Творчість не буває однобічна. Фотограф і музикант Раян Сокаш

Jun 20, 2012 10:30


Попередні мої статті розповідали про фотографів і ця, звичайно ж, не є винятком. Але тепер я представляю вам не тільки фотографа, а ще й відомого музичного виконавця - Раяна Сокаша (Ryan Socash).




Приблизно рік тому  я пішла на відкриття виставки  у арт-кав’ярні  "Квартира 35" (Львів) і отримала неймовірне задоволення від розглядання фотографій під акомпанемент дуже якісної і душевної музики. А потім, виявилося, що соліст гурту, який виконував цю музику, є ще й автором робіт, які я недавно розглядала.  Це був той випадок, коли розумієш, що мусиш, що б там не було, познайомитися з цією людиною.




Раян зараз у Львові і я скоро знову з  ним зустрінуся. Ви також маєте таку можливість (20 червня 2012, 19:00, офіційна фан-зона на пр. Свободи).

Але перед тим, маленька біографія і, як завжди, ексклюзивне інтерв’ю.

Початком творчого шляху і школою Раяна була робота  асистентом Вільяма Руссо (Stan Kenton Orchestra, London Jazz Orchestra, Ellington orchestra), Сокаш також був продюсером чиказького джазового ансамблю.

Вивчав фотографію в Колумбійському коледжі в Чікаґо. В той же час заснував аудіо-візуальний проект “Let Me Introduce You To The End”. Несподівано в його житті відбувся переворот, він вирішив покинути Штати та переїхав жити у Краків (Польща). Там продовжив займатися музикою і фотографією.  Ще одним «дітищем» Раяна є  програма “Socash And The Stars”.




1. Чому ти почав фотографувати? Що було причиною?

Раян: Я був дуже захоплений реалізмом в мистецтві, і пробував малювати  чорно-білі портрети протягом багатьох років. Але я не був талановитий і достатньо терплячий, щоб займатися візуальним мистецтвом  саме таким чином. Потім, коли я вчився у середній школі, я пішов на вечірні художні курси в університеті недалеко від мого будинку. Там я долучився і до фотографічних занять спочатку тільки заради цікавості, ось так.

2. Що з'явилося першим у твоєму  житті, фото чи музика?

Раян:  Музика, однозначно. Я не такий вправний музикант, як фотограф, якщо  говорити про технічне розуміння середовища. Але музика завжди була моєю більшою пристрастю.

3. На що в першу чергу ти звертаєш увагу, коли розглядаєш фотографії?
Раян: Я дивлюся як на чуттєвість, так і на духовну щирість і любов у роботах. Мені потрібен доказ того, що автор мав справжню близькість з своєю роботою в певному значенні, яке неможливо описати словами, але ви просто визначаєте  це, коли бачите.
Продовження...

фотографія, Марта Троцюк, фотографи, Раян Сокаш

Previous post Next post
Up