Шоколадно-бізквітно-вершково-фруктовий десерт

Mar 15, 2012 21:07

От і закінчуюьться вихідні які розпочались з святкування Жіночого дня. Я дуже люблю це свято, і для мене це хороший привід привітати подруг, сестру і маму. То таке "наше" свято:) І чомусь в переддень 8 березня хочеться чогось солодкого і кремового... Моя френд-стрічка була заповнена всякими рецептиками "Чорного лісу" та інших шикарних десертів. Читаючи її  я й собі захотіла чогось такого  шоколадно-бізківтно-вершково-фруктового, і при цього економного! Таким чином мені придумався наступний десерт який і заодно став подарунком сестрі:)



Шоколадно-бізквітно-вершково-фруктовий десерт

Для коржа:

4 яйця
4 столові ложки з великою гіркою муки
4 ложки цукру
4 ложки какао
розпушувач для тіста (я не використала бо забула, але рекомендую:)

Крем:

200 мл вершків не менш  30% жирності
пакетик ванільного цукру

Додатково:

будь-які свіжі фрукти або фрукти консервовані в власному соці, я використала консервовані полуниці
2-3 ст ложку коньяку або іншого алкоголю для пропитки
какао або тертий шоколад (для декору)


  

Бізквіт:

Відділити білки від жовтків. Білки збити з цукром. Окремо збити жовтки, додати до білків, додати туди ж муку, розпушувач, і какао. Випікати 25-30 хв, при 200 градусах.

Цей рецепт бізквіту мені колись розказала мама, і для мене він ідеальний і дуже простий. Як що ви помітили, пропорція 1:1 -  1 яйце:1 ложка борошна:1 ложка цукру. Какао я вже сама додала.  Тут головне білки збити, і все буде прекрасно:)



Крем:

Збити вершки з ванільним цурком.

А тут у мене особлива історія:) Я вперше збивала вершки чи сметану вручну, тому без казусів не обійшлося. Методом спроб і помилок я виявила такі основні правила:
 - вершки брати не менш ніж 30% жирності
 - не намагатися збити їх в блендері:)

"Зборка":

Корж коли остигне, проколоти виделкою і полити соком з фруктів (3-4 ст ложки) і алкоголем (на свій смак). Зверху викласти вершковий крем і фрукти, присипати шоколадом або какао.

 

Можна бізквіт розрізати на 2 коржі, і змастити кремом всередині. Але мені чомусь захотілось отак. Тай без розрихлювача корж в мене не дуже підріс.

Смак вийшов як планувалось: трішечки гіркуватий бізквіт з присмаком алкоголю, ніжні і трішечки жирнуваті вершки і соковиті фрукти... Раджу покласти фруктів побільше, щоб оця "композиція смаку" зберігалась при кожному укусі:)

А як у Вас пройшло свято? Може хтось щось цікавеньке-смачненьке готував чи куштував?

Previous post Next post
Up