Мабуть, тому, що справжній куліш готується тільки на природі. Ми як збираємося на природі - перед шашликами обов'язково або куліш або плов варимо. Ми навіть шашликами можем пожертвувати, але тільки не гарячим... :)
природа - не природа, я не думаю, що куліш готували виключно на природі та на вогні, ба, я навіть впевнена! тим паче, що під сумнів його справжність навіть соромно ставити.
Ок. Гаразд. Куліш готується не на вогні. І справжній він зовсім не за рецептами козацьких часів, а тільки у квартирних умовах на природньому газу, у крайньому разі на електриці. Визнаю свою провину. Більше не буду.
Я взагалі безглузда людина. Можливо найбезглуздіша у світі. Інколи отак замислююся: "навіщо все це?" і рука тягнеться до сокири - зарубатися...
Так, готували хто як міг. Взимку взагалі на природі готувати - дурня, бо зуби цокотять. Тому, звісно, готували у приміщеннях, голодними ж ніхто не сидів... Це очевидно. Тим не менше, їжа на живому вогні має неперевершений смак і вдома такого не досягнеш.
У кожного свій рецепт і нюанси з приправами, але я обов'язково б'ю у казан сире яйце, лию туди 100 гр. горілки і кидаю у варево обгорілий дрин з багаття (яким усе розмішую).
Reply
але ж який смачний!!!
Reply
Reply
та ні! козаки готували куліш на природі і на вогні, але з ж роками рецептура передавалась і готували куліш не тільки на природі?! а й вдома в печі?!
як готуєте?
Reply
Так, готували хто як міг. Взимку взагалі на природі готувати - дурня, бо зуби цокотять. Тому, звісно, готували у приміщеннях, голодними ж ніхто не сидів... Це очевидно. Тим не менше, їжа на живому вогні має неперевершений смак і вдома такого не досягнеш.
У кожного свій рецепт і нюанси з приправами, але я обов'язково б'ю у казан сире яйце, лию туди 100 гр. горілки і кидаю у варево обгорілий дрин з багаття (яким усе розмішую).
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment