в сім’ї;
- обговорення пропозицій щодо вдосконалення адміністративного, кримінального, кримінального процесуального, цивільного законодавства для приведення його у відповідність до міжнародно-правових стандартів у сфері протидії насильству в сім’ї;
- вдосконалення організаційно-правового механізму взаємодії державних, соціальних та громадських суб’єктів попередження насильства в сім’ї та перенаправлення жертв;
- стан розробки та реалізації реабілітаційних, корекційних та інших програм з метою попередження насильства в сім’ї;
- моніторинг міжнародного законодавства та досвіду протидії проявам домашнього насильства;
- обмін науковими здобутками і вироблення рекомендацій щодо вдосконалення навчальних програм для підготовки працівників державних та соціальних органів та служб з протидії насильству в сім’ї в умовах реформування правоохоронної системи.
До участі запрошуються науковці, аспіранти, ад’юнкти, науково-педагогічні працівники, курсанти, студенти, слухачі ВНЗ та науково-дослідних установ, представники державних органів, соціальних служб, міжнародних та громадських організацій, практичні працівники правоохоронних органів, які мають досвід протидії насильству в сім’ї та активно займаються науковими дослідженнями у цій сфері.

Форма проведення: заочна, он-лайн.
Місце проведення та адреса оргкомітету: Прикарпатський факультет Національної академії внутрішніх справ, вул. Національної гвардії, 3, м. Івано-Франківськ, 76005.
Дата проведення: 27-28 травня 2015 р.
Дедлайн прийом матеріалів: до 26 травня 2015 р.
Розсилка електронних збірників - червень 2015 р.
Робочі мови: українська, російська, англійська, німецька, французька, польська.

Конференція працюватиме за такими секціями:
Секція 1. Державна політика захисту прав та інтересів сім’ї як запорука здорової та процвітаючої нації, проблеми її реалізації в умовах сьогодення.
Секція 2. Моніторинг адміністративного та цивільного законодавства у сфері протидії насильству в сім’ї та шляхи його удосконалення.
Секція 3. Проблемні аспекти застосування кримінального та кримінального процесуального законодавство у сфері протидії насильству в сім’ї.
Секція 4. Удосконалення організаційно-правового механізму взаємодії державних, соціальних та громадських суб’єктів попередження насильства в сім’ї та перенаправлення жертв.
Секція 5. Міжнародний досвід протидії домашньому насильству, порівняльний аналіз та можливість його імплементації у вітчизняному законодавстві.
Секція 6. Соціально-психологічні чинники попередження насильства в сім’ї.
Секція 7. Вдосконалення системи професійної підготовки працівників державних, соціальних органів та служб у сфері протидії насильству в сім’ї в умовах реформування правоохоронної системи.
Секція 8. Перспективи вдосконалення професійної діяльності працівників органів внутрішніх справ як суб’єктів протидії насильству в сім’ї.

Умови участі:
На електронну пошту оргкомітету - lovyak_sveta@mail.ru надсилаються:
1) заявка на участь;
2) тези доповіді (до 3-х сторінок);
3) сканована рецензія наукового керівника (для аспірантів, ад’юнктів, слухачів, студентів, курсантів).
Назви надісланих документів повинні відповідати прізвищу автора публікації, наприклад «Шевченко_Заявка» чи «Shevchenko_Zayavka» - для заявок на участь та «Шевченко_Прикарпаття» чи «Shevchenko_ Carpathian» для тез доповіді.
Загальний обсяг тез доповіді - до 3 сторінок із списком використаних джерел.
!!! Отримання оргкомітетом матеріалів для участі у конференції протягом тижня після дати надсилання обов’язково має бути підтверджено повідомленням на електронну адресу, з якої надіслано матеріали. У разі відсутності підтверджуючого повідомлення звертайтесь до оргкомітету!

Правила оформлення та надання матеріалів:
До редакції приймаються матеріали, підготовлені виключно у форматі Microsoft Word 97-2003, формату A 4, шрифт Times New Roman № 14, полуторний міжрядковий інтервал. Поля: верхнє, нижнє, праве - 2 см, ліве - 3 см., абзац 1 см., вирівнювання тексту за шириною.
Автоматична розстановка переносів не допускається, нумерація сторінок не ведеться.
Допускається використовувати у матеріалах, графіки, схеми, малюнки тощо.
Список використаних джерел (без повторів) оформлюється в кінці тексту під назвою Список використаних джерел: У тексті виноски позначаються квадратними дужками із вказівкою в них порядкового номера джерела за списком та через кому - номера сторінки (сторінок), наприклад: [4, с. 89]. !Список використаних джерел не є обов’язковим!.
Загальний обсяг публікації до 3-х сторінок.
Стаття має бути ретельно відредагована та вичитана автором. На початку статті необхідно зазначати назву статті, дані автора й наукового керівника, номер секції відповідно до оголошеного переліку. Наприклад:

Проблеми захисту неповнолітніх осіб

Секція: 6

Сидоров Сидір Сидорович, студент навчально-наукового інституту права та психології Національної академії внутрішніх справ
Науковий керівник: кандидат юридичних наук, доцент Іванов І.І. (якщо науковий керівник не має вченого звання та наукового ступеню зазначається його посада, наприклад: викладач кафедри цивільно-правових дисциплін навчально-наукового інституту права та психології Національної академії внутрішніх справ Іванов І.І.)

Заявка на участь в конференції

Відомості про автора*:
1. Прізвище
2. Ім’я
3. По батькові
4. Повна назва вищого навчального закладу, у якому навчається\працює доповідач
5. Назва факультету, курс (рік навчання)
6. Тема доповіді
7. Секція
8. Домашня адреса, індекс
9. Контактний телефон
10. Електронна адреса
11. Форма участі: заочна/он-лайн

Відомості про наукового керівника:
1. Прізвище
2. Ім’я
3. По батькові
4. Посада
5. Повна назва вищого навчального закладу із зазначення кафедри, у якому працює науковий керівник
6. Науковий ступінь
7. Вчене звання
* скорочення у назвах факультетів, навчальних закладів, посадах тощо у заявці не допускається

Примітка:
• відповідальність за зміст та достовірність інформації (статей та тез доповідей) несуть їх автори та наукові керівники;
• за додатковою інформацією звертайтесь до оргкомітету:
старший науковий співробітник наукової лабораторії з проблем досудового розслідування НАВС Гуцуляк Микола Ярославович (067)2910311 - із загальних та організаційних питань.
старший науковий співробітник відділу організації науково-дослідної роботи НАВС Лов’як Світлана Сергіївна (095)5862800 - із питань, пов’язаних із збірником матеріалів.
Відповідальні за проведення заходу: професор кафедри КПД та ОРД Прикарпатського факультету НАВС доктор юридичних наук, доцент Басиста Ірина Володимирівна 0507379190;
Доцент кафедри АЦПД Прикарпатського факультету НАВС кандидат юридичних наук, доцент Дроздова Інна Вікторівна 0993450676

анонс, права жінок, насильство

Previous post Next post
Up