куліш

Oct 24, 2011 15:45

Вчора вперше в житті приготувала куліш - смакота!!!!!
І чому я його раніше не готувала - не розумію!

насолода, господинька

Leave a comment

vivagor October 24 2011, 12:59:31 UTC
Мабуть, тому, що справжній куліш готується тільки на природі. Ми як збираємося на природі - перед шашликами обов'язково або куліш або плов варимо. Ми навіть шашликами можем пожертвувати, але тільки не гарячим... :)

Reply

mari_rubati October 24 2011, 13:20:17 UTC
природа - не природа, я не думаю, що куліш готували виключно на природі та на вогні, ба, я навіть впевнена! тим паче, що під сумнів його справжність навіть соромно ставити.

але ж який смачний!!!

Reply

vivagor October 24 2011, 13:43:48 UTC
Ок. Гаразд. Куліш готується не на вогні. І справжній він зовсім не за рецептами козацьких часів, а тільки у квартирних умовах на природньому газу, у крайньому разі на електриці. Визнаю свою провину. Більше не буду.

Reply

mari_rubati October 24 2011, 14:07:19 UTC
люблю, коли чоловіки піддаються, але не так безглуздо =)

та ні! козаки готували куліш на природі і на вогні, але з ж роками рецептура передавалась і готували куліш не тільки на природі?! а й вдома в печі?!

як готуєте?

Reply

vivagor October 24 2011, 14:46:45 UTC
Я взагалі безглузда людина. Можливо найбезглуздіша у світі. Інколи отак замислююся: "навіщо все це?" і рука тягнеться до сокири - зарубатися...

Так, готували хто як міг. Взимку взагалі на природі готувати - дурня, бо зуби цокотять. Тому, звісно, готували у приміщеннях, голодними ж ніхто не сидів... Це очевидно. Тим не менше, їжа на живому вогні має неперевершений смак і вдома такого не досягнеш.

У кожного свій рецепт і нюанси з приправами, але я обов'язково б'ю у казан сире яйце, лию туди 100 гр. горілки і кидаю у варево обгорілий дрин з багаття (яким усе розмішую).

Reply

mari_rubati October 24 2011, 18:22:02 UTC
це ж не серйозно?

Reply

vivagor October 25 2011, 01:32:03 UTC
Останнє - серйозно.

Reply

mari_rubati October 25 2011, 08:01:31 UTC
хе(

Reply


Leave a comment

Up