шановні подруги / і друзі

Jun 30, 2013 23:57

ті, хто знають мене давно, в курсі, що моя улюблена спільнота в жж -- це feminism_ua :)
я тривалий час не могла визначитись, як мені ділити мою феміністську діяльність між моїм власним блогом і цією спільнотою, а потім вирішила, що буду постити і туди, і туди, бо аудиторії там хоч до певної міри і перетинаються, але не співпападають.

але якщо вам цікаві питання прав жінок, феміністської теорії і практики -- то будь ласка, приєднуйтесь до цієї спільноти, чим нас більше, тим веселіше.
будемо раді вас там бачити. постіть, пишіть, питайте, спілкуйтеся.

Головні правила спільноти:

по-перше, ставитись з повагою до інших дописувачок та дописувачів. якщо вам щось незрозуміло чи не подобається в їхній позиції -- замість критикувати, ліпше перепитайте, чи правильно ви зрозуміли -- і чому ця конкретна людина дотирмується оцих конкретних поглядів.

по-друге, пам"ятати, що скільки феміністок/феміністів -- стільки й фемінізмів.

по-третє, критикувати будь-який феміністичний напрям лише на конкретних прикладах.
(тобто заяви на кшталт "радикальні феміністки гонять" толеруватимуться лише тоді, якщо ви вкажете, якого напряму радикальні феміністки, в рамках якої концепції, в якій країні та в який період)

по-четверте, пам"ятати, що патріархат -- це всеохопна система. і в нас самих він теж присутній. і треба добряче слідкувати за собою, щоб не говорити патріархатної дурні. на кшталт "згвалтували -- сама винна", "б"є? чого ти від нього не йдеш?", "жінкам природньо сидіти вдома" і тому подібне.
а ще ліпше -- такої дурні не думати.

по-п"яте, навіть до ідеологічних опонентів ставитись ввічливо.

якщо ви знаєте когось, кому ця спільнота може бути цікавою -- будь ласка, теж запросіть їх туди.

зі.
серед плюшок -- матеріали про видатних жінок минулого.

фемінізм, жж

Previous post Next post
Up