post

Oct 16, 2010 09:41

Originally posted by dali_bude at post


У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про мови в Україні», який проголошує «українсько-російську двомовність» і запроваджує тотальну русифікацію. Цей законопроект - докладна інструкція зі знищення української мови в усіх сферах суспільного життя. Він відкриває шлях до посилення позицій російської. Шкода, завдана українській попередньою дискримінацією, залишається значною мірою некомпенсованою. Якщо його приймуть, українська швидко зникне зі шкіл і вишів, з телебачення й кінотеатрів, книгарень і крамниць, органів влади і війська.

4 жовтня ми здобули маленьку перемогу. Як сказало Радіо "Свобода", "Парламент після акції протесту відклав розгляд законопроекту «Про мови»". Однак голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді О. Єфремов заявив, що вони вичекають певний час і все ж таки винесуть його на розгляд. Тому боротьба триває, бо законопроект залишається зареєстрованим у Верховній Раді.

18 жовтня (понеділок) ми знову йдемо на 10.30 до Комітетів Верховної Ради (вул. Грушевського, 18/2 - через дорогу від бічної частини ВР), щоб вимагати зняття цього антиукраїнського законопроекту з реєстрації. Акції пройдуть також в регіонах.

У Львові акція відбудеться в понеділок о 13:00 біля облдержадміністрації. Акція відбудеться без партійних прапорів та символіки.

Previous post Next post
Up