May 20, 2014 21:12
(попередні частини під тегом "шо їдять капіталісти)
картопля. із нем,ясного на першому місці у північномириканців стоїть картопля. зазвичай, це "фрайз" - нарізана соломкою і занурера в киплячу олію (діп фрайд). їсти її реально можна тільки тому, що в неї валять нереальну кількість солі. іто, в кетчуп ше мокати треба. я так гадаю, в українських макдональдсах саме такі і подають. так і тут - зазвичай це фаст-фудівська картопля
картоплю пюре (мешд) тут також їдять. вже переважно в ресторанах. зазвичай вона доволі без смаку, так як нічим її ні заправити, ні полити мириканці не знають. нє, брешу, поливають вони "грейві", але це така гадость, шо лучше вже без неї. а так - іде вона в якості гарніру з овочами.
сама реальна картопля в омериці - це печена. під неї є спеціально сорт - рассет - це крупна, рихла картопля, яку запікають попередньо майже до готовності, потім розрізають навпіл, вигрібають дві третини самої картоплі, начинають дрібно посіченою ковбасою, шинкою, заливають яйцем, сиром, ет сетера. швиденько допікають пару хвилин, а потім заливають сметаною. прекрасний варіант, який і важко зіпсувати, хіба би в повара руки реально з куприка росли.
інколи подають і просто відварену картоплю, попередньо нарізану кубіками. при чому - не чістять її. я також перестав чистити картоплю в таких випадках. спочатку я був відвертим із собою і визнавав, що через власну ледачість. зараз - пояснюю собі це тим, що я вже достатньо замериканізувався і мені по всім канонам належить так робити.
є ще один варіант, як мириканці їдять картоплю. у вигляді картопляного салату. це порізані на кубікі відварена картопля, яйця, заправлені майонезом. якщо в загальних рисах - салат олів,є для сірот. хоча сюда ще додають порізаний редис та селеру. ну і цибулі чічуть.
упдат від Еві. Таке уточнення тіки, шо ту картоплю-пюре тут навіть в ресторанах роблять з порошку, та ще й густо посипають глутаматом натрія, тому вона така гидотна. Буває хіба в дорожчих закладах з натуральної, але тоді лушпиння проглядається.
вибране,
їжа,
мириканські будні,
шо їдять капіталісти