Міжнародний конкурс з українознавства 2010

May 29, 2011 04:12


Підсумки міжнародного конкурсу з українознавства для студентів та молодих учених - 2010

16 - 17 грудня 2010 р. у Національному науково-дослідному інституті українознавства МОН України відбувся ІІ Міжнародний конкурс з українознавства для студентів та молодих учених.
Конкурс передбачав два етапи:
I етап - заочний - до 8 листопада 2010 р.: підготовка науково-дослідної роботи з проблематики конкурсу. До розгляду приймалися оригінальні дослідження, здійснені на основі наукової українознавчої методології за одним із таких напрямів:
І. УКРАЇНОЗНАВЧА УРБАНІСТИКА (мовна картина сучасного українського міста; екологія українського міста і передмість; сучасне етнокультурне урбаністичне середовище України; історичні пам’ятки у духовій сфері українського міста; Україна в урбаністичному мистецтві).
ІІ. ІНДУСТРІАЛЬНА УКРАЇНА В УКРАЇНОЗНАВЧИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ.
ІІІ. ІНДУСТРІАЛЬНА vs СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА УКРАЇНА: АЛЬТЕРНАТИВИ ДИЛЕМИ.
II етап - очний - 16 - 17 грудня 2010 р., м. Київ: захист попередньо прорецензованої науково-дослідної роботи, Інтернет-олімпіади з українознавства та української мови, українознавчі майстер-класи за різними напрямами.
На конкурс було подано 31 науково-дослідну роботу. За результатами рецензування науково-дослідних робіт на очний тур конкурсу запрошено 27 учасників:
Ахмедову Юлію Нодіржонівну (м. Кіровоград. Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка). Мовна ситуація молодіжного середовища Кіровограда.
Біт-Давід Мар’яну Едуардівну (м. Черкаси. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького). Інтегративний підхід до формування українознавчого світогляду п’ятикласників.
Бондаренко Марину Петрівну (м. Київ. Національний науково-дослідний інститут українознавства). Площі України в містах Курітіба та Прудентополіс (штат Парана, Бразилія) як пам’ятки містобудування.

Читати далі на сторінці ННДІУ
Previous post Next post
Up