Цього року десь в січні однією з моїх "новорічних резолюцій" було завести собі нормальний, тематичний блог.
Дуже мені подобається читати свою жжшну френдстрічку, в якій є купа людей які гарно готують і ще краще фотографують, і кожен раз думаю "треба і собі таке завести"
Я тільки вчуся, і зараз фотографую на телефон. Тому не дуже смійтеся з того що виходить або не виходить в процесі "готування". З радістю вислухаю всі фідбеки і коментарі.
Почну з деякої "класики" яку готувала десь тижні 3 тому - Яблучного пирога з корицею. Я взагалі пекти дуууже люблю і це моє улюблене заняття для зняття стресу, відволікання і просто супер позитивних емоцій. Це рецепт з книжки Ю. Висоцької "Едим дома круглый год". Коли я глянула на рецепт, то якщо чесно, "не повірила" в нього, надто простим і "прісним" він виглядав. Але я вирішила зробити все "як книжка пише" і не помилилася, вийшов пиріг з фільмів про 50-ті. Коли я читала Керуака "На дорозі", то коли головний герой постійно їв свій яблучний пиріг, я уявляла його саме таким.
Яблучний пиріг з корицею
250 г муки
200 г мякого вершкового масла
10-12 великих твердих яблук
півсклянки цукру
2-3 ст ложки води
половина чайної ложки кориці
Муку і 125 г вершкового масла порубати ножем, зробити виїмку, влити туди воду. Замісити тісто (виходить дуже тугим, що мене злякало спочатку:), загорнути в плівку і покласти хоча б на 30 хв в холодильник
Яблука почитити, позізати на акуратні кусочки, вирізаючи серцевину.
Розкачати тісто так щоб получився круглий пласт.
Краще взяти розйомну форму для цього пирога, але в мене тільки така як на фото. Змазати її маслом і посипати мукою. Викласти тісто так, щоб получився "бортик".
Присипати тісто цукром і тісно викласти яблука.
Зверху висипати решту цукру і корицю, викласти невеликі кусочки масла і випікати 25-30 хв. Я пекла при 200 градусах.
Вийшло набагато краще ніж очокувалось, навіть зараз після 3х тижнів коли я його готувала він мені згадується:)